Navigace: link |
ID: 13537
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 30. 07. 2019 16:18
Předmět: ČCE na Prague Pride 2019

Tak máme příští týden festival Pride a ani letos na něm nebude chybět ČCE. Speciální bohoslužby na začátek i konec u Martina ve zdi, kázání zřejmě o5 o "homosexuálovi" Josefovi v Egyptě, faráři v průvodu a tak dále 
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13567
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 03. 08. 2019 22:29
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

ani nebudu kopírovat, jaká "lákadla" uvádí stánek Logosu. Je to ostudné znevažování. Svině se bude pořád rochnit v blátě, s tím nic nenaděláme. Jen již poněkolikáté prosím SR ČCE aby se od těchto akcí oficiálně distancovala.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13568
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 03. 08. 2019 22:37
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Logos mne zklamal. I když se mi na něm leccos nelíbilo, vnímal jsem ho jako pokus o dialog LGBT komunity s církví, jako jakýsi domov pro homosexuály křesťany, ba snad jako misii mezi homosexuály. Jak jsem byl naivní! Četl jsem nedávno rozhovor s jednou jeho vedoucí - zášť vůči církvi, gender horem spodem, demagogie jako za Géblse. Budu raději homosexuálům dál dávat tip na Selenu Gomez. 
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13582
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 04. 08. 2019 15:36
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Jiří Polák napsal(a):
>  ani nebudu kopírovat, jaká "lákadla" uvádí stánek Logosu. Je to  ostudné znevažování.  Svině se bude pořád rochnit v blátě, s tím nic nenaděláme. Jen již  poněkolikáté  prosím SR ČCE aby se od těchto akcí oficiálně distancovala.
Vážený bratře Poláku, vidím, že jste slušnosti narozdíl od neustálého poučování moc nepobral. Važte prosím lépe svá slova a nepoužívejte zde vulgární přirovnání. Je smutné, když se takto vyjadřuje starší sboru. Jak asi ten sbor má potom vypadat?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13588
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 04. 08. 2019 21:45
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019- ŽÁDÁM SYNODNÍ RADU O OFICIÁLNÍ DISTANC!!

Vážený bratře Skálo, pokud byste znal trochu Bibli, věděl byste, že zde nejde o vulgární napadání, ale o obraz setrvávání v nečistotě, je to parafráze biblického textu. Kdo z bratří či sester má problémy v této rovině a má trochu soudnosti tak se nebude producírovat v průvodu polonahých exhibicionistů. Proč by s tím měla mít církev cokoliv společného? Já jsem vámi napomínán abych byl slušný, nechoval se jako farizeus a měl lásku a pochopení. No, tak jsem tedy zahanben a Vy dále vesele propagujete takové ohavné akce? ČEKÁM A OPĚT DŮRAZNĚ ŽÁDÁM OFICIÁLNÍ DISTANC SYNODNÍ RADY OD GAYPRIDE. Tím, že se konají "LGBTQ služby" v našich prostorách jsme s touto akcí v očích veřejnosti právem spojováni, čímž jsme velmi znepokojeni! Nechápu že Vy tím znepokojen nejste? Víte o co se vůbec jedná?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13597
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 05. 08. 2019 13:18
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... distanc od zkažených plodů ze špatných kořenů

S každou větou vašeho textu souhlasím. Jsem rád, že i tady máte ty, kteří neposkvrnili svůj šat tímhle kvasem farizeů, kterým je mimo jiné i Marxismus, idea Rovnosti - rovnosti špatného s dobrým, rovnosti zvrhlého s přímým, rovnosti mužů a žen, nebo rovnosti všech národů. Rovnost je nulový rozdíl, žádný obsah ani smysl, ale my i oni jsme Jedineční, a křesťanství nabádá k Morálce, ne ke Zvrhlosti. Je lepší být Čistý a Přímý, než Poskvrněný a Zvrácený, a tvrdit opak je Lež. (opak "je", i opak "lepší" - opakem +1 je v určitém smyslu 0, v jiném smyslu -1, a obě ty varianty jsou špatné, ale tahle "Pride" je -1, ta horší varianta) Ti, co v rouše beránčím nabádají ke Zvrhlosti, jsou jen podvodníci, sluhové A-C J. (jak tu dnes opět dokázali smazáním textu, jenž jej odhaluje. Ne, spíš se i tady bojíte a já to celkem chápu… Ani tady nemůžete prodávat ani kupovat ideje, a to ani zadarmo, pokud se neskláníte před Číslem Šelmy a A-C. k.m.u.s., q.e.d.)…) Tento Neomarxismus, významná součást anti-křesťanství, je třeba zmíněn 2Tes2:7 jako ανομιας Anomias, bez-zákonnost. O to se jedná, jak se na konci ptáte "víte, o co se jedná?"… ([Jako upřesnění, neříkám, že jsou muži nebo ženy lepší. Podívejte se na jin-jang 69, jak ty poloviny do sebe dobře zapadají a vytváří pěknou kulatou rodinu, protože jsou komplementární, doplňující se. Ale 66 ani 99 do sebe nezapadá, žádná pěkná rodina, a je vidět, jak se to společensky projevuje, postupným rozpadem rodin a vymíráním, rozpadem Morálky a Řádu. I rovnost mužů a žen je homosexuální a špatná… Komu vadí Obrazec jin-jang, ať si to přečte Slovem v Gn1:27 a 1Kor11:10 (v ČEP i tištěné verzi KB to je 11:11, "ani muž bez ženy, ani žena bez muže") … tolik bylo potřeba říct na upřesnění, aby někdo ne-desinterpretoval výše tu moji větu s rovností a nezkoušel tvrdit, že tvrdím, že jsou muži nebo ženy lepší… ale stejní nejsme, jsme komplementární…])
Podle toho, že nabádají ke Zvrhlosti, snadno poznáte, že to nejsou praví Křesťané ( Ef5:3 ) , ale jen se za ně vydávají, aby svedli tápající… Pokud Vás obviňují z farizejství, je to jen jejich volání: "Tříska!", a není pravdivé. Protože jedním z kvasů farizeů ( Mk8:15 ) je i toto lgbtqp, a dost tím (pohrobci farizeů) zkvasili až do zkysnutí původně přímou civilizaci… (Jenže také posunuli význam slova "farizej", abyste nechápali… Ale ten "kvas" a "zkysnutí" a "zkažení" lze poznat, i když se zrovna jmenuje jinak…) A jak vás nabádají "lásku a pochopení" - mít lásku ke zlu a zkaženosti je ďábelské ( Mt6:24 ) . A Zvrhlí (perverzní) a je podporující vás napomínají, že nemáte dost Slušnosti? Může být ta Tříska a Trám ještě evidentnější?
Je to svým způsobem vaše (ČCE) misijní činnost? Na té šikmé ploše do pekla, varujete je, aby se napřímili a vrátili zpět, nebo s nimi cestou do pekla a rozkladu tancujete a zpíváte?
Kdyby vás zajímalo, odkud právě tenhle kvas farizeů pochází, tak viz https://duckduckgo.com/html?q=Sabbatai+Zvi+Jakob+Frank+sin a ve zkratce třeba https://en.wikipedia.org/wiki/Frankism "his followers were obligated to transgress as many moral boundaries as possible"… Pak se to samozřejmě vyvíjelo dál různými cestami… To jen abyste lépe pochopili, do kterého společenství se tímhle snažíte (někteří z vás) vřadit… Z jakých kořenů tenhle strom vyrostl. Samozřejmě dnešní větve lgbtqp už tenhle kořen neznají, ale to neznamená, že k němu nepatří… Možná ale ve veřejné argumentaci je lépe vysvětlovat ten Marxismus a Rovnost špatného s dobrým… Poznejte pravdu a pravda vás osvobodí.

Jak píšete "LGBTQ služby", zkuste tam přidávat ještě P na konci, ať je těch zkratek ještě víc… To P je jako "pedofil", protože zejména z tohoto "G" brlohu se nejvíc rekrutují, jak dokazují statistiky i jejich propagace a požadavky na legalizaci pedofilie, které se již také začaly objevovat, šikmá plocha - když je někdo zvrhlý, je zvrhlý čím dál víc a žádná další zvrhlost mu není dost špatná… Brzy se tam bude doplňovat i Z (jako zoo), to už také začali někteří požadovat normalizovat, a pak tam možná přibude i S (jako sado), přesně tam tahle šikmá plocha také vede… A malým písmem to píšu, protože si jich nijak nevážím, ale také to qp vypadá jako zadnice, což ve velkých písmenech tak nevynikne… Pro leckteré z nich je to lgbtqp jako urážka, ale ve skutečnosti to je varování… ([tento odstavec jako vtip nebo satyra pro zlehčení])
A ovšem, text je dlouhý, ledabylí to tu přeskočí, tohle je pro uvažující, kolekce argumentů do vaší diskuse, těm ostatním to pak někdo vysvětlí ve zkratce… (třeba « Není rovnost mezi zkaženým a zdravým, to byla jen teze Marxismu, jednoho z těch kvasů farizeů, ale ve skutečnosti to je šikmá plocha do pekla a rozkladu, když zapomenete, kam to je nahoru a kam dolu. » ) ([k tomu upřesnění - "peklo" tu možno uvažovat buď v klasickém smyslu, nebo prostě "peklo na zemi", podle toho, čemu věříte a chápete lépe, a komu ten termín vadí, tak "rozklad" chápou i ostatní…])
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13598
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 13:36
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Tohle jsem výjimečně nepřeskočil. Namítám, že obyčejný homosexuál za své postižení nemůže a je lidsky pochopitelné, že touží po vztahu, tak jako jiní. Tohle Pride je ale propagace sexu, LGBT+ a genderu, za homosexuály se jenom zlovolně schovává. ČCE je dávno odpadlá církev, která už nerozlišuje pravou od levé, tak do toho leze jak vosa na bonbón. Je čas tuhle církev reformovat nebo hromadně opustit!
Je čas pro revoluci v ČCE!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13599
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 05. 08. 2019 15:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Pan Janča má rád silná slova a za diskusi považuje vykřikování hesel. Tak dobře, revoluce. Už probíhá. Ve prospěch homosexuálů. V tom, jak jsou v mnoha církvích přijímáni. Protože jedna věc je biblické posouzení homosexuality. V tom se možná i my dva shodneme. Ale jinou věcí je, že velká část posuzování ze strany heterosexuálů je založena na nepochopení, povyšování a averzi pocitové. A tohle brzy odpadá, kdy se potkáváte bez předsudků s realnými lidmi.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13600
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 05. 08. 2019 15:59
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Moc dobrý příspěvek. Děkuji za něj. Pan Janča dlouhodobě bojuje s větrnými mlýny. I kdyby se postavil na hlavu, nic nezmění na tom, že církove se budou homosexuálům stále více otevírat. Jak říká prof. Halík: těmi nejradikálnějšími odpůrci homosexuálů jsou především ti, kteří sami bojuji se stínem vlastní homosexuality. To je také přesně případ pana Janči.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13601
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 16:46
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Halík je starej mimoň, kterej rád mluví jménem církve.
Taky si myslím, že klasické církve homosexualitu jednou přijmou.
Ale nikdy nepřijmou gender nebo sex bez pravidel. A to prosazuje Pride. A do tohoto se cpe ČCE.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13605
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 05. 08. 2019 18:17
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

A heterosexuálové žijící v církvi provozují vždy sex dle pravidel? A vyhazuje je někdo za to z církve? Žijete ve svém malém, omezeném a uzavřeném mikrokosmu a z něj pořád někoho poučujete. Nejste Vy náhodou příbuzný br. Poláka? Ten je taky dobrý.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13606
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 18:38
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Jsem příbuzný br. Poláka. Je to můj brácha v Kristu. Možná i vy jste můj bratr, jste-li křesťan, nevím to o vás.
Heterosexuálové právě že neprorozují sex vždy podle pravidel. A od toho by tady měla být (třeba) církev, aby je vedla. Samozřejmě mnohé církve za sex mimo pravidla, je-li hříšník zatvrzelý, vylučují. Zrovna nedávno jsem zaznamenal takový případ u mých evangelikálních přítel z ekumény. To je ale krajní řešení, kterým se nemává na potkání. Hledáme okolnosti, proč člověk s hříchem nevítězí, v církvích obvykle existují pastorační služebníci a programy pro manžele a další skupiny ve sboru (CČE tohle nemá, ona má "podchyceny" pouze ty "menšiny").
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13610
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 05. 08. 2019 22:10
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

A naše církev, tedy ČCE, programy pro děti, mladéž, třicátníky, manžele a seniory snad nemá? A pastorační pracovníky také ne? Dejte si studenou sprchu, mokrý ručník na hlavu a konečně se proberte! Znovu plácáte nesmysly ve stylu: jak nejvíc pomluvit ČCE a sám zůstat stranou jako jediný spravedlivý a čistý. Smutné.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13612
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 22:46
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Nemá. Nebo víte o někom dalším kromě faráře Vymětala?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13619
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 06. 08. 2019 09:11
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Jančo, co kecáte? Že čce nemá žádné další aktivity? Když máte tu horší fázi svého psaní, jste lhář jak prase.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13622
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 12:59
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas na revoluci v ČCE!

Prase nebo kobyla, všechno fuk. Máli ČCE tedy nějakého faráře např. pro pastoraci rodin, sem s ním. Já vím jen o farářovi pro rómy a homosexuály.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13628
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 06. 08. 2019 17:04
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas na revoluci v ČCE!

Použil jsem hrubější slovosledu, protože mně přišlo, že nechcete rozumět Romanu Skálovi. On psal, kolik aktivit církev má, a vy jste oponoval, že speciálního faráře má jen jednoho. - ČCE má kaplany. Má několik farářů pro mládež. Má pastorační pracovníky s různým určením. A třeba o té organizované pastoraci rodin na některých sborech vím taky. Můžete si projít stránky sborů, některé nabízejí program opravdu bohatý. Námitka by mohla znít, že by toho mělo být více, to asi ano. Ale když napíšete, že se nedělá nic, je to lež, a já bych přemýšlel, proč máte potřebu psát to takto.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13632
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:15
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas na revoluci v ČCE!

Já to myslel obecně. Ne co nabízí nějaký sbor, ale co nabízí ČCE jako taková, takzvaně povšechně. Máte pravdu, jsou v seniorátech faráři pro mládež. Ty jsem opomenul. Pak je zde ten farář pro nějaké promile homosexuálů a rómů, kterej stejně lítá spíš mimo církev. Ale o nějaké celocírkevní podpoře třeba pro rodiny jsem nikdy neslyšel. Dejme tomu, že má někdo manželství v krizi; že má někdo vážnej problém s výchovou dětí… - kam se může obrátit? Já opravdu o ničem nevím!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13649
Od: Mikuláš Vymětal--- )
Kdy: 07. 08. 2019 16:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas na revoluci v ČCE!

Jen bych rád dodal, že mnohem více času věnuji pastoraci heterosexuálních párů - svatebním přípravám - než pastoraci v rámci LGBT komunity. Letos už jsem oddal 22 párů - a před každou svatbou je 5 přípravných setkání.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13624
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 06. 08. 2019 13:26
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro reformu v ČCE...

Třeba jsem znal fajn faráře v oustí, má tam v zahradě pískoviště pro rodiny (asi když rodiče přijdou poslouchat Slovo, aby si měly děti kde hrát?), nasprayovanou zeď své fary nějakými křesťanskými graffity (misijní činnost, byl to nějaký happening, lidé kolem toho jezdí z autobusového nádraží a denně koukají na text "Ježíš je Pán" a další, inu, lidová tvořivost a nikomu tam tím neškodí…), při mších pěkně zpívají, a asi spoustu dalších dobrých akcí. Tehdy se tam tomu myslím říkalo Jednota Bratrská, ale tohle jméno s veřejnýma homosexuálama nešpiňte, možná je dobře, že jste se předtím přejmenovali? (Nebo jim ho naopak dát, ať se "bratři" sjednotí? Spíš asi ne… Nevím, co vás napadne?)
Když jsem psal, že když jste reformační církev, tak inu, přišel čas, a umíte se nyní reformovat? (Jo, to je Karma, nebo ty Mlýny, však je také znáte…) Máte tam dost těch, kteří s tou společenskou špínou nechtějí mít nic společného, a právem se stydí za ostudu, kterou to v očích části veřejnosti vyvolává. Jak dlouho je budete umlčovat nebo ignorovat? Dokud neodejdou jinam? (A pak už by vám zbyla jen ta "čistá" hanba…) Vám to není jasné?
Nebo jestli ta vaše účast na té jejich "Pride" je jen udice, abyste je odtud vylovili, tak si to mezi sebou vysvětlete… A ovšem ale je to snaha je odtamtud dostat, není to snaha je v tom dál podporovat… (A ovšem označení "Logos" pro spolek zvrhlíků lgbtqp je urážka - kam až svým špiněním chcete dosáhnout?!)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13772
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 20. 08. 2019 08:08
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Jednota bratrská?

Aha, přečetl jsem si něco víc, a zjistil jsem svůj omyl…
Tak, jako jsem původně myslel, že " Evangnet " je od slova "evangelium" a ne od slova "evangelík" ve smyslu "protestant", tak jsem nyní zjistil, že Českobratrská církev evangelická není totéž, co Jednota Bratrská… ("Augsburského vyznání", to znám z jednoho vtipu, ale neuměl bych ho převyprávět, je tam pořád "já taky", ale nakonec ho strčí z mostu dolu kvůli nějakému rozdílu v letopočtu…)
Na stránkách e-cirkev je jen kalendář akcí budoucích, a "Wayback machine" ho má zas jen ze začátku července, tak ani nevím, jestli tam vlastně bylo něco o tom Prague Pride ? (zato tam mají rady politikaření jen středně škodlivé, ale třeba prohlášení ke hře "Vaše násilí" vysloveně škodlivé a lživé)
Tady na Evangnet je vztah homosexuality a ČCE jedno z hlavních témat (viz, kolik příspěvků dlouhodobě se tu vztahuje k tomuto a kolik ke všemu ostatnímu dohromady!), ale ze stránek e-cirkev to tak nevypadá…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13618
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 06. 08. 2019 08:36
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... hetero "podle pravidel" ?

S tím "vždy podle pravidel" - do ložnice byste jim tedy lézt neměli, ani vy, ani stát… Zejména, pokud si ani jeden z nich nestěžuje. To zas jako následek #metoo - frigidizace společnosti, někde to dováděli ad-absurdum a prodávají rovnou sadu se smlouvou o styku a s propiskami na podepsání, to je absurdní a zlé… A ovšem zejména manželé, ti spolu nehřeší, od toho jsou manželé… Nemůžete z lidí dělat roboty…

([Někde jinde to rozebírám poněkud podrobněji, zde ve zkratkách: když si chce žena stěžovat, ať to udělá hned, a ne, když je potom po čase zhrzená nebo uražená a vymyslí si nějakou lež, jak se bohužel občas stává, tak pak nelze věřit ani těm ostatním jen proto, že to říkají. A ovšem slušná žena říká "Ne" a myslí tím "možná, ale pomaleji a lépe". Když to "Ne!" myslí vážně, tak by se měla bránit důrazně a činem (třeba facka), ne jen slovy, a když to nestačí, tak aspoň křičet nebo kousat, ať má svědky nebo důkaz, a ať si nezačíná hrát, když by v tom rozhodně nechtěla pokračovat, a muž také. Leckterá žena je ale tak krásná a svůdná, že toho muže svede a přemůže, když ten se nedistancuje včas, a také naopak, takhle ta biologie funguje. Tak když jeden z nich nechce, ať to včas přeruší a drží si odstup, dokud nad tím má rozumem kontrolu. Nemůžete vzít lidem přirozenou bio-etologii… _-_ Také by si ale měli rozmyslet, jestli by s takovým člověkem chtěli žít trvale. Láska není jenom sex, ta se prožívá celý život. _-_ Někde jinde rozebírám micro-chimerickou DNA - v ženě to zčásti zůstává trvale a dostane se to i do dětí s dalším mužem. To by si leckterá a leckterý měli o dost lépe rozmyslet, s kým měla žena předtím styk… Tahle informace asi vyléčí leckteré smilstvo… _-_ K tomu "facka" - je zbabělé a zlé ubližovat slabším. Muž ženě by neměl ubližovat fyzicky, stačí to slovem, nebo na chvíli odejít a nechat ji uklidnit, když je hysterická? Nevím. Slabší před silnějším se asi může bránit, jak to jde. Asi to platí dost obecně, nejen mezi muži a ženami… Ale škůdce je třeba zneškodnit, aby neškodili, přiměřeně a uváženě, nedá se říct, že každé násilí je jen špatné, někdy to je prostě menší zlo. Třeba když slabší než já půjde ubližovat ještě slabším, tak tomu můžu a měl bych zabránit. Společnost by měla muže vychovávat k rytířskosti, což není o mávání kusem plechu, ale o mužnosti, jíž je především rozumnost, uměřenost, statečnost a spravedlivost. (Pan Lhoták to zčásti dobře vysvětluje, jen se mýlí, že to bylo křesťanství, kdo tyto ideály překroutil, během středověku to ještě i křesťané chápali…) _-_ Jako společnost bychom se měli lépe rozmýšlet, co je pro nás kolektivně prospěšnější a proč. Důležité je, aby se rodilo tak akorát přiměřeně dětí, a aby v dobrých rodinách z nich vychovávali dobré lidi. Ta pravidla je potřeba přizpůsobovat okolnostem - třeba v regionech, kde jsou kriticky přemnožení, jim nesmíte zakazovat anti-koncepci ani potraty - planeta není nekonečná, dokonce jim tu přiměřenost bude nutné i vnutit, když to po dobrém nepůjde. Když je u nás naopak málo dětí, je třeba uvažovat, proč a co se s tím dá dělat. Vyjímky se dají tolerovat, ale celospolečenské trendy je třeba regulovat přiměřeně a včas.])
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13604
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 05. 08. 2019 18:13
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Halík?

Inu, když zmiňujete Temného Halíka… Tohoto Pyšného Zrádce si s prominutím strčte někam, ten není argument. Pardon. (nemyslím to zle, vemte to prosím s humorem…)
Jeho kázání do roku asi 2014 byla velmi podnětná (slyšel jsem jich desítky) a knihy dobré (četl jsem jich také snad deset), ale pak zradil a přidal se na stranu Nepřítele, a jeho leckterá nová kázání jsou velmi jedovaté lži a zrady. (Někde jinde uvádím ukázku jeho lži i zrady, i sem chcete odkaz?) O to je to horší, když někdo zradu a zlo zabalí do velké moudrosti a věhlasu. Leckteré pyšné poznáte třeba podle černých klobouků, někdo ho má na hlavě, někdo ho má na duši, ale zrovna Temnému Halíkovi ten černý klobouk na duši úplně ční… (což píšu, abyste se na tom příkladu dost zřejmém naučili to rozpoznávat i na případech méně zřejmých, i prostě abych vás před ním varoval) Ale i kdyby měl v tomto pravdu, (že bojují proti homosexuálům ti, co se vevnitř potýkají se svou homosexualitou), tak ale jsou věci, které mají zůstat skryté v ložnici a netahat je na světlo a veřejnost, a jsou lepší ti, kteří s případným sklonem k homosexualitě statečně a potichu bojují, než kteří jej staví na piedestal k pyšnému obdivování a snaží se nakazit a zkazit celou společnost. Ještě jednou se nad tou větou, kterou jste z něj vytrhl a mrštil ji po nás, zamyslete: je to očerňování těch, kdo se snaží s tímto rozkladem bojovat, lživá nálepka, aby se jim lidé vysmívali a ignorovali je. A protože to je moudrý filosof, umí to očerňování mistrně, a třeba ho proloží mezi pár jiných pěkných vět, abyste to spolkli…
(Vám zde to nevyčítám, pokud jste to použil v dobré víře v jeho moudrost, spíš děkuji, že jste mi nahrál na smeč… To není, že bych si s vámi hrál a chtěl vás porazit, ale spíš jako ukázka, jak se obvykle používá špatné nálepkování a pomluva, abyste odmítli dobrý obsah… Možná i já jej také pomlouvám a nálepkuji? To si posuďte sami, ale nedělám to bezúčelně, ani pro zlou nebo špatnou věc… On je ale vskutku vynikající a exemplární případ… Slabým neubližuji, slabé se snažím chránit nebo je přehlížím, ale Velký a Nebezpečný si příliš ohledy nezaslouží… )
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13602
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 05. 08. 2019 18:00
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Reforma ČCE?

Ať se Synodní koncil poradí, ale i Milému Jančovi je to celkem jasné… Tož, reformátoři, umíte se reformovat?
Tady nejde jen o "biblické posouzení homosexuality", tady jde i o "biologické posouzení homosexuality", a o společensko-psychologické. Pravdu neschováte.
Povyšování - to jako, že se snažíme růst rovně k Bohu a ne pokřiveně do Pekla? Ne, to vy to nechápete ve všech důsledcích, kam tahle rozkladná perverze vede, nehledě na to, kdo a jak umí čarovat se slovy Bible… (jak psal někdo výše, že jim čtete Josefa jako kdyby to byl homosexuál? To mi přijde poněkud odporné…) (Víte, tancováním a dalším veřejným onanováním to jenom začíná, předčítáním pohádek o princi a princi dětem v knihovně démonickým drag-queenem to pokračuje, dětskou prostitucí to pokračuje, aidsem a žloutenkou to pokračuje (víte, co jsou "Bugchasers" ?), a mazáním odebraných dětí na pizzu a rozkrájením na transplantace to zatím končí (některé z těch dětí, co tyrani jako CPS nebo Barnevernet odeberou, se dá na adopci, a po těch zbylých nikdo nepátrá). Fakt hnusná šikmá plocha… Víte, proč ve středověku těžili Adrenochrom, oxydovaný Adrenalin, z krve pomalu a dlouho propichovaných dětí? Ještě že tohle už aspoň umí syntetizovat i chemicky…) (Ó, to jsou jenom pomluvy, vždyť jenom tančíme a veřejně onanujeme? Spolkněte to a udavte se! chachachachacha pekelný smích…) (Já nestraším peklem, dělám si z toho srandu… Osobně se kloním to chápat spíš k té variantě "rozklad a peklo na zemi", ne pro vás, ale pro děti vašich dětí, a o to je to horší… To si nyní kolektivně vybíráte, nebo cestu k nějaké přímé a spravedlivé civilizaci… Ale rovnost není totéž co spravedlnost… A není to jenom o tomto, ale také o tomto, ale je těch šikmých ploch víc…)
Averze? Ano, je správné a prospěšné se jich štítit, jako se štítíme z biologické přirozenosti všeho zkaženého a v rozkladu, jen tady to je posunuté na společenskou úroveň. Štítit se špíny a rozkladu je štít vaší čistoty, to především vám brání do tohoto bláta spadnout také, nebo tam nechat spadnout své děti, kterým to nikdo pořádně nevysvětlí, ve škole je zdeformují Marxistickou propagandou, a leckterá zkaženost vypadá zajímavější, když nedohlížíte na její důsledky včas. Tož zase nesmíte od Schyly k Charybdě (jak se to píše?), a místo toho upadnout do Pýchy, že vy jste ti svatí a proto jste nejlepší. Jistě je lepší být skoro svatý a chtít být ještě lepší, ne proto, abych někoho ponižoval, ale aby Strom této Civilizace někdo dobře nesl do budoucnosti. Máte úkol, svěřený předky a Bohem, donést dobrou civilizaci potomkům, a vy je nesmíte zradit. Ty špinavé v rozkladu litujte, štiťte se jich, nebo pomozte jak je to možné, ale to neznamená, že kvůli tomu necháte ušpinit své vlastní děti nebo děti svých bližních. pialpha.cz/LGBT
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13603
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 18:08
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Reforma ČCE?

On se ctěný koncil poradil už dávno. A přišel na to, že na nic nepřišel. Tudíž si každý může dělat, co chce. A taky dělá. Jsou sbory, které jedou v LGBT, jak můžeme vidět. A jsou sbory, kde tohle odmítají. Kdysi mi řekl kurátor jednoho nejmenovaného sboru, že "koncil" jejich sboru o homosexualitě diskutoval a došel k závěru, že praktikující homosexuál (kdyby se ve sboru objevil) nepůjde k Večeří Páně a bude podroben napomenutí.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13608
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 05. 08. 2019 20:45
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Reforma ČCE?

Inu, "poradil už dávno"? No, ale já mám argumenty, výše 13:18, které tehdy přehlédli a měli by se poradit znovu… A ctěný pan J.P. s tím rozhodnutím SR není spokojený, tak jsem mu dal do ruky ty pádné argumenty, ať to tam zkusí znovu, je to vaše církev, a vaše pověst, tak se snažte… ( Zj3:19 )
K textu minule jsem neměl dobré svědomí, je to potřeba upřesnit, že s tou pizzou to byl eufemismus, ale pokud tu historku znáte, tak ale byla z nevím jak značné části přehnaná, i když část smutné pravdy měla, jak teď po dvou letech konečně lapli Epsteina, a to věru nebyla malá ryba, a ani to nebyly malé ryby, co lapal do osidel… (Dnes to tam už ví skoro každý a přetřásají to i mas-média, inu, spadla klec a je rachot.) S tím krájením na přesazování to bohužel není eufemismus, takové zprávy byly z více různých zdrojů, ale je otázka, jak moc to je rozšířené? Těžko říct… Tu drogu na A z Adrenalinu jsem zmínil spíš proto, abyste lépe pochopili, že tu jsou i takoví, kteří nemají ani malý kousek svědomí, a ovšem to je chemie, biologie a je to historicky dost dobře doložené, jen u těch historek chyběl ten chemický, biologický a časový aspekt, proč to tak vlastně dělali. Dnes už se ten A. dělá z injekcí pro vojáky s prošlou lhůtou, taky nevím, v jakém rozsahu… A ovšem CPS ("child protection services" v USA) jsou šmejdi zlí, a často berou děti rodičům i proto, že se příčí téhle lgbt* propagandě nebo jsou jinak politicky nepohodlní, ale jestli se podílí i na tom "přesazování" těžko říct, ale špatné to je i tak… A takhle zlí nebyli ani bolševici u nás, nebo aspoň ne v tomhle rozsahu…
S tou dětskou prostitucí to také není nijak přehnané - https://penntoday.upenn.edu/news/commercial-child-sexual-exploitation-most-hidden-form-child-abuse-says-penn-professor (university of pennsylvania) cituji: "child sexual exploitation affects as many boys as girls" - myslíte, že si nějaká paní zaplatí třeba 11-letého prostituujícího chlapečka ? (A ovšem k tomu podotýkám, že ta ošklivá slova na S nebo X se před dětmi do určitého věku vůbec nevyslovují… Ten správný věk se pozná i fyziologicky, tak akorát když začnou dozrávat a pučet… Pro ty menší tam je Evička s jablíčkem od hada…) Takže k tomu podotýkám, že s tím *qp to není legrace ani pomluva, to se jen musíte podívat o kus dál, kde jdou po té šikmé ploše kus před námi… Že "tady zatím dobrý" není správný argument…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13580
Od: Jirka962cfed36dd637f08b2fa16c78da5b89 )
Kdy: 04. 08. 2019 13:02
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Martin Janča napsal(a):
>  Tak máme příští týden festival Pride a ani letos na něm nebude chybět ČCE.  Speciální bohoslužby na začátek i konec u Martina ve zdi, kázání zřejmě o5 o  "homosexuálovi" Josefovi v Egyptě, faráři v průvodu a tak dále       https://www.praguepride.cz/cs/festival/program?limitstart=0  
Jsem rád že se ČCE snaží pochopit LGBT problematiku . Doufám že všichni bratři a sestry v naší církvi pochopí , že homosexualitu jsme si nikdo nepřál a není to naše rozhodnutí takto žít . Děkuji všem z ČCE za podporu a přeji hodně štěstí v další práci.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13581
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 04. 08. 2019 13:57
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Ano, tuším, nikdo z vás si tu orientaci nepřál. Není pak blbý, že se účastnite "Pochodu hrdosti"?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13583
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 04. 08. 2019 18:19
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Jirko, ty jako homosexuál věříš tomu, že Pride homosexuálům pomáhá? Vždyť tam z vás dělají úchyly a kašpary. Každej může kouknout na státní televizi, která se může s reportážemi z toho pochodu přetrhnout. A co tam vidíme v těch reportážích? "Polonahé počmárané blázny, kteří prý chtějí vychovávat děti." Mám jednoho vzdálenéjšího známýho, je homosexuál, a ten říkal, že se za to stydí, když ten průvod vidí, a že by tam nešel za nic. A že to ČCE podporuje? Tato církev je dávno pomatená.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13584
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 04. 08. 2019 19:27
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Tak s tímhle taky nesouhlasím. Rozumný člověk ví, že mediální obraz je vždy deformací. Např. i všechny katolické mše vypadají v TV jako šaškárny.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13615
Od: Anonym--- )
Kdy: 06. 08. 2019 01:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Já tam nechodím, také se za Prag Pride stydím.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13589
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 04. 08. 2019 22:05
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Vážený bratře Jiří, nejdřív jen uvedu, že na "LGBT" není co chápat ani vést dialog, protože je to jen konstrukt, úchylné agresivní politické seskupení, které chce běžné populaci diktovat své nápady. S tím nemá mít žádná církev nic společného, stejně jako s jejich odpornými pochody kde jen prezentují svoji zkaženost.
Naopak- lidi s homosexuálními sklony mezi nás přicházejí a máme je s láskou přijímat. Homosexuální sklony jsou totiž v určitých obdobích člověka běžné a někdo je může mít opravdu silné. Naopak neexistuje 100% gay nebo lesba, takže vždy je cesty zpět, i když jsou už zkušenosti s aktem nebo nějaké vztahy proběhly. Může to být dlouhá cesta, nesnadná a vyčerpávající cesta, taková cesta křesťana ale je. důležité ale je, že tato cesta má CÍL. Naopak cíl nemá úporná snaha o očišťování homosexuálního konání- to ostatně vnitřně cítí každý upřímný křesťan. Pán Ježíš nás volá: "pojď za Mnou!" a stejně jako ženě hříšnici i nám všem hříšníkům platí: "ani Já Tě neodsuzuji- jdi a už nehřeš!"
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13594
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 05. 08. 2019 08:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, chci vás touto cestou požádat řekněme o výrazně větší zdrženlivost. Nereprezentujete ve svých silných slovech nikoho jiného než sebe. Stejně jako já máte nulové teologické vzdělání a je to na vašich výstupech vidět. Jste také nedotčený závěry medicínské i společenskovědní diskuze o homosexualitě. Nejvýznamnější protestantský teolog nové doby Karl Barth také kdysi napsal různé kategorické soudy o homosexualitě. Později se za ně omluvil s tím, že nebyl tehdy dobře informován o lékařské stránce problému.
Pro začátek vás chci požádat, ať:
- neužíváte necitlivých a nebratrských vyjádření vůči homosexuální menšině; - nehýříte ultimáty, co by církev ihned měla, od čeho by se synodní rada měla distancovat aj.; - vezmete v úvahu, že kontroverzní Pochod hrdosti je jenom malou součástí bohatého programu Prague Pride a není s ním totožná. Zároveň Prague Pride není totožná s veškerými projevy homosexuálních menšin. Většina českých homosexuálů a lesbiček s Prague Pride nemají nic společného; - neužíváte nepoučených a diletantských vyjádření o problematice LGBT a nepokoušíte se tuto problematiku extremisticky vyobcovávat tak, jak to děláte; - zanecháte amatérské biblistiky a ujasníte si základní pravidla komunikace v církvi
Děkuji a přeji vám požehnaný letní čas.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13595
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 05. 08. 2019 09:25
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Naprosto souhlasím s Vaším vyjádřením směrem k br.Polákovi a děkuji za ně.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13596
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 13:01
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

No Barthem bych asi moc neoperoval.
Nerozumím jednomu (asi) rozporu: Když podle vás většina českých homosexuálů nemá s Pride nic společného (což si myslím taky), proč se tedy ČCE do toho cpe.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13607
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 05. 08. 2019 19:55
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Vážený pane Ladislave, z Vašeho příspěvku jsem se dověděl co jsem a nejsem, co mám a nemám. To jsou nulové argumenty a podpora Vašich stanovisek. Jediné co uvádíte je "společenskovědní a medicínská" diskuze… Dost byl nucen se tímto tématem zabývat studiem několika knih a prací, z nichž první bylo pojednání SR ČCE k homosexualitě podepsané Joelem Rumlem a Bibli čtu v podstatě celý život. Člověče, my zde stojíme před naprostým znevážením našeho poslání jako církve, proberte se. Jste vůbec křesťan? Měl byste začít Vaším jasným stanoviskem k této problematice. Kdokoli z Vás (mám na mysli křesťanů- bratří a sester z ČCE) se chce zastávat účasti ČCE na Gaypride tak ať to jasně napíše. Buďte stejně otevření jako my ostatní a napište na rovinu- jsem ten a ten a mám takový a takový názor, protože… jinak jsou Vaše příspěvky jen mlžením, kterým nás krmí mnoho tichých aktérů podobných akcí už dlouho a mám toho dost.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13611
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 05. 08. 2019 22:16
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, Vy vůbec neodpovídáte na mail bratra Ladislava. Vy si opět vedete ten svůj monolog především se sebou samým. Škoda, že nám jako příklad Vašeho bohulibého a požehnaného působení neuvádíte váš sbor. Sbor, kde je vás pět a půl a který přežívá jen díky přijmů z pronájmů. A to jste tam starším sboru. Co takhle napnout své síly tímhle směrem? Je to nanejvýš zapotřebí.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13613
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 05. 08. 2019 22:51
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Vás se můj příspěvek samozřejmě týkal také. Uveďte Váš jasný názor a zdůvodněte ho. Mně žádáte abych vše zveřejnil, ale sami se jen schováváte. Před kým?? Jste tedy liberálové, pro které je Písmo jen nějaký "poradní zdroj" a zásadní je Vaše momentální cítění? Nebo berete Bibli vážně? Žádám jasnou odpověď. Pak se můžeme bavit o našem konkrétním sboru. Dřív ne.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13616
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 06:55
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, diskuzi s vámi nedávám velkou šanci, protože si tady umanutě vedete svou. Nedávno vám farář Trengler zkoušel vyložit, co máte mít podle všeho jako presbyter dávno v paži. Jak se v církvi společným, dlouhodobým rokováním ve sborech, mezi faráři i na synodech dospívá k nějakým určitějším stanoviskům. Jako by nic neřekl, pořád si tvrdohlavě meldujete svou a dožadujete se tu nějakých zásahů shora. Naše církev je pestrá, plná různých cest k víře, různých teologií, osudů, hodnotových důrazů. Není to církev Rumlova, Polákova nebo moje. Vy jste kdo? Vy jste tady v naší církvi nějaký dveřník, že z ní tak opráskle vyobcováváte liberály a třeba homosexuály? Ti patří do naší církve stejně jako vy. Suverénně sypete z rukávu cizí slova a nevíte, co znamenají. To má být nadávka, liberálové? I slovo gender používáte naivně.
Píšete, že celý život čtete Bibli. Vůbec to není vidět. Ale třeba jo, třeba vám křivdím. Třeba čtete Bibli každý den. Jako Svědkové Jehovovi. Čtete ji možná dokola, ale pořád špatně.
Pokud je to s ČCE tak hrozné, jak tady pořád píšete, nikdo vás v ní přece nedrží. Není žádná povinnost být jejím členem a starším. Docela klidně můžete, pokud chcete něco víc homofobního a nesnášenlivého, přestoupit někam jinam. U jehovistů nebo v Apoštolské církvi vám bude líp.
Jsem rád, že moje církev ví, že má kázat Krista pokud možno všude, vhod i nevhod. Klidně i na PP, když jí tam bude aspoň trochu nasloucháno. I zde se dá zaset dobrá setba. Jako všude jinde.
Ještě vás musím upozornit, že homofobie se obvykle váže na problém s vlastní sexuální identitou. Možná svými zaslepenými útoky na homosexuální menšinu říkáte o sobě víc, než byste rád. V USA se přišlo na to, že ve fundamentalistických státech Ameriky je v průměru o mnoho víc internetových připojení na pornografii než ve státech liberálních.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13627
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 06. 08. 2019 16:38
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Ladislave, jsem celkem urážen Vaším přízviskem "homofob" a "nepřítel homosexuálů"- vždyť nic takového jsem nikdy nepsal!! Naopak- lidé s těmito problémy jsou ti, kterým se věnovat máme a mají v našich sborech dveře otevřené. Ale právě proto , že je máme rádi tak jim nebudeme jejich jednání schvalovat (pokud se nás na to budou ptát, pokud nebudou, budeme jim dobrým příkladem, bratry a sestrami a budou mít místo v našich modlitbách). Tím, že jim praktikování homosexuality schvalujete, berete odpovědnost za problém, který jednou mohou mít před Nejvyšším. Toto vlákno je konkrétně o Gaypride, festivalu který je pro křesťany nečistý a nepřijatelný. Jakákoliv oficiální účast církve je nevhodná a přece úplně zbytečná. Celkem zajímavě jste dal příklad Jehovistů a AC hned vedle sebe do jedné věty. Takže evangelikální církve berete stejně jako sekty? V tom dost ujíždíte…
Situace v ČCE není růžová, ale právě proto že jsou v ní lidé různých názorů, snažím se dobrat k nějakému závěru v tom, že je třeba brát Písmo vážněji, než jsme toho v současné době svědky. Proto také zatím nikam neodcházím.
A znovu Vás vyzývám, abyste vyjádřili (Vy a Jiří) naprosto jasně jaký máte názor na směřování ČCE v tomto ohledu, názor na Logos a Gaypride. Doteď jste tak neučinili.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13629
Od: Anonym--- )
Kdy: 06. 08. 2019 17:54
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Jiří Polák napsal(a):
>  Bratře Ladislave,  jsem celkem urážen Vaším přízviskem "homofob" a "nepřítel  homosexuálů"- ... ... ... názor na Logos a Gaypride. Doteď jste tak neučinili.
Čím chcete být homosexuálům příkladem? Že sexujete s opačným pohlavím, které vás přitahuje? Tak to se fakt nadřete. Oni dělají totéž se stejným pohlavím, které je také přitahuje. Po nich chcete něco, co vlastně neděláte - nemusíte se nijak sebezapírat, nijak měnit orientaci a po nich to chcete. Tak to je nejblbější odpověď, jakou jsem tu zatím četl.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13630
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 06. 08. 2019 18:19
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Opět tu s každou větou pana Poláka až dosud souhlasím, neřekl bych to lépe. Ale jsem tu jen na nezvané návštěvě.
A ovšem já jsem asi to, co znáte pod pojmem "homofob", i když přesnější je asi "misogay"? Protože miluju svatost dobrých rodin. Co si dělají lgbtq sami doma, je jejich věc, budou za to pykat už tady, postupně čím dál víc, tahle cesta ke štěstí nevede. (ovšem to "P" k tomu nelze tolerovat ani doma ani jinde) Pokud ale začnou svádět ostatní, není to již jen jejich věc. Sice lze milovat i nepřítele svého, ač to je těžké, ale milovat nepřátele svých bližních je zrada, velmi špatný zločin. Kdo je bližní? Inu, čím blíž, tím bližnější. Jsou naši bratři v národu a rase, společní předci a doufejme i společní potomci, jinde jsou třeba aspoň naši bratři v Kristu symbolicky, ale leckde nejsou naši bratři o nic víc, než další stvoření… Jste vegetarián? Ale i tu trávu a plevel stvořil Bůh, no a co…? (poznámka na okraj, jsem vegetarián a plevel na mé zahradě bez plotu už mi místy přerostl přes hlavu, ale sousedi mají hezčí zahrádky, protože o ně pečují) Pardon, odbočil jsem… _-_ Tím, že je v tom utvrzujete a ospravedlňujete dodáváním jim pocitu, že to křesťanům nevadí, jim naopak ubližujete, že v tom tím spíš budou chtít setrvat… Je to láska, když hloupá matka tlustému dítěti se zkaženými zuby dává cukrátka? _-_ (a ovšem "liberal" lze psát nebo uvažovat poslední dobou i lieberal nebo česky lžiberálové - oni neusilují o svobodu, ale o maximální zvrhlost, a když ji nechcete přijmout, nacpou vám ji pod tlakem, a ovšem na Západě (USA a Anglie zejména) zatím víc než zde, a také tihle Západní lžiberálové právě dost vychází z toho (neo)Marxismu, že je to všechno jedno jestli lepší nebo horší (equality), ale "menšiny" a odpadlíky je potřeba podporovat především… odporná ideologie…) ([a ještě vysvětlení - politické spektrum je 2-rozměrné, dělí se na levici-pravici ekonomicky, a na liberály-konzervativce morálně, takže leckde to míchají a třeba říkají krajně-pravicový ale myslí přitom krajně-konzervativní (krajně-morální), a ovšem roh liberální-levice je, kam Oligarchové (Soros a spol) posunuli neo-Marxisty, aby jim neškodili, a ovšem racionální američané včetně dělníků bojují proti "levici", ale myslí tím "liberály", mají v tom totální zmatení pojmů, které se někomu dost hodí… pro ilustraci, u nás ksčm je konzervativní levice, čssd a piráti jsou liberální levice, ods jsou liberální pravice a mají blíž k levicovému Obamovi (a americkým bolševikům) než k Trumpovi, a spd jsou konzervativní pravý střed… to uvádím jen proto, abyste na příkladu pochopili, jak se ty kategorie liší, když jste tu zmínil dost podstatný termín "Liberál", který třeba z úst amerických křesťanů je dost urážkou, a právem opovržlivou…])
Ale když píšete: "Doteď jste tak neučinili.", inu, tito to učinili aspoň svým činem, iracionálně-odpuzujícím nebo urážejícím postojem k vám… (Čímž jim neberu příležitost to ještě vyjádřit slovy a jasněji, nejen mezi řádkami, pokud se nestydí…) I další byste se měli vyjádřit a udělat si mezi sebou jasno, nejen tady ve fóru… (jenže tihle lháři lieberals si jasno obvykle udělat nechtějí, jen očerňují všechny odpůrce)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13631
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:06
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Pan Cajthaml napsal:
Pokud je to s ČCE tak hrozné, jak tady pořád píšete, nikdo vás v ní přece nedrží. Není žádná povinnost být jejím členem a starším. Docela klidně můžete, pokud chcete něco víc homofobního a nesnášenlivého, přestoupit někam jinam.
Ano, tato církev je tak zkažená, že asi nezbývá, než vyjít z Babylóna. Víte, já býval kdysi aktivním farníkem. Dnes už mám s ČCE společné jen to, že jsem tam ještě zapsaný a sporadicky přijdu na bohoslužby. Dřív mne stav této církve hodně trápil. Ale když jsem se od ní postupně odtáhnul, pomohlo mi to. Dnes už je mi ČCE skoro lhostejná. Víru praktikuji poněkud víc v jiné církvi a možná že časem se zařidím dle vašeho doporučení…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13633
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:26
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Janča: Přimlouvám se, ať co nejdříve z ČCE odejdete. Včera bylo pozdě.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13634
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:37
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Ladislav Cajthaml napsal(a):
>  Janča: Přimlouvám se, ať co nejdříve z ČCE odejdete. Včera bylo pozdě.
Odejdu, nebojte se. A vy se stejně do 20 let vyselektujete z evolučního procesu české religiozity. Budoucnost mají konzervativní církve.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13636
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 06. 08. 2019 20:46
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Pan Janča z naší církve nikdy neodejde. Bohužel. Má spoustu vlastních mindráků (včetně problému se svou vlastní sexualitou), které přenáší na ČCE , že mu to vlastně vyhovuje. Kdyby se takto podobně vyjadřoval o nějaké jiné církvi (zvláště evangelikální), tak jej už dávno vyloučí. U nás si to může dovolit, tak toho naplno využívá a lebedí si v tom. Mnohokrát byl ve zdejších diskusích usvědčen ze lži a stejně si z toho nic nedělá. Smutný případ.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13637
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:56
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Romane a Ladislave, pozor! Já jsem na tomto fóru již 13 let, a to od mých devíti. Vy jste přišli na kasárna teprve před pár týdny. Gumáci nemohou káznit generála!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13639
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 06. 08. 2019 21:20
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

To je tak hloupý a směšný argument, že na něj nemá cenu vůbec reagovat. Zvláště od člověka, který nikdy nebyl na vojně (já byl). A není ani vtipný, o což se zřejmě autor pokoušel.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13635
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:45
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, nemám už k tomu mnoho co povědět. Za homofoba je dlužno vás považovat. Kdybyste ve vašich odstavcích nahradil slovo homosexuál slovem žid, každý by tu postřehl antisemitismus.
Dorážíte na mě různými otázkami, většinou ale svědčí jen o malé funkční gramotnosti. Co si myslím o směřování ČCE v tomto ohledu, je přece dost jasné. Vnímám toto směřování pozitivně. Píšete o nějaké Gaypride, ale nic tohoto názvu neexistuje. Znám jenom festival Prague Pride. V životě jsem na něm nebyl, už jen proto, že bydlím daleko od Prahy. Když už o tomto festivalu tolik pokřikujete, měl byste vědět, že se jedná o množství akcí více nebo méně zdařilých. Různé přednášky o homosexuální problematice v křesťanství, biblických a církevních textech. Absurdně tu vykládáte, že festival je pro křesťany nečistý a nepřijatelný. Jak jste na tohle přišel? Vy jste na festivalu byl a něco nečistého a nepřijatelného jste viděl? Všechno bylo nečisté a nepřijatelné nebo jenom něco? Negativní názor mám na ten průvod, Gay Parade, něco podobného do veřejného prostoru nepatří. Ale to je přece jenom jedna programová částka vedle nějakých padesáti dalších programů. To je jako odsuzovat festival Pražské jaro, protože mě tahá za uši Smetanova Má Vlast. Proč tady hulákáte, že festival je pro křesťany nečistý a nepřijatelný? Vždyť se toho festivalu prokazatelně účastní i křesťané. Jsou tam bohoslužby, Halíkova přednáška, Putnova přednáška. O tom vy těžko můžete rozhodovat, jestli to je nečisté a nepřijatelné, zvlášť když tam sám nechodíte.
Co tím myslíte, schvalovat nebo neschvalovat homosexuální jednání? Vážně myslíte, že se mě někdo má povinnost ptát, jestli schvaluji jeho podobu sexuálního života? Vy se mě ptáte, jestli schvaluji vaše obcování s nějakou paní Polákovou? Homosexuální jednání beru jako součást světa, jako záležitost, která se týká menšiny, některých našich bratří a sester. Nemáte sám prostudovanou medicínskou, psychologickou a asi ani biblickou souvislost tohoto problému. Zákony naší země toto jednání nezakazují, pravidla naší církve také ne. Proti přírodě homosexuální jednání těžko může být, když se v přírodě vyskytuje.
Žádám vás, ať se příliš nevysilujete psaní v podobném stylu na Evangnet. Spíš jen někomu ublížíte a někoho pohoršíte.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13638
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 21:07
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Halík a Putna? Jo, Putna se zabývá homosexualitou odborně a dlouhodobě, jeho přednášku na Pride bych si rád vyslechl. (Byť se jeho publikace neubránily jisté předpojatosti.) Ale co tam zas leze všeználek Halík? Toho by měl Duka už nakopnout do prdele.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13640
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 06. 08. 2019 22:18
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Ladislave, nevím co to melete za nesmyslná přirovnání? Proč byste měl schvalovat moje soužití s manželkou? Bůh stanovil manželské soužití jako svaté, je dokonce považované některými denominacemi jako svátost, tzn. akt budující víru. Jak si tedy vůbec dovolujete toto srovnávat s "jinými podobami" sexuálního života? Odpovím Vám- jste nasáklý filozofií postmodernismu, stejně jako mnoho dalších lidí. Jednoduše- ať si každý dělá co chce, to co si myslí že je dobré a dělá radost tak je v pořádku atd… hlavně nikoho neurazit, že? To Vaše "trefné" přirovnání homosexuál-žid ani nebudu komentovat.
Homosexuální jednání samozřejmě proti přirozenosti je a nic nemění fakt, že se v přírodě vyskytuje. Mohl byste vědět, že příroda je , stejně jako člověk, porušená. Co na festivalu káže Halík a Putna nijak nekomentuji- pokud je to v souladu se zdravým křesťanským učením- pak jenom dobře. Ostře však vystupuji proti účasti ČCE na této akci, protože v minulých letech byl Martin ve zdi zneužit k velmi pobuřujícím "kázáním". Proto je to naprosto nepřijatelné takto dále pokračovat a naprosto stačí videa z jejich ohavného pochodu. A opět mě osočujete, že nemám prostudovanou medicínskou a psychologickou souvislost. -Těm jsem naproti Vašemu tvrzení věnoval spoustu času, ne se vším se ale ztotožňuji. Biblické stanovisko je zde jednoznačné, i když se jej snaží sektáři v našich řadách již roky relativizovat, tak nic neumenšuji na jeho aktuálnosti a "neduhovosti".
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13641
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 22:25
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Tak. Já chodím v poslední době na tridentskou mši k lefébvristům. To je pravý opak toho bordelu kolem nás.  Doporučuju i vám. Martin ve zdi přijde vymýtit a znovu vysvětit.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13642
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 22:28
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, především vás zdvořile žádám, ať se tu vyjadřujete poněkud méně drze. Například k homosexuální menšině. To, jak se tu rozkřikujete, znamená neúctu k nám všem, kteří vás musíme číst.
Jak jste přišel na to, že je manželské soužití svaté? Ježíš ani apoštol Pavel v manželství nežili, ve Zjevení Janově jsou chváleni svědkové Boží za to, že se neposkvrnili stykem se ženou.
Biblické stanovisko zde jednoznačné vůbec není, akorát vy tu Bibli pořádně nečtete nebo o ní nedostatečně přemýšlíte.
Pokud je manželství chvályhodné, nic nebrání tomu, aby bylo přístupné i homosexuálním párům (muž-muž, žena-žena).
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13644
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 07. 08. 2019 03:12
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - směs odpovědí

Jste (L.C.) sice zdvořilý, ale o to jsou vaše slova jedovatější. Jak, "méně drze"? Jak "rozkřikujete"? Můžete to vysvětlit? Nezkoušejte takhle křičet "Tříska!", protože v tomhle "oku" (pana Poláka) ani ta Tříska není, nebo aspoň ne v tom, co píše zde v tomhle vlákně. Tohle TaT funguje ale opravdu velmi rozšířeně, při každém obviňování se zeptejte, "a kde že je ten Trám?" (Někdy je ale obviňování spravedlivé. Často není… V první řadě sami sebe se zeptejte, máte tím zrcadlo vidět své chyby, které jinak přehlížíte… A v druhé řadě se zeptejte, když takhle slyšíte lháře někoho halasně obviňovat, velmi často iracionálním "nálepkováním" zaběhnutými urážkami.) (Mě byste mohli obvinit "rozkřikujete", zřejmě by to tak šlo chápat. Pan Polák jen velmi slušně ale již důrazně požaduje nápravu ve svém "duchovním domě"…) (Mě nejde o to vás tu ranit nebo obvinit, ale jste tu jako exemplární příklad za mnohé další podobné jinde.)
Taky děkuji, že jste mi připomněli Putnu, vedle toho Halíka… Ta "Pride" akce je velmi ďábelská a snadno je pak podle toho poznáte… Někdo se může vymlouvat, že byl hloupý nebo zaslepený a nedošlo mu to, ale páni profesoři jsou prostě zlý jed, u těch se nedá předpokládat, že by tam byli z pouhé hlouposti. (A narozdíl od Temného Halíka mi MCP připadá jen jako slizský šmejd, prostě takový dojem ve mně vytváří, asi tím, jak špinil Profesuru a jak se za něj Akademická obec nestyděla. Neblahé světlo na církev nebo akademiky v očích veřejnosti vrhá také, ale je o poznání menší problém, než TH.)
Jak jste použil "trefné", bohužel jste to trefil, odkud tenhle kvas farizeů pochází a kdo jej především udržuje (i když už to je skoro jedno, kdo má právě teď tuhle špínu v rukách), i když pan Polák to myslel jako ironii, když to dal takhle v odpovědi do uvozovek. Použil jste "straw-man argument", na svého oponenta jste nalepil zlou nálepku a tu jste pak chtěl rozstřílet. "Nemáte rád homosexuály, tak jste potažmo rovnou antisemita, fuj hnus bububu!" (a všimněte si, že horší urážka než "anti-semita" už dnes snad ani není a přemýšlejte proč… (Voltaire to vysvětluje v jedné dost rozšířené tezi, mimo jiné. Nebo přesněji, já z Voltaira zrovna jinou neznám.) Taky jste po něm mohl mrštit třeba "xenofob", ale šel jste rovnou až dolu na nejhlubší "odpornost" v očích leckterých, jak jste byli vyformováni…)
Děkuji i panu Polákovi, že mi nepřitakává (ale můžete mi oponovat, pokud to bude potřeba, nebo mě jen ignorujte a držte si svoji pozici). Nenechte se ode mne koupit lichocením. Já to zde zmiňuji proto, že jste dobré měřítko, a aby se i ostatní zamysleli. Možná si ani neberte moje fráze, inu, já jsem drzý. A i se omlouvám, že jim tu takhle občas předčítám mezi vašimi řádkami… A to, že já s vámi souhlasím, ještě neznamená, že byste měl souhlasit vy se mnou… Někdy může být pochvala Danajský Dar (ale někdy dobře vychovává, děti zejména), tak se omlouvám, kdybyste z toho zpychnul nebo měl jiné problémy… Není to ponižující pohlazení po vláskách, ale kolegiální nebo drzé poplácání po rameni a postavení na piedestal, protože jsem usoudil, že jste dost rovný na to, že vás tím neohnu. Ale klidně z toho piedestalu můžete zase slézt, nebo mi i vrazit nějaké plesknutí, "co si to dovoluji", nebo to stoicky přehlédnout… Vy to přitakání ode mne nepotřebujete, ale jiní potřebují na příkladu vidět fér boj za dobrou věc… (A ovšem moje názory na Ž tu prosím nekomentujte, k tomu může být prostor jinde (ale ne zrovna tam, kde jsou dva příspěvky a "uzavřená diskuse"!), tohle vlákno zde je diskuse převážně o jiném problému.)
Hele (L.C. a další), kdyby se všichni samo-svatí "neposkvrnili stykem se ženou", jak píšete, tak jsme už dávno vyhynuli. Tahle vaše teze je také zlý jed, když se nás (nebo křesťany) snaží takhle vyhubit nebo posunout tím směrem… Ano, někdo má v životě jiný úkol, ale jaký úkol je důležitější, než vychovat dobré děti, aby civilizace a národ atd pokračovaly? Málokterý. Nemůžete jim zakázat "tokání", bez toho se pak nezamilují. I když samozřejmě když to udrží v čistotě a počestnosti až do trvalého vztahu (do manželství nejlépe), tak to pak bývá většinou o dost šťastnější potom. Lze je nabádat pro jejich dobro k počestnosti a zdrženlivosti, ale nelze je upalovat za to, že si rozmělnili celoživotní radost v plytkých radovánkách bez vztahu, ze kterých brzy zůstává jen nepříjemná pachuť hořkosti. Nejste to vy, kdo je má soudit, oni sami se odsoudí svými volbami a sklidí, co si zaseli, vy je jen můžete varovat. Láska je především v Duši, a to se postupně rozvíjí ve vztahu, ale když někdo nahradí dlouhodobý vztah Lásky za krátkodobé potěšení orgánů, velmi se tím ošidil (a). Tož ale v tom dobrém vztahu si mohou i potěšit orgány, (je rozdíl, jestli to je doplnění dobrého vztahu, nebo náhražka dobrého vztahu), ale to je jen bonus na okraj, nebo naopak i rozbíjející překážka, když to je nevěra. (A zejména žena nedovede takhle zblízka (duší i tělem) milovat více mužů najednou, muž někdy ano, je to dáno biologicky a vývojově. A ovšem národy nebo kmeny, kde se většina mužů vybíjí ve válkách, pak v důsledku mají harémy, aby se to zase dorovnalo, ale tam to ty ženy vědí, chápou a souhlasí s tím. Čímž ale neschvaluji ani mužům podvod nevěry své ženě.)
Manželství muže a ženy je chvályhodné a právem se tomu leckde říká "svátost manželská". A stavět jiné formy tomuto na roveň je zlé a špatné. Ať si říkají "registrované partnerství" a když mají Byrokratické problémy, tak ať se přizpůsobí Byrokracie, aby měli jen přiměřené problémy. Rozhodně je nelze stavět na roveň (morální a filosofickou, pojmovou i společenskou) zdravým a prospěšným, protože tihle lgbtqp* jsou nemocní a leckteří i škodliví. Už nevím, jestli jste to zmínil vy, že i v přírodě jsou homosexuálové a proto je to normální, tak ale v přírodě jsou i nemocní a kulhající. Máme proto všichni kulhat? Máme všem nařídit pomalou kolébavou chůzi, aby nebylo překáženo kulhajícím na chodníkách? Ne. Jenže tyhle snahy oni pak mívají, na Západě je to už vidět lépe než zde.
Někdo jiný tu použil "sexujete s opačným pohlavím". Láska není jenom sex, láska se dělá celý život, u stolu při společném jídle asi nejčastěji. Je to péče o společné potomky, péče muže o ženu a péče ženy o muže, a leccos dalšího, však to znáte. Sex je k tomu jen jako koření. Ale ti zvrhlí často jsou, jako kdyby dlabali plnými lžícemi pepř a papriku, někdy až desítky nebo i stovku partnerů za rok. Ne všichni, ale mají tam takové a ne málo, viz statistiky. Protože oni to rodinné štěstí a radost redukovali na orgánové obveselení, ale v důsledku je z toho jejich život smutný a pustý. Jenže ti, co jsou zvrhlí a nevidí v tom problém, tak pak nevidí problém ani v jiných zvrhlostech, včetně třeba i drog nebo P-f atd. Ne každý stihne všechny zvrhlosti, ale všichni dohromady je všechny stihnou (ten dělá to a ten zas tohle, a všichni dohromady … to dělají všechno), a pak se takhle sejdou na Pride průvodu to společně oslavovat, a hloupé a hloupí jim dělají "křoví", když se za nimi loudají v průvodu na téhle cestě do Pekla na Zemi, v tomhle "Pochodu všech Zvrhlostí"… ("Vždyť je to takové barevné a veselé, proč je nenásledovat?" Nenásledovat proto, aby rostly rovné a přímé děti, aby nebyla všude kolem zvrhlost čím dál horší, protože když někomu jedno není špatné, proč by mělo být špatné další? Ovšemže nejsme svatí a každý má něco, ale ne každý se tím vytahuje, leckdo se prostě stydí v tichu a snaží se o nápravu a třeba se jim to jednou podaří. Dělat "pýchu" ze špatnosti nebo postižení je zlé, působí to, aby se další nestyděli, takže nemají touhu se vysvobodit.) Pýcha (Pride) odstraňuje Stud, ale Stud léčí neduhy. (A nešpiňte Hrdost tím, že ji zaměníte za tuhle Pýchu. I to je podlá zrada.)
Takže když píšete "homosexuální menšině", ano, část civilizace je shnilá a hnusná. Jak dlouho ji budete tolerovat? Pak po čase to bude shnilé a hnusné všechno. A ještě někde výše připomínám svůj termín "veřejný homosexuál", ti jsou největší problém, protože ten hnus šíří. Co si dělají potichu doma, ať se za to také potichu stydí, kde není žalobce, není soudce… Akorát ale přehlížejí důsledky, kam je to dovede, a ty špatné důsledky nejsou jenom potenciálně po smrti (nad tím leckdo mává rukou: ale co?), oni ale obvykle mívají zkažený už život tady, čím dál víc… A když je v tom podporujete svým přitakáváním, tak je v cestě do toho zkaženého života utvrzujete, v podstatě jim tím ubližujete. To není (vaše) "Láska" ani "Tolerance", to je prostě jenom Škodlivé, pro ně i pro nás ostatní. (Obecně, je potřeba přiměřená tolerance, ale to neznamená přitakávání. Jenže tihle lgbtqp škodí už příliš a čím dál víc, přišel čas předchozí toleranci přehodnotit.) A netýká se to jenom téhle jedné církve, to je obecný problém, když se "normalizují" špatnosti. Ale "škodlivá církev" je dvojtě špatné, protože nejen jim škodíte, ale v očích části společnosti tím poskvrňujete i církev a křesťanství. (A v tomto zejména Halík, to si zkuste někde v ateistických diskusích přečíst, jaké jsou na něj názory, někdo přemýšlí a vadí mu racionálně, někdo to jen cítí a uráží ho sprostě, ale zejména si lze všimnout, jak jsou tyto názory pak projektovány na celou církev a na křesťanství. On tím, jak ční a je z velké dálky vidět, tak už zdaleka odpuzuje přemýšlející nerozhodné lidi, aby se ke křesťanství ani nepřibližovali. Tahle podpora pride, lobbování za černobýl migrantů, slovenskou "děvku" oligarchů a "neziskovek", překrucování války v Sýrii i jinde, různé lži o "demokracii", obhajoba útočného divadla "jejich násilí". Mnohé zlé jedy šíří, mezi jinými dobrými a moudrými myšlenkami - kdyby nebyl takový Velikán, nebyl by tak nebezpečný. A ovšem, já se mu nemstím. Vším, co pro mě osobně kdy pan Halík udělal, a nebylo toho věru málo, mi jedině pomohl, a já mu i děkuji. A ani nedosahuji jeho kvalit. Ale dnes je prostě nebezpečný mnohým, což neznamená, že je špatná jeho minulost, ba naopak. Do roku cca 2014 jsem v jeho díle a činech neviděl chybu (možná jsem se nedíval dost? nevím.), i dnes asi má leckteré moudré názory, ale dnes je to proložené jedovatými zradami a jak to rozlišíte, abyste to nespolkli s tím? Pochybujte, a to velmi. To neznamená, že si jeho názor nevyslechnete vůbec, ale vždy už o něm pochybujte… Nyní je to velmi moudrý nepřítel většiny z nás, i těch, komu to zatím nedochází…)
Omlouvám se, že je to zase delší text, než je tu slušné… (jenže toto nejsou jen odpovědi teď tady pro vás, i když také… a ovšem předpokládám, že do svého vydání ty vaše části nějak zredukuji a přiměřeně anonymizuji, takže se nestyďte mezi sebou diskutovat, jak jste zvyklí, nebo já nevím…)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13645
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 07. 08. 2019 14:48
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - směs odpovědí

Bratře P.A.Semi, děkuji za podporu a příspěvek. Byl bych rád, kdyby si ho diskutující přečetli, obzvlášť jeho druhou polovinu, tam jste to shrnul celistvě. Myslím, že jsem názory vyjádřil dostatečně jasně a nepotřebuji mít poslední slovo. Poslední dobou si uvědomuji, že pět minut strávených na kolenou je lepších, než padesát řádek napsaných sem. Pán Vám všem žehnej!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13646
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 07. 08. 2019 15:10
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, měl byste si možná dát větší pozor, s kým se spojujete. Já vaše názory respektuji, i když se všemi třeba nesouhlasím, ale o vás bych si nemyslel, že jste psychicky nemocný. Jestliže tady přebíráte od PASemiho a doporučujete naší pozornosti i návody typu: "ano, část civilizace je shnilá a hnusná. Jak dlouho ji budete tolerovat? Pak po čase to bude shnilé a hnusné všechno", opravdu si za tím stojíte? Např. Podobenství o pleveli určitě znáte.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13647
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 07. 08. 2019 15:19
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Psychicky nemocný je tu přece Janča.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13648
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 07. 08. 2019 15:49
Předmět: nediskuse

Proč to sem píšete? Na vás jsem teď rozhodně nemyslel. A o PASemim jsem takovou domněnku vyslovil už když se tu poprvé objevil.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13650
Od: Anonym--- )
Kdy: 08. 08. 2019 01:36
Předmět: Re: nediskuse

Tady jsou blázni všichni, to je fórum zralé pro Dr. Chocholouška.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13652
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 08. 08. 2019 05:19
Předmět: Apel na distanc od všech těchhle Pride.

Omlouvám se, už jsem unavený a měl jsem se rozmyslet lépe. (Tohle je ale dlouhý den…)
Já tady bojuji proti tomuto "Pride" hnutí Pýchy na jedné slabé církvi, není to příliš fér boj ode mne. Ale s vámi ještě má smysl diskutovat, ti pyšní by mě stejně neposlouchali…
Chtěl jsem psát, ať to město nepovoluje, ale to nejde. V rámci fair-play, Město by nemělo omezovat demonstrace skupin, se kterými politicky nesouhlasí…
Já tímto ale apeluji na všechny Slušné Lidi.
Je to Pochod Mnoha Zvrhlostí (Perverzí). Distancujte se od toho. Argumenty jsem psal výše, to záleží, jak podrobně to chcete, ale je v tom i spoluvina na jejich obětech třeba aidsem (jaká škoda, že nefunguje rychleji, ale prý jsou na obzoru nějaké kvasinky, co snad budou rychlejší? někde jsem to četl, už si nejsem jistý), a je v tom i společná hanba.
Dnes ve světě Lží se to jmenuje "Pride", _protože_ to je Hanba. Byli jste zdeformováni, abyste si to neuvědomovali…
Až tam Slušní Lidé nebudou chodit s nimi dělat jim křoví, lépe to vynikne, jak jsou ti Zvrhlí Odporní. A pomůžete tím ochránit ty, kdo by do této pasti z nevědomosti padali také. I vy loudající se vzadu a vypadají slušně jste totiž odporní svým přitakáváním tomuhle hnutí.
אני הררי פתר קראתי לכם גרם גוה ולדמורת הוא בוז
אברכה דברה
> Já, Horal Petr, vás vyzývám, opusťte pýchu Voldemorta, je to Buz - Hanba.
(Voldemort se jmenuje Pýcha, a leckterý Pedagog ho má v turbanu, straší tím děti.)
A ovšem, nejsem jenom Horal Petr s jizvou od Pýchy na čele duše, ale jinak ji mám schovanou pod vousy. A tohle je relativní drobnost. Ale někteří to takhle třeba lépe pochopí…

Ignorující pane Vráno. I podobenství o pleveli vám ještě vysvětlím, to bude asi jako dovětek u "Tlouštíka"… (A ovšem jak píšu "dlouhý den", nespat jednu noc jsem celkem zvyklý, ale já kromě asi hodiny a kus spánku mám den ještě od "Chlapečka" v úterý… Už se moc nesoustředím…)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13653
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 08. 08. 2019 07:44
Předmět: Re: Apel na distanc

Pane Demi, váš výklad Podobenství mě bude zajímat.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13656
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 08. 08. 2019 11:19
Předmět: Re: Apel na distanc

Děkuji.
A ovšem, tady ουρανος (uranus) kus nad Českým Rájem je mi svědkem (screen 536706), že to 5:19 bylo míněno jako odkaz do Matouše, ale prostě jsem to hodinu psal a rozmýšlel od toho příspěvku pod tím, podíval se na hodiny a pár minut počkal. Já zde pracuji symbolicky. Vykládat si to můžete potom… A ovšem, již dlouho zásadně nelžu, ale občas se mýlím. A nejsem dokonalý, ale snažím se být čím dál lepší. K tomu tedy, nejsem Ž ač umím i hebrejštinu, ale mezitím jsem i vymyslel nějaké to "kouzlo", aby to mělo styl. (v překladu do češtiny pod tím chybí ještě "abraka dabra", jako že tomu žehnám) A ovšem má to Smysl, jsou to Informace. Informační terapie. Argumenty pro "věřící" jsem psal v jiných příspěvcích. Pokud vám to připadá jako odporná Magie, tak ale já jsem to studoval, ale nepoužívám to zbytečně. Budete mě chtít upalovat? Nebo si povýšeně myslet, že dělám něco, co se dělat nemá? Zrovna vy z této církve? Ale klidně si řekněte, že to je "ohavnost spuštění, která býti nemá". Je to přesně tamta a nyní mi to došlo. Ale ve skutečnosti je "ohavnost spuštění" ten Pride pochod všech zvrhlostí…
Ten dlouhý text co bude vedle, jsem psal dost dlouho, a číst se to moc nedá, je to Tapeta, ale ještě se pokusím o korekturu… (A ovšem zaspal jsem to, poslat to v 08:08 by bylo fakt elegantní… Nyní za posledních víc než 50 hodin jsem dohromady 5 hodin spal, už jsem byl unaven a fakt to nešlo, teď už jsem odpočatý, aspoň si to ještě jednou přečtu, než to pošlu… Aha, nepřečtu, čas tlačí… A ovšem těch 11:11 vedle jako "Justice", není to odkaz do Jeremiáše, jak by si mysleli američani, to musím upřesnit) A ovšem, modlete se se mnou, ať to dopadne dobře… (Modlete se za Znamení Jonášovo (jako že dojde k pokání a Ninive a nenaplněné proroctví) k různým ohnivým jezerům ze zjevení, v evangeliu se to naznačuje jako možnost, věřme. Už jsem to asi psal v úterý…)

Pánovi pod tím: inu, nechápete to, je to pochopitelné, že to vypadá jako Divné. Asi už jsem byl unaven, teď už jsem se celkem vyspal… (Před chvílí mi volal kolega z práce pan "Pamatující", končil hovor "Semi, jsi Génius", ale má mě rád a jen přeháněl (a já mu pomáhám přesto, že mi lichotí, a ne proto, že mi lichotí, je asi vyjímka), jen tam dostal přes dvojtou vzdálenou plochu "kouzlo" na spuštění příkazu "attrib -h -s …" z příkazové řádky na nějaký pochybný problém v pochybné verzi Windows 10, ať to jako pouští vlajka+R,enter, protože to má v "historii", protože mě nic lepšího nenapadlo. Ani jsem nezjišťoval, jestli to má zavirované nebo zaantivirované. Asi znáte pojem cyber-shaman, ale tohle byla fakt drobnost. Někomu to připadá geniální, to je omyl, zrovna tohle "attrib -h -s" je asi jako když někdo divochovi na missi škrtne zapalovačem nebo rozsvítí baterku. (A ovšem já ho neponižuji, je to taky IT prodejce s dvaceti let praxe, ale jestli mu tohle připadá geniální, mě to přišlo jako dost neohrabané, ale lepší mě to nenapadlo, proč mu tam ty windows schovávají soubory a co s tím, geniální by spíš bylo na to přijít a vyřešit to "profi", aby se o to nemusel vůbec starat) Pak se ho můžeme někdy zeptat, jestli jsem mu připadal při hovoru příčetný. Byl velmi spokojen s mou radou. Potřeboval pomoci a byli jsme domluveni, že zavolá ráno, a když někdo potřebuje pomoci, tak neváhám a jednám… A ovšem, jsem poměrně dost racionální a pokud vám to tak nepřipadá, ještě vám to nedošlo.) (cítím pocit, že tenhle odstavec sem asi nepatří, ale na druhou stranu, je to moje obhajoba…)
Já se na nikoho nesnažím povyšovat, já se vám a jim snažím pomoci. Někdo chápe takové argumenty, a někdo chápe jiné argumenty. Někdo potřebuje takovou pomoc, a někdo jinou. (ateisty z toho pochodu větou z evangelia nevyženu, dostali na to KM z HP, ten kámen…) A nechci vám ublížit, miluji vás, tak nějak všechny.
Když mi odpovídáte, tak prosím nekopírujte celý můj text do odpovědi, je to pak ještě víc nepřehledné než už to je. Inu, nejsem příliš pořádku-udržující.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13654
Od: Anonym--- )
Kdy: 08. 08. 2019 08:24
Předmět: Re: Apel na distanc od všech těchhle Pride.

P.A.Semi napsal(a):
>  Omlouvám se, už jsem unavený a měl jsem se rozmyslet lépe. (Tohle je ale  dlouhý den…) ... ... ... (A ovšem jak píšu "dlouhý den", nespat jednu noc jsem celkem  zvyklý, ale já kromě asi hodiny a kus spánku mám den ještě od  "Chlapečka" v úterý… Už se moc nesoustředím…)
Ty máš taky dost vyhrabáno.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13662
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 08. 08. 2019 22:52
Předmět: Re: Apel na distanc od všech těchhle Pride.

už byl unavený, neví kdy skončit. Myslím že kdokoliv z nás by psal bláboly v tomto rozsahu a době.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13660
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 08. 08. 2019 22:28
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Wráno, možná že moje přízvisko "homofob" kterým mě tady častují asi bude částečně pravdivé, protože dnešní převládající forma homosexuálního chování se vyskytuje u mnoha zdravých lidí v populaci. Už se dávno nejedná o 4%, ani o neměnnou a celoživotní orientaci, jak se nám tady někteří naivní imbecilové snaží pořád tvrdit. Co se to tedy děje? Na to celkem dobře odpovídá po svém P.A.Semi. Pokud mají lidé, hlásící se k "menšinám" byť o píď větší procentuální zastoupení v populaci, pak spějeme k zániku. "Teplá generace" si již dávno diktuje svá práva a rapidně se tím (nejen tím) snižuje porodnost. Můžeme tento trend vidět v západní Evropě. Zbytek se pak doplní mohamedánskými uprchlíky. Pořád stejný scénář. (tohle téma už tu bylo propíráno, tak se omlouvám , že jej opakuji). Už mě ale opravdu nebaví tohle dál řešit.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13665
Od: Anonym--- )
Kdy: 08. 08. 2019 22:57
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Jiří Polák napsal(a):
>  Bratře Wráno,  možná že moje přízvisko "homofob" kterým mě tady častují asi bude  částečně pravdivé, protože  dnešní převládající forma homosexuálního chování se vyskytuje u mnoha  zdravých lidí v populaci. Už se dávno nejedná o 4%, ani o neměnnou a  celoživotní orientaci, jak se nám tady  někteří naivní imbecilové snaží pořád tvrdit.  Co se to tedy děje? Na to celkem dobře odpovídá po svém P.A.Semi.  Pokud mají lidé, hlásící se k "menšinám" byť o píď větší  procentuální zastoupení v populaci, pak spějeme k zániku.  "Teplá generace" si již dávno diktuje svá práva a rapidně se tím   (nejen tím) snižuje porodnost. Můžeme tento trend vidět v západní Evropě.  Zbytek se pak doplní mohamedánskými uprchlíky. Pořád stejný scénář.   (tohle téma už tu bylo propíráno, tak se omlouvám , že jej opakuji).  Už mě ale opravdu nebaví tohle dál řešit.
A co je ti do toho, s kým kdo sexuje? Já ti taky nekrafu do tvých postelových hrátek.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13678
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 10. 08. 2019 23:00
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

> A co je ti do toho, s kým kdo sexuje? Já ti taky nekrafu do tvých postelových hrátek.
Inu, osobně mu do toho nic není, pokud to není škodlivé…
Společensky prospěšná je láska mezi mužem a ženou v dobrém vztahu, duševní i tělesná, z toho se rodí děti a národ pokračuje. Planá ale (společensky) neškodná je jiná láska, o které nevíte. Škodlivá je taková, která tam svádí dosud nevinné, nebo je utvrzuje v dojmu, že se toho nemusí chtít zbavit a napravit.
Ale těm, kteří se veřejně hlásí k tomu, že "sexují" škodlivě, těm byste neměli prozpěvovat a dodávat jim ospravedlnění.
Anonym to ale nepochopil. Já tady i pan Polák zde lobbujeme za zrušení církevní účasti na nějaké oslavě. A já jsem s tím kouzlem z HP chtěl i vyhnat slušné lidi, co se za tím čelem pochodu loudají vzadu jen z vlastní blbosti…
Letos už je asi pozdě něco organizovat (já ani nevím, kdy ten letošní pochod je?), ale na příští rok byste jim tam mohli dodat do průvodu nějakého maskota (loutku) Voldemort v cca 3x nadživotní velikosti člověka nebo větší, asi jako měli v Londýně na zahájení Olympiády, aby byl vidět, a jděte s ním v tom oslavném průvodu. Uvidíme, jestli to zabere.
> Už se dávno nejedná o 4%
Jestli vám jich přijde víc, jestli se kolem vás neshlukují? Myslím, že homosexualita není neměnná, vím o tom, kdo ji prý umí léčit…
> o píď větší procentuální zastoupení …
V tomhle kousku mi přijde, že poněkud přeháníte (když jsem vás minule chválil), ale stanovisko z toho asi nevyvodíte špatné.
> téma už tu bylo propíráno .. nebaví tohle dál řešit
až jste to začali ignorovat, unavilo vás přemýšlet a diskutovat o tom stále znovu…
Ten váš distanc, prostě té SR poukažte, že ty Pride pochody jsou ďábelské akce, viz Frankism a Sabbatai Zvi 1666, a proč jim to není jasné?
Mě tady ale nakonec šlo o zrušení účasti všech církví a všech slušných lidí na všech těchto lgbtqp-Pride pochodech, a až tam zbydou samotní ti zvrhlí, půjde s nimi zacházet drsněji nebo důrazněji, třeba i proti-demonstrací, nevím…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13651
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 08. 08. 2019 04:18
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - ještě...

Děkuji. A ovšem, v jiném vlákně jsem vám přeci jen našel, s čím nesouhlasím, začal vysvětlovat, ale poněkud se to zvrtlo a text bude delší, nabalilo se tam leccos dalšího. Nemusíte ho číst nyní, to si přečtou jiní potom.
Ale já si tady ještě přisadím a přitvrdím. Mám sice načtená evangelia, nejen ale teď čerstvě třeba když jsem dělal index pod-kapitol, ale epištoly čtu obvykle jen namátkou (obvykle se Bible nečte jako beletrie od A do Z), ale zrovna dnes jsem narazil, nebo mi byla ukázána?, na Ř1:26nn a zejména Ř1:32 . Ve znění překladu NS: "Ačkoliv poznali Boží ustanovení, že ti, kdo dělají takové věci, jsou hodni smrti, nejenže je sami činí, ale dokonce to schvalují i jiným, kteří je dělají." Je na tom něco nejasného? Není vám třeba jasné, že jejich podporou jste spolupachateli toho, jak se oni sami ubíjejí? (viz statistiky, kam je jejich činy kolektivně vedou) Tomu říkáte Láska k Bližním? To si před sebou sotva můžete jako církev obhajovat… (tedy i kdybyste si řekli, že tu hanbu být s tím spojováni snesete, tak ale toto, spoluvina na jejich obětech, je ještě silnější kalibr…)
"jsou hodni smrti" je zřejmě především myšleno již v tomto životě, tedy duchovní smrti, umrtvení, nebo je tyhle lgbt často i skutečně zabíjí Karma (Důsledky Příčin, Kauzalita) na různé následky chorob, nejen aids, které mezi sebou šíří…
Tedy kdo tohle nechápe, na ty se vztahuje Mt7:15 a proč je tam tolerujete? Nebo proč chcete být s nimi pod jednou církevní "střechou" ?
"T" je urážka žen a podvod proti mužům. Lišíme se mnohem víc, než tím, co kde z koho přečnívá na povrchu, muži i ženy se liší každou buňkou těla, kostmi, propojením neuronů, hormony. (Jestli se liší duše nelze prokázat, ale dle mého názoru, ženy mají psýché nad logos, a muži mají logos nad psýché) Ty skutečné ženy jsou krásné. Tiyhle T jsou odporná parodie a zesměšňování žen a my bychom měli naše ženy bránit. Jsou i podvodem proti mužům, kterým se třeba mohou zalíbit, když si nevšimnou, jaká je to potvora. (tedy vyjímečně se vyskytne i hezkýá "T", ale je to podvod). "G" je odporné a nelze to schvalovat, "P" doufám ještě dlouho zůstane zločinem i trestným, ale "L" bývá někdy dáno vývojově a lze to snad pochopit. Takže odporování trans-hnutí je i obranou žen před zesměšňováním touto parodií.
Ale tahle "Pride" je "Pochod všech Zvrhlostí", a odstraňování jejich studu normalizací a dokonce i pýchou jim brání v cestě zpět k nápravě a naopak jim pomáhá tam strhávat další.
Styďte se, vy i oni. (vaše církev i oni lgbt) Ať litují svého postižení. Tudy jedině vede potenciální cesta k nápravě. (jenže my jako "většinová" společnost bychom to měli chtít zastavit důrazněji, ale ty argumenty vám nestačily, jste zaslepeni slepou láskou nedohlížející důsledky příčin a jdoucí na zcestí, tak vám tímto na to svědomí nakládám ještě kus navíc)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13663
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 08. 08. 2019 22:53
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - ještě...

Prosím zkuste psát max. 15 řádek a tam zhrnout hlavní myšlenku. Stejně to asi nikdo nečte…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13675
Od: Velký pes--- )
Kdy: 10. 08. 2019 06:33
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - ještě...

tak CČE virazi do ulic oslava sexu ajko v babilóne divejte se na televizu ctete cekiho bratra
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13691
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 11. 08. 2019 22:59
Předmět: Re: Homosexuální kohout     (administrátorem odstraněno)

Přátelé, zdravím po menší přestávce, byl jsem několik dní na "prázdninách" na venkově u kamaráda - "Velkého psa". Máme plno zážitků, největší z nich je, že mají homosexuálního kohouta! Chcete-li, povyprávím zážitky s homosexuálním kohoutem, ale teď mám dotaz: Co naši páni faráři v průvodu Pride? Víte někdo, kteří tam byli? Nebo - našel by některý z nich odvahu se tady "přiznat"?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13695
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 12. 08. 2019 13:09
Předmět: Re: Homosexuální kohout     (administrátorem odstraněno) (archivováno)

Zdravím vás i Velkého Psa.
Ani teď nemám televizi, já si to pak třeba vyhledám v iVysílání. Doufám, že jste někdo byl dost pohotový a vytáhl třeba mobil a to kázání a faráře v průvodu si natočil? Takové významné akce přece stojí za zaznamenání.
Třeba když si echt čerti u Lincolnova pomníku, šéf Popely Azrael z nory Požitek Blesků Brekelen v Pětiměstí s takovou mojžíšovskou holí a s dvěma nosiči, z nichž aspoň jeden umí předčítat, otevírá hubu na kdekoho procházejícího, ale ti k sobě mají čtvrtého, Sharya Qataz Banyamyan, který to na mobil filmuje. Celkem poučné video, a té hodiny a půl jsem nelitoval… Já nemarním čas s filmovou beletrií, ale takovéhle poučné video mě nezdrželo, možná bych už v půlce přestal, ale zaujalo mě, jak tam v půlce pohodili bibli na zem mezi odpadky, a čekal jsem, jestli se tam znovu podívá kamera, jestli tam ještě leží (ležela, je to vidět na záběrech z druhé strany)(youtube/t3EC1_gcr34 jestli tam ještě je, ale jestli to chcete víc profi a krátce, youtube/lSkpPaiUF8s to je od právníka ve zkratce a kvalitně na 15 minut, samozřejmě pokud umíte anglicky)

Já to Pride letos neviděl, viděl jsem ukázky jindy… Tenhle HAD s tím průvodem je takový symbolický, jak na čele jde jed, a vzadu se loudají maminy s dětmi a s kočárky. Už mu totiž ale také začala hlava žrát ocas, ne tady, ale v anglii, jsou ukázky, jak požírají (ničí) děti a rodiny. Přišel čas mu aspoň nejdřív ten ocas rozložit tam, kde toho hada podporuje…
אני הררי קראך לוז מנחש גוה הוא ולדמורד הוא בוז :ך
> ani harri qáráchá, lůz menachaš gáváh, hua volde mord hua bůz
(Já Harry tě volám, odvrať se od hada Pýchy, on je Voldemord, ona je Hanba (bůz)…)
(Některá kouzla je lepší takhle stylově v téhle hadí řeči…) (A ovšem volám především slušné lidi, aby se na tom nepodíleli svou naivní ale omezenou hloupostí, že se nejsou schopni trochu rozhlédnout po světě, k jakým důsledkům tohle hnutí vede jinde, kde už takhle kráčí o trochu déle, a nedodávali tím tomu hnutí legitimitu.) (Já se vás jenom snažím varovat, ty slušné lidi na konci průvodu, ta jedovatá hlava vám za chvíli začne žrát konec toho průvodu, ty naivní maminky s dětmi…)
> Ouroborós !
Já si tu s vámi nehraju na H.Pottera zbytečně, ani se nevytahuju, ale někdo tomu prostě porozumí takhle lépe. Zj13:9
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13696
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 12. 08. 2019 14:48
Předmět: Re: Černý kohout     (administrátorem odstraněno)

Ona jsou různá proroctví, která ale dost vygumovali z internetu, asi abyste se neplašili, třeba o tom, jak přijde zkáza na Prahu, až neuslyšíš slovo česky, a přes Karlův Most přejde Černý Kohout… (Já to někde četl, ale mám tu kubický metr knih a hledat to nelze). Tak ale vězte, že kdyby tenhle velký černý kohout, big black cock, sem chtěl přes most ze Západu přejít, tak ho koukejte rychle vyhnat zpátky… Ale jinou pověst, co se má dělat i s dcerou stavitele takového mostu, najdete třeba zde http://www.archive.org/stream/kronikakralovsk01ruthgoog/kronikakralovsk01ruthgoog_djvu.txt … Já bych to spíš zmírnil a jen je vystěhoval i s poskvrněným plodem zpátky do afriky, aspoň tam může dělat třeba charitu…
«" Když sv. Jan byl svržen s mostu, klenutí téže noci prý samo spadlo, a nikdo nemohl pomoci, poněvadž vždy v noci se sesulo, co za dne vystavěli. Konečně stavitel jeden ctižádostivý spolčil se s ďáblem, jemuž za odměnu slíbil duši toho, kdo první půjde po mostě. Měl pak stavitel připraveného kohouta, aby jej napřed pustil; ale ďábel ženu stavitelovu pohnul, aby ona — ze strachu o muže — první vstoupila na most dokončený. I skonala a s ní nemluvně její nepokřtěné, jež po mostě se vznášívalo neviditelně a kýchalo; konečně venkovan jeden dušičku tu vysvobodil, když zaslechnuv kýchání řekl zbožně: > Pozdrav Pán Bůh! * Pověsti o mostě viz Svátek, Pražské pověsti a legendy str. 103—119. "»
_=_ Miscegenace je forma Genocidy _=_ ! I když při tom krev neteče, zatím…
(To se omlouvám, že jsem vám tu odbočil od tématu, ale mně to připoměl ten Kohout…)

Tak potom takovéhle dvoj-kohouty, viz můj text pialpha.cz/Covington_Catholics.pdf . Název je trochu zavádějící, protože o katolických středoškolácích je tam jedna stránka a kus, a o katolické arci-diecézi zas asi jedna stránka, ale zbytek jsou různí čerti a skřeti a tak podobně, je to psané s humorem, česky anglicky a sloupec obrázků. Tak viz naspodu strany dva, jak tam mají ve WDC dva gigantické kohouty takhle u sebe, sprosťáci… (Podotýkám, že ten můj text je až pro děti od 14 let výš, vy ostatní si nechcete nechat kazit dětství, zas taková sranda to není… A ovšem je to asi šedesátá verze toho dokumentu, dělal jsem na tom asi dva týdny, tam není slovo zbytečně nebo neuváženě… Pak si to asi pět lidí letmo prohlédlo a nikdo mi na to nic neřekl…)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13769
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 19. 08. 2019 23:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - cenzura...

Tady mi zmizelo několik příspěvků, z nichž jeden byl velmi zásadní, s vysvětlením "Ouroborós", které mělo zachránit a vysvobodit leckteré lidi, a další s vysvětlením legend a proroctví o kohoutech… (jak z toho kompiluji výsledný text, tak když v jednom uloženém souboru jsou ale v následných už nejsou, tak je u nich červená poznámka, že byly odstraněny… to si normálně třeba nekontroluji průběžně, jestli tu všechno zůstává, od toho mám scripty, co to zkontrolují dodatečně… a ovšem je to zálohované ve "Wayback machine"…)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13773
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 20. 08. 2019 08:55
Předmět: cenzura...

Nevím, co bylo v těch příspěvcích, kterých se domáháte. Vím, že jste sem v poslední době psal příspěvky rasistické a antisemitské. I v těch příspěvcíh, které tady zůstaly viset, takové věci jsou. Vy to zdůvodníte, že rasismus má být, a že o sionistickém spiknutí nechceme vědět. Ale sem to nepatří, dokonce by to možná bylo na trestní žalobu. Po domluvě se správcem stránek píšu, že tady takové věci nechceme. Pokud jich litujete, že jsou mazány, tak se sem ani nepište. Případně by se mohlo stát, že budou mazány vaše příspěvky všechny, protože upřímně řečeno, není v našich silách vaše obyčejně velmi dlouhé příspěvky prozkoumávat.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13774
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 20. 08. 2019 09:55
Předmět: Re: cenzura...

Vy mi na tu trestní žalobu ale zametáte důkazy proti mně… Mt10:16-20 - již se na ten soud těším, protože to je velmi civilizovaná a nenásilná možnost, jak na tyhle problémy upozornit, protože vaše kolektivní (celospolečenská) zaslepenost začala být společensky nebezpečná (zejména přijímáním migrantů, ale nejen). A ovšem tím, že to tu smažete, jen zaslepujete ostatní čtenáře, aby to náhodou neviděli a nemohli o tom uvažovat…
Jestli toho lituji? Nevím jistě, já je mám prokazatelně zálohované, ale po předchozí zkušenosti, kdybych vám dal přesnou URL do archive org, tak mi to tu smaže admin taky… Já tady jen upozorňuji, že kdyby ty moje texty někdo četl skrz zdejší fórum a ne v mém vydání, tak aby věděl, že ty důležitější kousky tady chybí, protože byly smazány… Máte dobrý cit pro poznání toho, co je opravdu důležité… ( Gn49:17-18 , Gn49:27 )
Rasismus mi vytýkáte? Ten je Mt22:39-40 druhým nejvyšším přikázáním: "Miluj svého bližního jako sám sebe". Je to důležité pochopit, kdo je a kdo není Bližní. (Není to nijak těžké pochopit, když přestanete být zaslepení propagandou. "Bližní" zde není myšlena jenom rodina, i když v určitém významu to i tak lze omezit…) (To ostatní v tomhle fóru je tu ve srovnání s tím jen malicherné handrkování, na kterém přežití vašich dětí nezávisí…)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13777
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 12:53
Předmět: Re: cenzura...

A. Wrana: To se mi snad jenom zdá. "Po domluvě se správcem stránek píšu, že tady takové věci nechceme." Znamená to, že vy jste v kontaktu, v nějakém vztahu domlouvání se se správcem stránek a sdělujete mu, co tady chceme a nechceme (plurál)?
Tak až se zase budete domlouvat (!?) se správcem stránek, vyřiďte mu laskavě, že stejně oprávněné, jako je smazávání P. A. Semiho psychopatických konspiračních slovních kaší (jejich smazávání kvituji s povděkem, to je hygiena, ne cenzura), je i smazávání psychopatických hnusností podepsaných zde vaším Martinem Jančou. Jak je možné, že máte na administrátora takový vliv a Janču vůbec netematizujete??? Že se s adminem domlouváte, co se tu má smazat, jménem jakéhosi "my", a janča tady nerušeně odpudivě působí? Janča je nějaký váš komplic, jste spolupachatelé, nebo jak tomuto rozumět?????
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13778
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 20. 08. 2019 13:02
Předmět: Re: cenzura...

Že jsme se domlouvali, znamená toto: že jsme spolu mluvili a názorové se shodli. Mně tady ty vyhrocené názory pana Semi vadí, a on má pravomoc rozhodnout, co s nimi.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13780
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 08. 2019 13:46
Předmět: Re: cenzura...

Já píšu slušně, věcně, odborně. Navrhuji mazat pana Cajthamla a Skalku.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13782
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 20. 08. 2019 14:13
Předmět: Re: cenzura...

Jančo, vím, že v poslední době se častěji snažíte o diskusi věcnou a rozumnou. Zároveň stále si občas nasazujete svou jinou tvář, provokativní a demagogickou. Vy to víte, a proto ty dvě věty, které jste právě napsal, považuji: první za sebeironii, druhou za provokaci.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13793
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 23. 08. 2019 19:12
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - GayPride Ouroboros

Jak jsem tu psal, že ten Had tohoto průvodu je ve skutečnosti jak Ouroboros, že ta jedovatá hlava už začala na Západě požírat ocas toho průvodu, ty naivní maminky s dětmi, co tlačí kočárky na konci toho průvodu, tak jsem narazil na tyhle odkazy:

Toto především byste měli také zvážit, co sem podporou tohoto hnutí buzen také přivádíte… Zatím to vypadá nevinně, ale to jen při velmi krátkozrakém pohledu, když se nechcete nebo neumíte rozhlédnout, co se děje ve světě…

Tam kolem minuty 9 vysvětluje, že to hnutí má pět stádií "cultural conquest" (kulturní dobytí): 1. request for tolerance (požadavek tolerance), 2. demand for acceptance, equal status (požadavek přijetí, znamenající rovnost postavení), 3. celebration, everyone must accept and promote as good valuable thing (oslavy, každý musí přijmout a propagovat jako dobrou a přínosnou věc), 4. forced participation (donucená účast), 5. punishment of everyone who disagrees (trestání všech, kdo nesouhlasí).
U nás jsme zatím na bodu 1 a zčásti 3, v Kanadě, ve Švédsku a v Anglii už jsou na bodu 5…
V tom prvním odkazu, kázání začíná "Thousands of years ago, Sodom was one city. Today, it is a continent. From Canada to Mexico …" Jednak je příliš amerikano-centristický… Ale pak se zřejmě spletl, protože tam u nich je "Amera", řekové to zkomolili jako "Gomora".

Autor toho russian-faith.com je američan orthodoxního vyznání, ještě donedávna bydlel někde na jihu USA, na videích má americký přízvuk a dobře zná tamní místní reálie, ale teď se podle věty pod články zdá, že už emigroval i s rodinou do Ruska… Protože to je křesťanská země, kde je svoboda (a ovšem i demokracie), narozdíl od narůstající totality Západu…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13794
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 23. 08. 2019 23:23
Předmět: Lišky na Siónu...

Zatímco jsem tady a především vedle psal ty komentáře 1318 a 919 a znamení Jonášovo mezi nimi, tak v Jeruzalémě na Chrámové hoře prý pobíhalo asi tucet lišek, prý to je nějaké proroctví? (Ale to je spíš talmudické proroctví…? Nemám rád Talmud.) https://www.rt.com/news/466157-foxes-jerusalem-temple-mount-prophecy/
Odkazují se tam na Pláč5:18 , a na Talmud Makkot 24b. Makkot 24b se odkazuje na Zech 1, Zech 8 v porovnání s Isa 8, a Micah 3:12 v porovnání s Jeremiáš 26:18-20 ( http://halakhah.com/pdf/nezikin/Makkoth.pdf úplně na konci ). Lišky také zmiňuje Neh3:34-38 (tady je to jako začátek Neh4 )… (Kniha Nehemiah je třeba zajímavá tím, že v tištěné hebrejské bibli, kterou tu mám, kde každá kniha začíná na nové stránce nadpisem, tak akorát kniha Nehemiah začíná bez nějakého oddělovače na poslední řádce stránky, jako kdyby nemohli tu řádku odsadit na novou stránku a dát tomu normální titulek? Dost jim asi vadila…?)
Zech1:17 lze chápat tak, že si Hospodin znovu vyvolí JINÝ Jeruzalém místo toho v Levantu v Palestině, nevím jistě… Zech3 - Výhonek (Sémach)… Nyní teprve sázím…
Jen mi to přišlo zajímavé… Asi jako si tam loni vypěstovali tu svou rudou krávu zrovna v době, kdy jsem dokončoval vydání té knihy Další List, 70 let od Aliyah… (mimochodem, souvislost עליה a עלה H5930 snad ani není překvapující… z gramatického hlediska עליה je to, co způsobuje עלה …)
((Chtěl jsem tu ještě dopsat, ale radši jsem to do fóra neposílal, že dnes místo עלה "óláh" používají spíš termín שואה "shoah", což mimo jiné ale znamená "falsehood,lie" H7723.1 !))

Zrovna 9.8. pár minut po 11 (asi v UTC zóně… 2019-08-09 11:13) vydali v RT tohle: https://www.rt.com/news/466143-jupiter-saturn-moon-align/ s titulkem "Magic moments …" a přemýšlím, jestli to má souvislost, když na titulním obrázku jsou seřazené planety s iniciálami SMI (nebo smj), ale žádné takové vyrovnání (align) těch planet nebylo, Jupiter a Saturn měli mezi sebou 30.6°, což je šestina oblohy, tedy dost daleko … (Nechápu, proč tam zmiňují Merkur zrovna v pondělí ráno? Jako kdyby nevycházel jiné dny okolo také tak? Je ten článek nějaký zmatený…) (Asi jen zajímavá shoda okolností…? Nevím…)

Dnes číslo 23 - je zajímavé z více hledisek - jednak to je počet chromozomů v lidské DNA, a je to i počet aminokyselin nebo použitých kombinací v tom DNA kódu, už nevím přesně. Je to také počet písmen hebrejské abecedy, která měla původně 22 písmen, jak je v knize Pláč a jinde dost jasně zakódované, ale pak tam rabíni (asi talmudisti?) přidali ještě 23. písmeno, reverzní nun, a vyznačili jím po straně v Bibli H-t (Ho-st!) a těch 6, co se má zmenšit při spálení před návratem do jejich země, proto to číslo vytáhli už dávno předem (od začátku minulého století) a tak na něm dodnes lpí a trvají… (vysvětluji to na své stránce 2019-01-27) Velmi vzácné písmeno a nikde jinde tam použité není… V době psaní talmudu tam již bylo, když tu pasáž rabíni-farizeové rozebírají jako prý nejposvátnější místo tóry…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13795
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 24. 08. 2019 20:24
Předmět: Re: Lišky na Siónu... Blekotání?

Přítelu Pasemi, vůbec tě nechápu, mluvíš jak nějakej kršňáckej mnich v tranzu.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13812
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 29. 08. 2019 01:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Co na tom nechápete?
Inu, slepil jsem víc věcí do jednoho přísěvku, abych nedělal zbytečně moc položek v chronologii, a napsal jsem to spíš sem než do toho vlákna, co jsem psal vedle, protože tam už mám redakční práce uzavřené a doplňovat to tam by bylo příliš pracné:
1. Lišky pobíhající v Jeruzalémě na Siónu. Je o tom nějaké proroctví. Na mě se vztahuje víc různých proroctví, ne jen toto… (ale myslete si, že je to jen shoda náhod…) (prostě se to časově překrývalo s touhle diskusí a tím vláknem, co jsem psal vedle, nebylo zrovna zanedbatelné)
2. (RT jsem četl často, ale teď zrovna jsem neměl čas, ale "čte" si to aspoň můj počítač přes RSS kanál. Takže) když jsem koukal zpětně, co v létě psali, zaujal mě třeba ten článek o "Magii" zrovna v tenhle den, a zrovna má moje jméno na titulním obrázku nakreslené planetami: SMI, možná jen náhoda? Čímž mě zaujal, abych si ho prohlédl, a je ten článek zmatený nebo zvláštní, protože žádná taková speciální konstelace, o které tam píšou, nebyla… Nevím, co tím komu chtěli říct… (Nebo možná tak trochu tuším, to je jedno) On to byl takový článek k.m.u.s. ([kdo má uši slyš]) (ale zase si klidně myslete, že je to jen shoda náhod)
3. K tomu jsem nalepil to číslo 23… Souvislost jednak s datumem, ale také s tím עליה Aliyah עלה olah שוא ה shaveh ( Dt5:20 , Dt5:11 , je zajímavé, že Ex20:16 používá jiné slovo pro "lživé/falešné" - jsem si všiml až teď… to "shaveh" jsem z toho příspěvku 23.8. radši vypustil, je to jen v poznámce v té mojí verzi), kteréžto Aliyah má zase souvislost s těmi liškami na Siónu, a taky s tím, že něco čekali 70 let poté, zrovna loni…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13796
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 24. 08. 2019 21:01
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

P.A.Semi napsal(a):
>  Zatímco jsem tady a především vedle psal ty komentáře 1318 a 919 a znamení Jonášovo mezi nimi, tak v Jeruzalémě na Chrámové hoře prý pobíhalo asi tucet lišek, prý to je nějaké proroctví? ... ... ... (vysvětluji to na své stránce 2019-01-27) Velmi vzácné písmeno a nikde jinde tam použité není… V době psaní talmudu tam již bylo, když tu pasáž rabíni-farizeové rozebírají jako prý nejposvátnější místo tóry…
Doporučuji návštěvu psychiatra. Akutně. Vidím to jako pokročilou fázi schizofrenie.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13797
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 24. 08. 2019 23:18
Předmět: Re: Lišky na Siónu... Obavy o kamaráda.

Ačkoli máme my dva odlišné názory, teď musím dát panu Skalkovi za pravdu. Takové blábolení také ve mně vyvolává obavu o duševní harmonii pana Pasemiho. Přítelu Pasemi, zkus psát stručně a srozumitelně, a hlavně normálně.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13800
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 25. 08. 2019 09:33
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Jančo, co to je "normálně"? Pan Semi si myslí, že tady píše věci, o kterých "normálně" nechceme vědět. "Srozumitelně"? Mu je celkem jedno, jestli my tomu rozumíme, on čeká, že aspoň někdo prohlédne a pochopí. -
Jistě takové věci jsou, o kterých nechceme vědět, kterým nechceme rozumět, bylo by nám potřeba takových přesvědčivých proroků. Ale od Semiho jsou to opravdu jen "bláboly". To můžu odpovědně říct za tu část jeho psaní, které rozumím. On objevuje věci v Bibli, které prý nebyly pochopeny nebo byly překladem překrouceny, ale sám ty jazyky neumí, vyhledává ve slovníku slovo za slovem, a vůbec nechápe kontext hebrejského a řeckého myšlení.
A schizofrenie to není. To bude nějaká jiná diagnoza. Už jsem nad tím přemýšlel hned když se tady Semi poprvé objevil. K příznakům patří konspirační myšlení, vědomí vyvolenosti, že já dovedu číst mezi řádky, přitom povrchnost studia a četby, ta nechutná grafománie…
...
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13811
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 29. 08. 2019 00:29
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

> Ř11:8 jak je napsáno: Bůh jim dal ducha otupělosti, oči, aby neviděli, uši, aby neslyšeli, až do dnešního dne.
> Ez12:2 Synu člověka, u prostřed domu zpurného ty bydlíš, kteříž mají oči, aby viděli, však nevidí; uši mají, aby slyšeli, však neslyší, proto že dům zpurný jsou.
I vy si tu vystavujete "Diagnózu"…
Ani nevím, jestli vás mám ještě zahrnout do svého vydání… http://pialpha.cz/VaP_201908.html http://pialpha.cz/Diskuse_GayPride_13537.html (ještě se možná nějak pokusím vyřešit, jak z toho udělat PDF)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13813
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 29. 08. 2019 09:19
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Pane Semi, jestli se opravdu rozhodujete, "zdá mě zahrnout", potěší mě, když tam figurovat nebudí
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13814
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 29. 08. 2019 13:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Něco asi vypustím, ale kde vám odpovídám, tam ne…
> Pane Semi, jestli se opravdu rozhodujete, "zdá mě zahrnout", potěší mě, když tam figurovat nebudí
Máte tu hned dva zajímavé překlepy: "zdá" a "nebudí" (možná zapracovalo podvědomí? možná jste rafinovanější, než vypadáte?). Když právě já bych vás (kolektivně) nejradši už vzbudil… (Měl jsem před časem sen (DL624), jak v místnosti plné spících medvědů jim medvědí řečí říct, že je mezi nimi velký hroznýš.) (Jenže jsem mezitím i přišel na to, že jsem tu jak v Šípkové Růžence, a celé království spí… Někde budu muset najít tu správnou princeznu…) (Vy tady kolektivně jak když všichni spíte, vůbec nevnímáte, co se děje ve světě i u nás, kam co spěje a proč… Někde jsem tu psal "páska přes oči, … neviděli slona v místnosti", tak asi mi to připadá…)
> … vědomí vyvolenosti, že já dovedu číst mezi řádky …
To jako, jestli si myslím, že i Vy umíte číst mezi řádky, nebo má být jako "vyvolenost", že já čtu mezi řádky, tak jako leckterý přiměřeně inteligentní člověk, vychovaný v "totalitě", o které věděl?
> … povrchnost studia a četby …
To jsou dva různé přístupy. Buď toho zvládnete málo, ale do hloubky, nebo zvládnete široký rozsah, ale poněkud mělce. A také je užitečná schopnost zobecňovat, vypustit nadbytečné detaily. (asi znáte podobenství "Liška a čáp" - pokud Vy mi vyčítáte přílišnou povrchnost, já Vám můžu vyčítat přílišnou omezenost…)

O něco výš jsem psal o 70 letech, už nevím, kde jsem na to narazil minule, ale když jsem to teď hledal, které z těch různých 70 let by to mohly být, tak nejspíš Jer29:10 , zejména nyní ve vztahu k příspěvkům #13623 (věta "... E.j.l.ř.n.H2"), k té Aliyah, a k >>222029433 to nabralo zajímavý kontext… (Ale takhle jednoduché to asi nebude…? Ale za pokus to stálo…)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13815
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 29. 08. 2019 14:55
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

OK, musím si trochu nasypat popel na hlavu - udělal jsem dva "zajímavé", ale hloupé, protože zbrklé překlepy v jedné větě. Nebylo to podvědomí, odepisoval jsem z mobilu, a zapracovaly "automatické opravy". Mělo být: "Pane Semi, jestli se opravdu rozhodujete, "zda mě zahrnout", potěší mě, když tam figurovat nebudu." Omlouvám se.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13816
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 29. 08. 2019 18:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Mně se neomlouvejte, já vám děkuji, že jste mi tím nahrál… Já tu Šípkovou Růženku občas zmiňuji ústně, ale napsat jsem to tu zapomněl, kromě sousloví "udržován … zaslepením spících", které jsem ale dost nevysvětlil… Omluvte se spíš sobě za tuhle omluvu, že jste nenechal čtenářům tu možnost "rafinovanější"… A ještě mi zas zkuste někdy vyčítat třísku povrchnosti… Ale musím uznat, že tu proti vám zneužívám výhodu převahy času… A ovšem ne, zrovna tyhle překlepy hloupé nebyly… Inu, někdy pracuje náhoda pro mě, nebo si mohu myslet, že to byl třeba nějaký dobrý anděl… A ovšem i já jsem se tu vychloubal "skoro vzorová čeština" a pak při korektuře tam mám skoro 30 gramatických oprav a překlepů na cca 40 stranách textu, v html kódu jsou označené…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 29. 08. 2019 18:40
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Jo, uznávám, že se ty mé dvě chyby mohou zdát vtipně symptomatické. A jak jste tedy vy přišel k tomu poznání a vědomí, o kterém my všichni spící nechceme vědět? Snad poznáte, že se ptám bez ironie.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča a velký Pes--- )
Kdy: 29. 08. 2019 21:05
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Sedíme u ohýnku a zejtra jede můj nejlepší kámoš domů, tak se zase plně zapojíme do diskuze.
Pasemi, píšeš opravdu jak nějakej autista.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 29. 08. 2019 22:24
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

> jak jste tedy vy přišel k tomu poznání a vědomí
Asi to bude tím, že dost čtu, a mám lepší zdroje informací než vy - protože si porovnávám informace z více různých zdrojů s různým úhlem pohledu. (Akorát teď v létě zrovna nesleduji zprávy na ČT, ale obvykle je používám na vyvažování informací z alt-médií). ({Co čtu nebo píšu (kromě třeba překládání Bible - mám už druhou verzi vlastního biblického web-serveru, nebo programování a jiné práce), když zmáčknu PrintScreen, pípne to a uloží se snímek obrazovky. Aktuálně mám ID 540684 od roku 2010, letos zatím cca 57 tisíc, to je v průměru 230 screenů denně (nejsou plné textu a leckdy se to opakuje, leckde je jenom obrázek, atd)… Co čtu, to si ukládám, a ve složce na politické texty nebo na náhledy z fóra atd mám za letos a loni 26 tisíc souborů, z toho 12 tisíc MHT web-stránek (to je cca 20 denně, z toho 1357 tady z Evangnetu, každý "Náhled" zvlášť uložený, nebo cca 1300 4chan /pol/, také když něco píšu tak každý "post" zvlášť uložený, dřív jsem to /pol/ četl víc, teď už jen vyjímečně), ostatní jsou asi obrázky… Třeba ve složce "wiki" mám cca 8500 MHT souborů, ale leccos jsem četl jen zkratku v záhlaví… Video-beletrii nesleduji. Politická videa z Youtube atd si musím nejdřív stáhnout, abych si je mohl prohlédnout, (tak je mám aspoň archivované, když je pak google zcenzuruje), těch tu mám cca 1500, asi jsem jich tak půlku z toho viděl… Z 6.5Tb dat tu mám ale většinu astronomické (Slunce) a meteorologické snímky, filmů a hudby asi jen trochu, skoro 1 procento…})
A ovšem, nevěřím všemu, co čtu nebo sleduju, je dobré znát a uvažovat Bias (úhel pohledu) daného zdroje, kdo v čem přehání nebo co vynechává… Já už jsem to tu psal, že jsem (kromě jiného) cyber-shaman, a nemám rodinu, kterou bych okrádal o svůj čas… Z velkého množství informací mi pak zůstávají jen kontury a důležité zkratky, to ostatní má archivované počítač a v případě potřeby to jde dohledat, kde jsem to četl… A na vyvažování zas třeba trávím dost času v přírodě, někdy fotím stromy, někdy jen tak… Řekl bych, že v hospodě (u kofoly) netrávím v průměru ani celou hodinu týdně…
Vy to označujete "konspirační myšlení", ale prostě mám poněkud víc informací, a nevěřím fake-news, zejména těm v mas-médiích…

Mimo jiné - 4chan "Anonymous", je plný různých hoaxů, ale i zajímavých informací - to se člověk postupně naučí rozlišovat. Jako naposledy, když jsem tam nesl informaci o lingvistice toho "shaveh" >>224210769 , mimo jiné proto, že to je image-board a dají se tam sdílet obrázky, tak zrovna v tom threadu zas někdo z Německa přinesl informaci o tom, jak se Evropská unie paktuje se zednářskými lóžemi v otázkách migrace, a ovšem odzdrojované to je z https://freimaurer-wiki.de/index.php/En:_European_Commission_and_Freemasons_dialogue až třeba na https://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-2362_en.htm , žádný hoax nebo "konspirační teorie", velmi reálná "konspirační praxe"… (ale jinak v tom threadu zas leckdo (a zejména ID "qG63OoIG") přehání, že by kdejaké dva sloupy pohromadě měly být zednářské symboly, to je určitě přehnané…)
Anebo viz www bollyn com, také dobrý zdroj informací… Pravidelně čtu třeba rt com (world news) a informationliberation com, dřív jsem četl třeba infiniteunknown net, ale ten je příliš pesimistický… z českých třeba zvedavec org a novarepublika cz … kromě mnoha jiného, ale tyhle asi nejčastěji…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 30. 08. 2019 07:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu... - Informační Temnota

> … všichni spící nechceme vědět …
Jako exemplární ukázku Informačního Temna, které se nyní chystají zavést, viz tuto včerejší zprávu:
http://www.informationliberation.com/?id=60662 - "Australia to Block Internet Domains During Terror Attacks". Aby vás "ochránili" před poznáním, tak budou monitorovat Internet, a pokud se někde vyskytne teroristický útok, tak vypnou přístup na všechny domény, ze kterých byste se mohli dozvědět Pravdu. Kdyby vám někdo chtěl zpřístupnit "nepříjemné" informace, třeba o vraždách, tak ho vypnou. Kdyby o tom novináři chtěli psát, dostanou masivní pokutu.
Ospravedlňují to falešným útokem v "Christchurch". Ten zejména Nový Zéland a Austrálie masivně cenzurují, za sdílení informací nebo toho video-podvrhu je prý možno dostat až 14 let natvrdo za mřížemi (tak nějak mi to připomíná z naší pa-komunistické Totality: Jaký je nejlepší politický vtip? Takový, kterému se ještě dvacet let smějete, až se za mříže popadáte…), _protože_ to video bylo falešný podvrh, útok pod cizí vlajkou (false-flag) - protože ti lidé v těch mešitách byli již mrtví ve chvíli, kdy tam přišel filmovat, a bylo tam jen 5 živých herců, kteří před příchodem policie zase včas utekli, jak je zřejmé z hlášeného počtu obětí, když se pečlivě spočítají ležící těla… Takže tím tutláním toho videa se na tom Novozélandská vláda a tajné služby vědomě podílejí! A hodili to na Bílé vlastence zcela uměle, ten Tarrant si vyrobil profil na facebooku pár dnů před tím útokem a nasypali tam obsah, mající schválně očerňovat Bílé vlastence spojením s tímhle útokem… Zcela zřejmé naplnění příznaků "false-flag", útoku "pod cizí vlajkou"…
Podobná ukázka je známá střelba v jedné Americké škole (S.H.), která ale byla již rok mimo provoz… A další podobné podvody…
A pak se to použije jako ospravedlnění vás zaslepovat a umlčovat… Zatím se zdá, že to je jen Austrálie a NZ , tak to nevadí? Ale oni to prosazují na G7, a děvka Jacinda Ardern z toho dělala "Christchurch call" spolu s Macronem a zástupci EU. Není to problém jen těch jižních Totalit, je to nebo to brzy bude i náš problém… A pak zas třeba Pákistán atd bude dávat pokuty Google aspol za blasfemii proti Islámu (o čemž jsem někde četl, už nevím přesně), čímž pak ospravedlní celosvětovou cenzuru urážek Islámu…? A ad-extremum - třeba Čína jim dá pokuty za znevažování Komunismu, a budou se cenzurovat urážky Komunismu a Marxismu?? Akorát křesťané je budou všechny tak milovat, že je urážet a očerňovat bude libovolně možné…?!
A vzhledem k tomu, že starověcí židé nebyli nikdy v Egyptě a kniha Exodus je jen podobenství a proroctví, ale v tom "Egyptě" jsme teď my, tak právě tohle je, dle mé Exegeze, ta "Egyptská tma", o které kniha Exodus píše… Už brzy bude čas vyrazit na cestu do Království Božího na Zemi…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 30. 08. 2019 07:48
Předmět: Re: Lišky na Siónu... - Informační Temnota

Útok v Christchurch byl falešný? Tady se bolestivě dotýkáte jako křesťana i jako člověka. A já si dovedu představit více motivů, proč po takovém činu zavést informační blokádu nebo filtr. Útočníci by mohli mít nebo měli sebou kameru, své hrůzné činy by natáčeli a pak vyvěsili na net. Něco takového by mělo viset na netu, vizuálně burcovat vášně na obou stranách? Pokud mi řeknete že ano, myslím si, že víte málo i lidské psychice a její zkaženosti… - Jedna věc je schopnost dohledat informace až k jejich zdrojům. V tom jste asi velmi zdatný. Druhá věc ovšem je, jak informace zhodnotíme a zvážíme. A tady u každého z nás přece jen panuje určitá předpojatost. A obávám se, že u vás velká. Velká a nehumánní. Ano, vystavuji se riziku, že se málo snažím o objektivitu, ale byl bych pro to, aby se vaše příspěvky tady mazaly spíše více než méně.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 30. 08. 2019 08:43
Předmět: Re: Lišky na Siónu... - Informační Temnota

.. taky jsem si dohledal metainfo, snahu o "objektivní" zhodnocení InformationLiberalion.com: https://mediabiasfactcheck.com/information-liberation/. Jsou tady zmíněny snahy o pravdivost, ale také lépe než bych já to dovedl, popsány úskalí jednostranného, extrémně pravicového přístupu: selektivní výběr zpráv, pravicová hodnotová předpojatost, prokazatelně špatná metodika ověřování faktů atd. Jistě, mohli bycho se snažit o metametareflexi. Snaha o úplnost je tady opravdu vyčerpávající. Z mé strany howgh.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 30. 08. 2019 14:09
Předmět: Re: Lišky na Siónu... - Informační Temnota

MediaBiasFactCheck nevěřím. Tak jednoduše. "Pravicový" znamená "křesťansky orientovaný"… InformationLiberation čtu dlouhodobě a srovnávám s lecčíms a jsou velmi dobrý zdroj. A samozřejmě americkým levičákům "šlapou na paty", tak je ultra-levicové portály nenávidí… Ale ještě si přečtěte tu sekci "Analysis / Bias" - já na tom nic špatného nevidím, jen vidím, že MediaBiasFactCheck používá lživé očerňovací nálepky "conspiracy and questionable sources" u portálů, které jsou relativně mnohem spolehlivější, než fake-news CNN atd… Kde píšou "This fact check simply is not true" ohledně Clinton Foundation - tam mbfch prostě lžou… Různé "factcheck", "snopes", "politifact" jsou jen nájemní lháři na zametání pravdy pod koberec a nejednou jsem je přistihl při různých politicky orientovaných lžích ve prospěch amerických levičáků. A jak vy píšete: "prokazatelně špatná metodika ověřování faktů", tak to prostě není pravda, ani "prokazatelně", ani "špatná metodika"…
Srovnejte si třeba toto: https://www.newsbusters.org/media-places/CNN a https://mediabiasfactcheck.com/CNN/ … MediaBiasFactCheck jsou nájemní lháři, když nevidí problém u CNN. Nebo viz toto https://mediabiasfactcheck.com/rt-news/ . RT je zdaleka nejspolehlivější a nejvyváženější "News" na západní polokouli, a podle toho, kdo a jak je pomlouvá, snadno poznáte, ve prospěch koho ti "fact-check" lžou… (RT je dnes něco jako byl "Hlas Ameriky" kdysi… A jejich hlavní zbraní proti různým západním lhářům je Pravda… A ovšem dávají dost prostoru různé americké a anglofonní opozici, kterou by tamní main-stream nejradši umlčel…) (Třeba rense.com - portál a rozcestník americké opozice, má dnes odkazy sám na sebe včetně reklam 447, na youtube 207, zerohedge 118, sputnik 117 a rt.com 107, presstv 29, dailymail 27 v tomto pořadí z celkem 1760 url… A ovšem na rense.com je třeba ignorovat různou Ufologii atd, kterou jim tihle "fact-check" asi správně vyčítají, ale ta tam je jen malá část… Ale Rense a jeho čtenáři vypovídají o tom, jakým zdrojům důvěřují… A ovšem Rense má spoustu velmi kvalitních analýz, kromě té hlavní stránky s rozcestníkem.)
Hlavní editor MediaBiasFactCheck "Dave van Zandt" je členem CFR nebo jeho příbuzným?? (jestli to je ten samý, co má wikipedia stránku?), a na druhém místě v "About" je nějaký Aaron… Informace o tom, kdo je sponzoruje, tam neuvádějí… (Což píšu mimo jiné proto, že zrovna tihle nenávidí křesťany, viz dále…) Celé to je podnik jednoho nebo pár zaujatých "arm chair researcher"… V sekci Metodology se odkazují na Poynter, známou levičáckou propagandu… https://www.newsbusters.org/blogs/techwatch/corinne-weaver/2019/05/02/journalism-institute-poynter-tries-blacklist-29
Jenže jak jsem psal - na to, abyste měl kompletní obraz o Pravdě, musíte porovnávat více úhlů pohledu. A že je někdo "krajně pravicový" neznamená, že lže a budete ho ignorovat, spíš naopak… (Lépe krajně pravý, než krajně falešný… Better far right, than far wrong…)
Víte, v USA jsou všichni křesťané označováni jako "krajně pravicový" - viz třeba https://mediabiasfactcheck.com/life-site-news/ - "far right biased based on story selection that always favors evangelical Christianity" - tedy to, že vždy upřednostňují pohled z perspektivy "evangelical Christianity" znamená, že jsou "far right"…! LifeSiteNews je celkem dobrý křesťanský portál v Americe, možná jsou občas příliš bigotní, ale … (Mimochodem - aktuální včerejší článek k původnímu tématu tohoto vlákna - https://www.lifesitenews.com/news/satanic-temple-head-more-than-50-of-our-membership-is-lgbtq – prý více než 50% členů nějakého satanistického templu v USA jsou LGBTQ, což ovšem neříká opak, že by 50% lgbtq bylo satanistů, ale i tak to má určitou vypovídací hodnotu…)
Viz, jak lžou o "Natural news" - https://mediabiasfactcheck.com/natural-news/ … Natural news je dost kvalitní zdroj informací, a tihle fact-check v sekci "Analysis / Bias" prostě lžou, třeba "zero evidence" u Obamova spygate je lež, třeba tvrdit "Donald Trump propaganda" o nutnosti ochrany hranic je naopak nechutná propaganda téhle ultra-levoty fact-checkerů… "denies the consensus on climate change" - není žádný "consensus" ohledně "climate change", to je jen lživá propaganda, viz třeba https://notrickszone.com/600-non-warming-graphs-1/ jako doklad toho, že není žádný skutečný "consensus" ohledně "global warming", a že tedy tihle fact-checkeři sprostě lžou…
Omlouvám se, že je to zas delší kus textu…? Mohl jsem to napsat stručně: MediaBiasFactCheck jsou lháři. Jenže byste nedocenili informační váhu tohoto sdělení a chyběly by k tomu důkazy a ukázky…
A ovšem - opět je to ukázka toho, jak "spíte" a nevnímáte - někde se objeví nálepka "far right" (a to v místě, kde jako "far-right" označují i zdroje jen proto, že jsou to evangeličtí křesťané), a zatmí se vám před očima, "howgh", a už se vůbec nejste schopni přes ni podívat na obsah, a případně rozlišovat fakta od názorů…

A ještě tedy zpátky k článku co jsem odkazoval - i kdyby byli InfoLib nějak krajně pravicoví nebo levicoví, nic moc to nemění na tom, co v tom článku píšou… Inu, mají k tomu ironické poznámky, které nejsou neutrální. Ale ta informace je závažná tak jako tak… Odkazují se třeba zde https://www.privateinternetaccess.com/blog/2019/03/isps-in-au-and-nz-start-censoring-the-internet-without-legal-precedent/ – "Censoring free speech is never the right thing to do"…

Ohledně Christchurch video-podvodu - viz moji analýzu https://archive.4plebs.org/pol/thread/211498500/#211514576 - je to analýza videa, které se zcela prokazatelně objevilo 20 minut po začátku té střelby (kus záznamu z toho live-stream), dva nezávislé archivy tu stránku na 8-chan se SHA2 checksumem toho videa archivovaly asi hodinu poté. Rozhodně to není nějaký pozdější podvrh z internetu, je to originální podvod z Nového Zélandu z toho dne. Česky viz třeba analýzu https://zvedavec.org/komentare/2019/03/7862-kdyz-dojde-na-fakta.htm - to je jako "najděte deset rozdílů" na jiném levelu, našli i jiné nesrovnalosti, než kterých jsem si všimnul já… (Já jsem si to video rozebral na jpegy 30 snímků za vteřinu a podle zvukové stopy na příslušné snímky nakreslil červený puntík, kde je v audio-stopě výstřel, takže je dobře vidět, kde se objeví v zorném poli ležící někdo a o kolik později je tím směrem první výstřel a že se ten ležící už ani nehne… Zcela jistě tam skoro všichni již leželi "mrtví", když přišel filmovat, nebo to byly jen figuríny, to z videa nelze rozlišit… A měl tam 5 kompliců…) (Jestli vás to video zajímá, napište mi, kdybych tu ale uvedl url, kde se dá stáhnout, tak by ho zřejmě zcenzurovali a smazali, jako se několikrát stalo. Je to ale v tomto případě svědecký důkaz o vládním podvodu, není to propagace násilí…) ({Aby mě někdo nedezinterpretoval, znovu to zdůrazním: Nijak neobhajuji Tarranta a tenhle útok na mešity nebo jiné podobné - nemá smysl bodat Antikrista do jednotlivých vládních loutek a různých islámských stínů, to ničemu nepomůže, naopak se to tím jen komplikuje. Partyzánský boj pár jednotlivců nepomůže, počkejte, až se naštvete (skoro) všichni…})
A ovšem, my máme právo znát Pravdu, i když je nepříjemná nebo "disturbing" (znepokojující). Zatemní vám historii všech válek, všeho islámského terorismu, všech vražd a znásilnění spáchaných migranty, všeho zla, které prokazatelně ve světě existuje, aby změkčilé dušičky nebyly vyplašené nebo se někdo nemohl "inspirovat" ?! Tohle ospravedlňování zaslepování vás je zlé a špatné, je to jedno z nejhoršího, co se ve světě nyní děje, protože by to vedlo k totální temnotě a zaslepenosti a poskytlo plášť pro utajování všech zločinů (třeba migrantů ale nejen), které se proti nám dějí, a zamezovalo by to tak naší obraně. Takhle to dopadá, když vládnou změkčilé Ženy spolu se lstivými Lháři…
Jak se to liší od toho, když Číňané cenzurují informace o Tien-an-men ?! Neliší, je to stejná zlá totalitní praktika na zaslepování občanů…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča (už sám)--- )
Kdy: 30. 08. 2019 14:34
Předmět: Re: Lišky na Siónu... blábolení

Přítelu Pasemi, blábolíš jak Jožka Smith do klobouku. Vůbec ti nerozumím. Jak se to vše týká úpadku ČCE?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 30. 08. 2019 18:55
Předmět: Re: Lišky na Siónu... blábolení?

S ČCE to souvisí jen tím, že jste tak laskaví a máte jediné svobodné křesťanské fórum v téhle republice…
Za což děkuji…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 30. 08. 2019 15:11
Předmět: Informační Temnota?

SEMI, přečetl jsem si rozbor na zvedavec.org. Zajímavý a přesvědčivý. Na druhou stranu, už jsem četl mnoho různých konspiračních teorií, např. na 11. září, a doba mě učí, že zpochybnit se dá fakt fakt všechno. Člověk žasne, co propaganda, té či oné strany, dneska dokáže. A jen mi vysvětlete, pokud můžete, proč autor toho článku, když se snaží o takovou exaktnost, pak napíše, že šlo o akci "západních tajných služeb" - v úvodu článku, podle závěru článku o "podvrh vlády". Žádné důkazy pro taková tvrzení jsem tam nenašel.
A pak mi zůstává ta otázka, zda zde máme "právo znát Pravdu", jak píšete, totiž např. zveřejňovat videa, natočena pachateli třeba při podobných akcích. Stále si myslím, že z lidskcýh důvodů ne. 1) Kdybych byl pozůstalý některé z oběti, dotýkalo by se to naší intimity. Nechtěl bych vidět svého blízkého, jak je masakrován. 2) Vizualizace rozdmýchává emoce, zde např. zlobu a strach na straně obyvatelstva - kterému pak ovšem nezbývá, než racionálně vše přenechat k řešení státu. 3) Pachatelům to přiznává větší moc, než ve skutečnosti mají. Moc obrazů násilí je holt větší, než řádná státní moc. Je to stejné, jako se Islámský stát mohl pohodlně přihlásit k jakémukoliv teroristickému činu v Evropě. I kdyby s ním třeba neměl nic společného, jeho moc se tím nafukovala.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 30. 08. 2019 18:19
Předmět: Re: Informační Temnota?

Ten rozbor na Zvědavci jsem nečetl celý. Já jsem strávil týden vlastní analýzou toho videa. Je evidentní, že to je podvrh, je evidentní, že Novozélandská vláda spolupracuje na jeho utajení a zneužívá ho proti vlastním i cizím občanům. Je velmi pravděpodobné, že to je "false-flag" (pod cizí vlajkou), jako že se pachatel vydává za příslušnost k někomu, koho tím chce záměrně očernit. Je poměrně pravděpodobné, že za tím jsou nějaké tajné služby, když je ta vláda kryje, ale jisté to není. Když se to srovná s články v tamních médiích hned, když to probíhalo, tak tam prý bylo asi dvěstě lidí a velký zmatek, což na videu toho Tarranta nebylo, tam bylo už jen 42 mrtvol a pět pobíhajících herců, kteří nakonec utekli, protože v počtu obětí nebyli… A když se uváží Hysterie vlády potom, aby zatajila to video, totalita a útlak proti vlastním občanům, tak to není v pořádku, ani trochu ne… Také mu tam při procesu rozmazali na videu obličej velmi pravděpodobně proto, aby tamní přeživší muslimové nepoznali, že to je jiný člověk, než co tam střílel…
Jako datum vybrali 15.3. datum okupace ČSR nacisty a Tarrant tam někde říká, že to je přesné datum a lepší vybrat nemohl, fingovali 50+50 (fifty-fifty) obětí, i když tolik zraněných nebylo, také tam píše, že měl Manifest s asi 240 stranami, ale vyhodil ho a napsal jiný… Já si myslím, že tu akci udělali kvůli _mně_ a kvůli tomu, že leckteré věci letos publikuji při různých výročích porážky fašistů, a já věru nejsem malá ryba, ale vy o tom samozřejmě velmi pochybujte… Není to vůbec podstatné, jestli to tak je nebo není…
Právo znát Pravdu máme vždy, a Svoboda Slova má nejvyšší možnou přednost před vším. V USA to je první dodatek ústavy, protože je nejdůležitější. My máme zákaz cenzury také v ústavě… Zakážou vám videa a filmy z druhé světové války? Spousta ohavných masakrů, a jak je pouštějí nebo na jejich motivy točí v hœllywoodu nové a přímo se v tom vyžívají, třeba v různých holocaustových muzeích…? Nebo různé jiné fiktivní hœllywoodové filmy? Co třeba střílení indiánů? Co různé střílení ve městech a gangy? To nerozdmýchává emoce? « O co je takové video méně nebezpečné, když to je fiktivní (ale v profi kvalitě a vyladěné super-emoce), než když to je reálné (ale amatérské) ?! » Ad 1 (pozůstalý) - když to nechcete vidět, tak se nedívejte. Způsobit zaslepení ostatním nemáte právo. Samozřejmě tv-zprávy to všem vysílat nebudou, nebo přiměřeně zastřené, ale kdo si to chce vyhledat, ať si poslouží jak libo… Ad 2 (emoce obyvatel) - Na spravedlivou Zlobu obyvatelstva máme nejen právo, ale i povinnost. My totiž musíme dohlédnout, že když to přenecháme k řešení státu, že ten to nezamete pod koberec a nebude spolupracovat s vrahy na dalších zločinech, a pokud bude, tak vyvodíme důsledky u příštích voleb. Máme právo znát informace a dělat informovaná rozhodnutí, třeba u těch voleb… Ad 3 (moc a síla pachatelů?) - Pachatelům to přiznává podobnou ale menší a mnohem méně nebezpečnou moc, než má a běžně používá Hœllywood… To není argument k zaslepování lidí…
Ohledně Svobody Internetu mě napadlo, že by měly být kytičkové Safe-Space pro maminky a děti, stránky by měly v logu kytičku nebo medvídka atd, každý troll by viděl, že tady se trollovat nebude, a nějaký zahradník jim tam bude vyplevelovat všechny nepříjemné informace, aby to tam jenom vonělo a hladilo. Takové ale pak nebudou dělat žádná zodpovědná rozhodnutí a nebudou odtud křičet své zaslepené názory. Ale ostatní Zodpovědní lidé - včetně voličů! - mají právo i povinnost znát i nepříjemnou pravdu bez cenzury…
Jak píšete "Islámský stát pohodlně přihlásit" - oni se k útokům přihlašují ústy zionistické organizace SITE sídlící nedaleko Washingtonu. Je to většinou podvod… Chcete to rozebrat podrobněji?
Jak píšete 11. září - to spáchali židé a především to zametali a zametají pod koberec a v USA té konspirační teorii, že to bylo pár arabů s otvíráky na konzervy, už skoro nikdo nevěří. Nějaký rabbi Dov Zakheim, vrchní účetní v Pentagonu tehdy, co tam měl manko $2e12 (2000 miliard dolarů), které mu smázlo jedno z těch letadel, co se trefilo přesně do účetní kanceláře, takže už to nešlo vyšetřit, kromě toho také dělal CEO ve firmě, která dělala dálková ovládání těch boeingů. Že měl ale fakt z pekla štěstí, což ? Na mojí stránce, viz vpravo odkaz Tarot, je to na žzednářském (ale radši říkám "Luciferiánském" - nehledě na to, jestli nějaký Lucifer existuje nebo ne, ale evidentně existují takoví, kteří To uctívají…) plánu pohrom a je třeba umět hebrejsky na jeho dekódování, ale pokud tam je předem uvedeno "11.září 2001 zbourat věž v New Yorku", tak je evidentní, že to bylo naplánováno. A nebyli to arabové a v USA to už skoro každý ví, kdo to tam aktivně tutlá a zametá. Takže by vás 11. září mělo především naučit chápat, jak vlády a masmédia oligarchů úporně lžou, i když je hromada evidence proti nim (za všechny viz např. bollyn.com ) , jak zametají pod koberec fakta, a jak nikam nepouští ty, kteří rozporují vládní verzi… Je to vedle vraždy JFK a H-tu jeden z kořenů dnešního Zla Západu, protože musí pořád sedět na veškeré soudní a vyšetřovací Moci, aby bránili spravedlivému vyšetřování. A jako řešení tohoto vidím, že jim bude odpuštěno, bude vyhlášen generální Pardon na tyhle zločiny, už jsem to psal v zimě (UaK61nn, UaK79nn, UaK221nn)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13697
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 12. 08. 2019 18:29
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...

> Prosím zkuste psát max. 15 řádek
Omlouvám se, jsem tu "spisovatel" z rodiny spisovatelů, a je to vyjímečná akce. V mém případě je pěkně stručný rozsah jeden print-screen textu… (Děkuji za vaše i pana Wrány nabádání ke stručnosti, mohlo to být ještě horší s tou rozvleklostí…)
Na pár dní jedu pryč, ale já vám nikam neuteču, pokud mě chcete stíhat za přehnanou svobodu projevu (je to tak zřejmě potřeba, rozmázneme to patřičně).
Po svatojánské oslavě letního slunovratu jsem se tu znovu-zamiloval do jedné velmi Hermetické slečny, kterou tajně tak trochu miluji asi osm let, ale teď to nabralo reálnější obrysy. Jenže já si s ní nepotřebuji pohrát a naložit jí k jejím břemenům ještě syna a pak zmizet. Asi jí spíš vysvětlím, proč by se měla vrátit ke svému bývalému příteli R*novi, jedinému synu katolického faráře, se kterým má neprovdaná pěknou dcerušku (tady se za socíku děly věci, to byste nevěřili). Ona sice rozhodně nechce, ale uvidíme… Já ji velmi miluji a chci jí to nějak zabezpečit. Prozatím tam pojedu složit 3 tuny uhlí na zimu… A v ten přesně správný okamžik dostane ale asi jen pusu na čelo, na počínání syna bych si ji býval musel včas namlouvat, a navíc už bych ho nevychoval… Taky protože jsem na tohle rezervoval tenhle čas, tak jsem posunul to psaní zde o týden až dva dopředu, býval bych ta výročí minul…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13698
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 12. 08. 2019 20:04
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...     (administrátorem odstraněno)

Můj Pasemi! Mám to opačně, o mne by měla zájem jedna, "Psova sestra," teď když jsem u nich byl, vyšlo to najevo. Pes mi ji už kdysi ukázal. Nevadí mi, že je rómka, to mi vůbec nevadí. Je hezká docela. Ale prostě ona mi nepřipomíná Selenu ani trochu. Nedokázal bych se do ní nikdy zamilovat…
Teoreticky, neměl bys zájem ty? Poslali bysme ti fotku na mejl.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13701
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 13. 08. 2019 01:09
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - romka...     (administrátorem odstraněno)

Aha, to si vzpomínám, tehdy jste obdivoval nějakou Selena Gomez…? Neznám…
Cikáni tady dosud přežili, protože jsou celý středověk zdraví rasisté a nemísí se s námi. Jinak by už dávno byli asimilováni a nebyli by tu. Slovo "Rom" je rasistický termín, jenž mě uráží. Prý to v cikánštině znamená "člověk", a vedle toho jsme my jen "gadža", pak by slovo "rom" naznačovalo, že my pro ně nejsme "člověk"? Každopádně slovo "rom" pochází z romštiny, a já budu mluvit česky, takže cikán, resp. to pochází asi z francouzštiny, ale ustálilo se tu, jak se to celý středověk používalo, než nastoupili k vládě Lháři… Proč už se nedají nazývat věci pravými jmény?
Jestli se ptáš na můj mail, mám ho na pialpha.cz vlevo dole uvedený…
Fotku cikánky mi ani posílat nemusíš… A to by ti mělo vadit, že není stejné rasy jako tvoji předci… Miscegenace je druh Genocidy …
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13704
Od: Marta--- )
Kdy: 14. 08. 2019 19:44
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...

Než jí budete vracet k bývalému, ověřte, že tam nešlo o nic ve směru domácího násilí. U katolíků má pojem 'láska k manželce' dost jiný význam než ve většinové společnosti.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13705
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 14. 08. 2019 20:16
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...

Marta napsal(a):
>  Než jí budete vracet k bývalému, ověřte, že tam nešlo o nic ve směru  domácího násilí. U katolíků má pojem 'láska k manželce' dost jiný význam než  ve většinové společnosti.
To je pravda, katolická církev chápe manželství nejlépe.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13806
Od: Anonym--- )
Kdy: 27. 08. 2019 10:07
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...

P.A.Semi napsal(a):
 > Prosím zkuste psát max. 15 řádek  Omlouvám se, jsem tu "spisovatel" z rodiny spisovatelů, a je to  vyjímečná akce. V mém případě je pěkně stručný rozsah jeden print-screen  textu… ... ... ...  jsem posunul to psaní zde o týden až dva dopředu, býval bych ta výročí  minul…
Působíte jako éterický světec, který tak trošku lítá mimo realitu. V reálu jako mimoň. Chtělo by to trošku zakotvit na zemi.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13726
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 18. 08. 2019 12:17
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - pohledy odjinud...

Já jsem vám to tu výše rozebral z religiózního hlediska, protože tu jste Církev. A abyste měli rozhled, jak tuhle záležitost popisují třeba z politického a společenského hlediska:



K tomu tedy, pochod letos je pryč, ale napřesrok bude další, a je třeba si věci ujasnit tak jako tak, ono to není jenom o tomto pochodu. Máte tam třeba společnost Logos, které považuji za hrubé rouhání, odvozovat "Logos" od LGbt…
J1:1 εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος Ještě vulgáta má správně v překladu "et Deus erat Verbum", naše české překlady i KJV ale tu poslední část věty otočily. Myslíte, že Logos je dosud nevtělený Kristus, nebo že je to Duch Svatý, nebo je to další položka k rozšíření té Trojice? Viz Mt12:31-32 , když z Logos dělají Lgbt pobočku, je to rouhání proti Duchu Svatému.

A asociací jsem si vzpomněl a nechci zakládat další příspěvek do pozvánky na festival UNITED. Kdybyste si to "En Arché en ho Logos" chtěli poslechnout jako pěkný chorál, tak vám doporučuji tohle pialpha.cz/AJ_ZlatyMost14.html , je tam ke stažení i MP3, a nascanoval jsem tam booklet k této skladbě. Je to na počest Jana Husa, taková koruna alba Zlatý Most. Dostal jsem ústně svolení od autorky, že to tam smím šířit, stáhnul jsem to z CD, které jsem dostal, je to limitovaná edice, je skoro 20 let staré a je neprodejné… (A ovšem nepříliš výtvarné pojetí té stránky je moje chyba a ne jejich, já se jen zeptal, jestli jim moje vlastní iniciativa (dát to na web) nevadí…)
Kdybyste to chtěli někde na tom UNITED festivalu pustit, má to 14 minut a kus, myslím, že by to potěšilo leckoho, včetně autorky té skladby, i když jsem se jí na toto konkrétně neptal… Nebo si to poslechněte i jen tak, je to nejen o Janu Husovi… A ovšem je to křesťanské a to velmi (tedy by se to na ten festival UNITED hodilo), ale nevím, jestli je v pořádku, že jsem to tu strčil do jednoho textu s tou lgbt Pride, ale když už jsem tu citoval tu větu s "Logos", a také vlky v rouše beránčím…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13729
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 18. 08. 2019 12:56
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - pohledy odjinud...

Vy tvrdíte, že když se k Prague pride přihlásili i satanisté, že to celou akci diskvalifikuje? To by pak samotná existence Satanské církve už pro ten název diskvalifikovala celou křesťanskou církev.
Pokud budete odpovídat, odpovězte, pokud můžete, na to, na co se vás ptám. Vím, že jste schopen napsat dlouhé texty o čemkoliv. V celku to pak vypadá na vaši velkou sečtělost. Opakovaně se však přesvědčuji, že když začneme rozebírat nějaký detail, snadno vás usvědčím z nepravdy či nelogičnosti. Zde jde o onu nelogičnost.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13731
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 18. 08. 2019 13:55
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - pohledy odjinud...

Ne tak docela. Psal jsem to výše, mnoho důvodů, ale především Frankismus a Sabbatai Zvi falešný mesiáš, co 1666 konvertoval na Islám, jsou kořeny tohoto hnutí, a (neo)Marxismus (jako idea rovnosti špatného s dobrým) je jeho kmenem. Je ďábelské nehledě na to, jestli se k nim hlásí i satanisti. Těmi jsem vám jenom podkreslil, po boku koho jste se postavili obhajovat tuhle špatnost a zlo, ale to je jenom taková estetická třešnička na dost kyselém dortu…
Ale já to tu nepíšu jenom kvůli vám, i když také, ale je to kvůli jakékoliv podobné Církvi, která by chtěla tohle Hnutí Zkázy obhajovat a zaštiťovat, nebo pro rozumné a slušné lidi obecně, aby se nestavěli na jejich stranu jen z naivní neznalosti…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13733
Od: Velký pes--- )
Kdy: 18. 08. 2019 14:59
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - pohledy odjinud...

CČE se dala olhat dáblem uz dávni
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13736
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 18. 08. 2019 20:25
Předmět: Re: ČCE A SATANISTÉ na Prague Pride 2019

Výborně, P.A. Semi- takže ještě jednou citujeme: http://www.zvedavec.org/vezkratce/16452/ KDO PODPORUJE PRAGUE PRIDE? JE TO kromě jiných LOGOS, ČCE A SATANISTÉ. To hovoří za vše. SYNODNÍ RADO!!!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13737
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 18. 08. 2019 20:30
Předmět: Re: ČCE A SATANISTÉ na Prague Pride 2019

Br. Polák má dvě nohy, a tím nápadně připomíná satanisty. Dávejte si na něj pozor!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13738
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 18. 08. 2019 20:58
Předmět: Re: ČCE A SATANISTÉ na Prague Pride 2019

Tady se připojuju k panu Vránovi. Vždyť např. na demonstraci za demisi pana Babiše se také můžou sejít evangelíci (a taky že tam byli) a zároveň kdejaká verbež feťácká, vlastizrádná a jiná (třebas satanistická).
Mne zaráží více ten název spolku - Logos. To vlastně znamená, že se ten spolek jmenuje Boží Syn. Já tohle vnímám jako rouhání. A nelze se z toho vymlouvat, když v tom spolku se chumel teologů. Nezneužiješ jméno Boží!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13740
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 19. 08. 2019 09:50
Předmět: Logos

Povím vám, jak tomu názvu Logos rozumím já. Ve slovníku má to řecké slovo asi 60 významů, znamená taky "řád, slovo," atd. Ano, máte pravdu, na začátku Janova evangelia je odkazem na Syna Božího. - A teď k těm homosexuálním (BTplus) křesťanům, kteří se k Logosu hlásí. Křesťan má svůj život poměřovat Biblí. Jak se takové poměřování děje? Když to zjednoduším, tak zásadně dvěma způsoby. Rozumím Bibli doslovně - nebo hledám její úmysl, záměr. Řídím se více literou nebo duchem Bible. (A v Bibli samotné je napsáno, že litera zabíjí, duch dává život.) Na slovní rovině je otázka podle mého jasná: Bible odsuzuje homosexualitu. Na rovině duchovní četby Bible to ovšem tak jednoduché není. Jaký postoj by k homosexuálům zaujal Ježíš? Vyřkl by ty odsudky, které v Bibli nacházíme? Je dost důvodů se domnívat, že by s nimi jednal laskavě. Co z toho tušení má vyplývat pro postoj církve? - Tohle upínání se k Ježíši - a hledání řádu v této těžké otázce podle mého tuto skupinu více než opravňuje, aby takový název používala.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13741
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 11:50
Předmět: Re: Logos

I tak to může být. Ale já bych byl na jejich místě opatrnej na takovýto názvy. Ovšem - my si tady sice lámeme hlavu, zatímco teologům z ČCE je to šumák, hlavně že je církev IN.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13743
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 19. 08. 2019 12:14
Předmět: Re: Logos

Nerozumím, co je teologům údajně šumák. Jestli jako myslíte, že se neřeší LGBT+ a Logos, tak jenom vzpomínám, že už my kdysi během studia teologie jsme o tom v předmětu Etika diskutovali - tehdy ještě s kobyliským farářem Štorkem, který byl u prvního Logosu.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13746
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 08. 2019 12:55
Předmět: Re: Logos

Janča: Často kombinujete své notorické lhářství, na které se tu upozorňovalo už asi dvacetkrát, s naprosto mizivou funkční gramotností. Vylháváte tu opakovaně, jak hluboce se zajímáte o dogmatiku, a pak se ukáže, že si nevíte rady ani se základním řeckým slovem logos, nejste schopný přečíst si ani půlstránkovou předmluvu k Janově evangeliu v českém ekumenickém překladu, ani půl minuty googlit a zjistit obsah jednoho cizího slova. Hlavně že pak na základě svých negramotných nápadů a nálezků vyjevujete agresivitu vůči ČCE , teologům i (opět) homosexuálům. Znechucující.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13747
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 15:21
Předmět: Re: Logos versus spolek Logos

Rozhicovaný pane Cajthaml! Co má jazykový rozbor toho slova společného s christologií v rámci dogmatiky? To je přece téma spíš pro řečtináře, případně snad pro exegezi. Pokud je mi známo dobře, tak na ETF se snad ani nějaká hlubší dogmatika nepřednáší. Mícháte teologické disciplíny jak hrušky s jabkama. A ještě jste sprostý.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13751
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 19. 08. 2019 17:03
Předmět: Re: Logos versus spolek Logos

Martin Janča napsal(a):
>  Rozhicovaný pane Cajthaml! Co má jazykový rozbor toho slova společného s  christologií v rámci dogmatiky? To je přece téma spíš pro řečtináře,  případně snad pro exegezi. Pokud je mi známo dobře, tak na ETF se snad ani  nějaká hlubší dogmatika nepřednáší. Mícháte teologické disciplíny jak hrušky  s jabkama. A ještě jste sprostý.
Vážený pane Jančo, již několikrát jste zde byl usvědčen z manipulace s fakty a lhářství. Jak je vidět, v této tradici i nadále pokračujete. Píšete: "pokud je mi známo dobře, tak na ETF se snad nějaká hlubší dogmatika nepřednáší". Já jsem na rozdíl od Vás ETF vystudoval. Dogmatice se tam věnuje spousta času a kvalitu jejího studia garantuje prof.Štefan (můj bývalý profesor). Přestaňte s těmi Vašimi pojmy a dojmy, začínáte s tím být více než trapný.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13752
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 17:46
Předmět: Re: Logos versus lhaní

Napsal jsem POKUD JE MI ZNÁMO. Na rozvrhy jsem se díval a žádný předmět dogmatická teologie jsem neviděl. Vždyť ani vy sám nedovedete rozlišit exegezi od dogmatiky. A vy zase lžete (například) tím, že píšete pod jiným jménem, ba přímo po dvěma.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13756
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 19. 08. 2019 19:25
Předmět: Re: Logos versus lhaní

Martin Janča napsal(a):
>  Napsal jsem POKUD JE MI ZNÁMO. Na rozvrhy jsem se díval a žádný předmět  dogmatická teologie jsem neviděl. Vždyť ani vy sám nedovedete rozlišit  exegezi od dogmatiky. A vy zase lžete (například) tím, že píšete pod jiným  jménem, ba přímo po dvěma.
Vy jste opravdu tak hloupý, nebo si na to jen hrajete? Dogmatická teologie se na ETF UK vyučuje v rámci systematické teologie. Ale to je pro Vás asi už příliš náročné pochopit. Jak jste přišel na to, že nedovedu rozlišit exegezi od dogmatiky? Opět Váš pokus o manipulaci s fakty? Styďte se.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13758
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 20:21
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

@ Skála: Jo tak, jako že v rámci ST, no tak to musí být teda porce dogmatiky jak pro vrabca. Teď nechci snižovat úroveň výuky na ETF, je to náročná fakulta. Ale přece jenom na katolických fakultách je to samostatný obor, se kterým vám nedají pokoj hned od druháku a na husitské jsou aspoň ty dějiny dogmatu a přednáší je prof. Pospíšil, kterému by mohl váš pan profesor obouvat sandály. Promiňte, že tak příkře, ale skoro by mě zajímalo, co jste tedy v té DT v rámci ST stihli probrat a kolik jste toho probrali z té kristologie. Na protestantské fakutlě, kde si asi nemusíte dělat hlavu s nějakou mariologií, sakramentologíí atd., tak jakej rozsah jste toho tam měli. A bylo aspoň něco z toho u státnic? A vy jste možná dostal trojku za psí oči…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13759
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 19. 08. 2019 20:28
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Martin Janča napsal(a):
>  @ Skála: Jo tak, jako že v rámci ST, no tak to musí být teda porce dogmatiky ... ... ... A vy jste možná dostal trojku za  psí oči…
Promiňte, ale Váš příspěvek je tak primitivní a hloupý, že pokud bych na něj odpověděl, snížím se na tuto úroveň. A to nechci. Jen podotknu, že systematická teologie u státnic byla. Měl jsem za výborně, což ve Vás asi vyvolá psí oči. P.S. Jste ještě hloupější, než jsem si myslel.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13760
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 20:40
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Tak to čumím a omlouvám se vám, že jsem vás tady tak bulvárně podcenil.
Ale přece jen, musíte uznat, že hledat významy slov v rámci dogmatiky je trochu mimo. Tuto službu by měla udělat dogmatice jiná disciplína.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13761
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 19. 08. 2019 20:52
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Martin Janča napsal(a):
>  Tak to čumím a omlouvám se vám, že jsem vás tady tak bulvárně podcenil.    Ale přece jen, musíte uznat, že hledat významy slov v rámci dogmatiky je  trochu mimo. Tuto službu by měla udělat dogmatice jiná disciplína.
Ale od toho je tu hermeneutika. Slyšel jste vůbec někdy tento pojem?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13762
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 20:54
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Přečetl jsem např. knihu Hermeneutika mystéria od prof. Pospíšila. Tedy, slyšet slyšel.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13763
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 19. 08. 2019 20:59
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Martin Janča napsal(a):
>  Přečetl jsem např. knihu Hermeneutika mystéria od prof. Pospíšila. Tedy,  slyšet slyšel.
To kvituji. Takže vidíte, že nejsem na Vás jen nepříjemný. Hezkou dobrou noc.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13764
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 21:07
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

V pohodě. Někdy trochu zavrčíme. Dobrou noc.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13767
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 19. 08. 2019 22:00
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Hermeneutika, to jsem ani neznal… Ale také se významy Jmen a důležitostí správného pojmenování zabývá Theurgie, tu vám asi na té Zjevné Fakultě vynechali?
Víte, proč třeba v Sd13:5 je řečeno o Názirovi, že _učitel_ nevystoupí na jeho hlavu? (Přeložili vám to špatně jako "břitva", ale je to מורה moreh H4175.2 "učitel" od stejného slova jako תורה torah H8451 "učení" or ירה jarah H3384.1c4 "to direct, teach, instruct"…) Protože kdyby si nechal nalít do hlavy všechna ta vaše Dogmata podle osnov, aby vyhověl u státnic, tak se nedostane přesně nikam dál, než všichni ostatní…
Asi vám na té vaší Dogmatice také neobjasňovali ten vztah mezi Logos a Psýché ? A z něj vyplývající rozdíl mezi mužskou a ženskou duší… (muž má Logos nad Psýché (rozum nad city), a žena má Psýché nad Logosem (city nad rozumem), kromě jiného je to dané fyziologicky dominantním propojením neuronů uvnitř nebo mezi mozkovými hemisférami…)
Když tak ještě přemýšlím, tenhle spolek "Logos" jehož jádrem je lgbtqp zvrácenost, by se měl spíš jmenovat "Lorgos" (od slova "orgie"). To jim tam půjde třeba i dočmárat fixou na to jejich logo…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13755
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 08. 2019 18:37
Předmět: Re: Logos versus spolek Logos

Janča: Sprostý na vás rozhodně nejsem, to, že lžete, jste agresivní a zároveň podprůměrně funkčně gramotný, jsou holá fakta, nic sprostého. Na rozdíl od vás, který tu předvádíte jen obscénní nadávky a exhibicionistické svinstvo na úrovni pomocné školy.
Nic vážnějšího už k vašim kuchyňským úvahám o slově logos nemám. Když vás vidím používat slova dogmatika, christologie, exegeze, je jasné, že jste ta slova mohl slyšet nejdříve předevčírem.
Nemylte se, s R. Skálou nemám nic společného, ani on se mnou. Vůbec nevím, o koho jde, také jsem nestudoval na rozdíl od něj teologii. Jedná se o vaši další sprosťáckou manipulaci.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13757
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 20:10
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 1

Neřekl jsem, že vy jste Skála.
Sprosťák mi nemá co říkat, že já jsem sprosťák.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13742
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 19. 08. 2019 11:59
Předmět: Re: Logos

> Br. Polák má dvě nohy, a tím nápadně připomíná …
Tohle není ani trochu fér argument. Dvě nohy má skoro každý a není to nijak specifické. Ale religiózně orientovaná instituce podporující LGBT Pride je poměrně dost specifická a vzácná kategorie.
> Jaký postoj by k homosexuálům zaujal Ježíš?
_«_ Perverzní ať se stydí v soukromí a ať nekazí naše děti. Drogy by měly zůstat v Klubech a Sex v Ložnici. _»_
Homosexualita je duševní nemoc, dá se léčit, a také se dá postupně výchovou vytvořit. A sama trestá své příznivce, celoživotně, postupně… Obecně žádná sexualita se nevytahuje na veřejnost.
Ale tahle Pýcha, dělání přednosti z vady, je škodlivá, protože to odebrání studu z vady jedněm brání v touze po nápravě, a druhým zas naopak odebírá zábranu tam postupně spadnout také. Především ta Pýcha je Mor.
Laskavě se dá jednat s nemocným. Ale ne s šířícím nákazu a ubližujícím zdravým, s takovým se jednat laskavě nedá.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13744
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 19. 08. 2019 12:25
Předmět: Re: Logos

Vyslovím se jen k tomu prvnímu. Použil jsem ten příklad se dvěma nohama pro br. Poláka, když porušuje základní pravidla logiky. A vidím, že i vy máte problém. Použijete přídavné jméno "specifický", a řeknete, že organizace Logos je "specifická". Zatímco všichni dvounozí nijak "specifičtí" nejsou. - Ale také podporovatelé Prague pride nejsou nijak dohromady "specifičtí". Abyste z jednoho jejich společného znaku (podporují PP) mohl usuzovat na další jejich solečné znaky - jak to učinil br. Polák, když hodil Logos "do jednoho pytle" se satanisty.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13749
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 19. 08. 2019 15:59
Předmět: Re: lgbt Logos

Všichni podporovatelé Prague Pride jsou dohromady specifičtí tímto: jsou zkažení a jsou škodliví. A do jednoho pytle se satanisty vás nehodil br. Polák, ale já, ale ve skutečnosti se tam házíte sami v očích veřejného mínění většiny slušných lidí a já vám to tu jenom ukazuju. A br. Polák neporušuje základní pravidla logiky, to spíš vy…
Je sice možné, že "během studia teologie jste o tom v předmětu Etika diskutovali", ale A. ne dost, B. změnily se okolnosti a tohle LGBT hnutí začalo být významně celosvětově škodlivé, takže přišel čas přehodnotit předchozí toleranci, zejména s ohledem na obranu slabších, matek a dětí především…

Dole panu Cajthamlovi (19. 08. 2019 12:50) bych podotknul, že A. ze seznamu nemocí to (homosexualita) bylo vyškrtnuto pod tlakem mocné zlé lobby a nejsem sám, kdo má tento názor, B. znám takové, kteří to umí léčit, samozřejmě ne-chemicky… C. pokud mě obviňujete z duševní nemoci, přečtěte si _ J8:48 a pak ty předcházející řádky, je to přesně o tomto… (v originálu je δαιμονιον daimonion, vy říkáte třeba paranoia, přesně v tomto smyslu je ten verš míněn…)
Někde tady také doporučujete komentáře k překladu ČEP - jsou na mnoha místech (zejména ve SZ) zcestné a nesprávné, tato předmluva k Janovi je relativně z těch lepších, ale přesto… Ohledně Logos tam jen vysvětluje, že to je "naddějinné Slovo, jako Jednorozený, který …" - ale tam v textu 1:14 je to "jednorozený", spíš "jedinečný toho druhu", až když se toto Slovo vtělilo… Tedy tu komentář ČEP podsouvá jeden z možných významů, který ale není jedinou možností, jak to chápat… (jsem heretik a dogma pro mě není argument…)
Logos je nejen "Slovo", je to i Rozum (Logika), je to i Duch v tom rozdělení, kde Psýché (city) je Duše a Logos (rozum,slovo) je Duch člověka… (a chápu, že i o tomto by šlo polemizovat, do jaké míry je tento názor oprávněný)

A pokud určujícím prvkem duchovně se tvářící organizace je sexuální orientace jejích členů, navíc ještě perverzní (zvrhlá), není to duchovní organizace, je to cílená diverze… Není jejich cílem duchovní rozvoj, ale je jejich cílem rozvrat duchovních i společenských institucí a řádů ve jménu zvrhlosti, která je jejich středobodem… (Teď mě napadlo přirovnání, je to jako kdyby se spolek kuřáků drog jmenoval "Duch"… Prostě to je "rouhání" v jedné terminologii, a "znevažování" v jiné terminologii…)
A jen letmým pohledem na jejich stránky je zřejmé, že jedním z jejich hlavních úsilí je poskvrnění manželství, které by mělo být posvátné a kde k manželství muže a ženy nelze stavět jiné svazky na roveň, protože si s ním rovné nejsou a nebudou… Je tu někdo, kdo neumí číst? Nebo kdo by chtěl překrucovat význam Ř1:26-28 a Ř1:32 ? Jistě je rozdíl, když se za tuto svou zvrácenost a hřích potichu a pokorně stydí a třeba se i modlí za své napravení, než když se svým hříchem hlasitě chvástají a požadují, aby jej společnost postavila na roveň dobrého, prospěšného a svatého, a aby k němu mohli veřejně vychovávat dosud nevinné děti (jako třeba "drag story hour"). Tedy jistě ani ostatní nejsme svatí, ale to neznamená, že se bude z hříchu dělat přednost hodná obdivování. Tím by totiž to prospěšné a svaté (manželství) poskvrnili a snížili na svou mrzkou úroveň, a především proto to nelze dopustit… Nelze položit rovnost mezi manželstvím muže a ženy a mezi svazky zvrácených, a to především v symbolické rovině… Když mají byrokratické problémy, tak A. je to do určité míry dobře, že jsou jim kladeny přiměřené překážky, B. byrokratické problémy jdou lépe řešit pohnutím byrokratických pravidel než poskvrněním posvátných norem této Civilizace.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13750
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 19. 08. 2019 16:57
Předmět: Re: lgbt Logos

Pane Semi, vím, byla by to divná anketa "veřejného mínění většiny slušných lidí", kdybychom se jich ptali, kdo je podle nich "škodlivější a zkaženější", zda lidé z Logosu, nebo lidé jako vy. Jak odhadujete, že by taková anketa dopadla? Víc k tomu psát nebudu.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13753
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 19. 08. 2019 18:00
Předmět: Re: lgbt Logos

To, jestli a jakou ostudu mám já, není ospravedlnění pro to, jakou máte nebo nemáte ostudu vy nebo Logos ohledně podpory Prague Pride…

Jen na okraj zde uvedu - psal jsem o tom v jiném vlákně, ale tam už to mám uzavřené a dělám redakční práce.
Psal jsem, že by teď někdy měl začínat sluneční cyklus SC25. Tak první sunspot s výraznou polaritou SC25 se objevila v poledne 2019-07-06 na výročí Jana Husa. Můžete to považovat za náhodu, ale je to přinejmenším pěkně ornamentální. (Já tyhle sluneční magnetogramy stahuji až v polovině následujícího měsíce, tak jsem si to prohlédl až teď… Když koukám důkladněji, možná už byla jedna letos na začátku března…? Škoda… Ale ta na výročí Jana Husa byla dost výrazná a objevila se na k nám přivrácené straně Slunce, nepřitočila se zezadu…) (Tyhle sluneční skvrny, extrémně zářící místa na Slunci, mají v každém tom 11-letém cyklu jinou polaritu plus-minus, tak se na magnetogramu poznají…)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13745
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 08. 2019 12:50
Předmět: Re: Logos

"Homosexualita je duševní nemoc, dá se léčit"
Je zvláštní, jak se zrovna autor podobných paranoidních grafománií jako P. A. Semi může cítit povolaný určovat cizí duševní nemoc. Proti názoru lékařů, kteří dávno homosexuality ze seznamu duševních nemocí vyškrtli. Řešte laskavě vlastní duševní onemocnění - a jinak než vypisováním vašich fóbií na Evangnet.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13748
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 15:25
Předmět: Re: Logos a blbosti

Homosexualita duševní poruchou je, to vám řekne každý seriozní psycholog. A tu nemoc nevyškrtli lékaři, ale ta pakáž, co vede tento svět do zkázy.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13754
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 08. 2019 18:20
Předmět: Re: Logos a blbosti

"Homosexualita duševní poruchou je, to vám řekne každý seriozní psycholog" Jmenujte tu aspoň tři seriózní psychology, kteří toto řeknou.
Jinak tu máme další úsměvný vědomostní výlet, tentokrát do oblasti medicíny, na téma všichni lékaři se mýlí nebo lžou, zato janča má pravdu. Ve věci duševních poruch a ve věci toho, kdo je či není pakáž, máte vy právo jedině mlčet. Pakáž, která vede svět do zkázy, uvidíte vy osobně hlavně v zrcadle.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13765
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 19. 08. 2019 21:42
Předmět: Re: Logos a blbosti

Je úsměvná Vaše důvěra v "odborné" závěry "většiny" vzdělané veřejnosti. Vlastně celý základ na kterém stojí emancipace homosexuality je víra v celoživotní neměnnost sexuální orientace. Zkuste se však podívat kolem sebe…. Kolem mně např. žijí lesby s vnoučaty… znám mnohem víc "homosexuálů" s potomky, než bez nich, homosexuálů, kteří žili mnoho let v manželstvích. Na tuto připomínku se nám tu nikdo ani nepokoušel odpovědět. My, zastánci tradiční rodiny jsme jen dehonestováni a to na církevních stránkách, což je smutné. Církev, jakožto nositelka a zastánkyně božích řádů má mít totiž v těchto základních věcech jasno. Pán Bůh stvořil MUŽE A ŽENU a požehnal jejich vztahu po tělesné i duchovní stránce. Žádný jiný Bohem přijatelný tělesný vztah Bible nepodporuje a proto jej nepodporuje ani jakákoliv zdravá církev. Tyhle různé nápady jak se "zalíbit" lidem jsou bohapusté hereze, které neobstojí.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13768
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 22:34
Předmět: Re: Logos a blbosti

ČCE je heretická, zastřešuje asi patnáct různých naukových směrů a hlásí se ještě k největším heretikům všech dob. Tohle dnes je vlastně jen logické výstění vývoje.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13770
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 08:04
Předmět: Re: Logos a blbosti

Janča: Měl jste doložit své tvrzení, že všichni seriózní psychologové považují homosexualitu za duševní poruchu a ne tady odvádět řeč na nějaké vaše domněnky o herezích v ČCE. Stačí, když jich vyjmenujete tři nebo pět. Lhaní je velký hřích.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13775
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 08. 2019 10:18
Předmět: Re: Logos a blbosti

Dokazovat nic nemusím, nejsem u výslechu. Vy jste také nedokazoval vaše původní tvrzení, že prý lékaři vyškrtli homosexualitu ze seznamu nemocí.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13776
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 12:44
Předmět: Re: Logos a blbosti

Je zajímavé, jak jste líný třeba jen googlovat. Kdybyste pár vteřin googloval, nemusíte potom tolik psát.
1973 - v tomto roce byla homosexualita jako diagnóza vyškrtnuta z Diagnostického a Statistického Manuálu mentálních poruch, tzv. DSM III který pravidelně aktualizuje uznávaná Americká Psychiatrická Asociace (APA)
V USA byl v roce 1968 publikován první veřejně dostupný seznam duševních poruch (The American Classification of Mental Disorders), v němž byla zařazená i homosexualita. V roce 1973, krátce po stonewallských nepokojích, pak členové Americké psychiatrické asociace vedli diskusi, zda homosexualitu nadále považovat za nemoc. Pro její vyškrtnutí ze seznamu chorob tehdy hlasovalo 5 854 psychiatrů, 3 810 bylo proti.
K definitivnímu vyjmutí však došlo až 17. května 1990, kdy ji vyškrtla Světová zdravotnická organizace (WHO) ze svého Mezinárodního seznamu duševních chorob. Tento den byl později prohlášen Mezinárodním dnem boje proti homofobii, bifobii a transfobii (IDAHOT – International Day Against Homophobia, Biphobia and Transphobia). V roce 1992 pak už nebyla homosexualita do nového seznamu zařazená.
Tuto cestu následovaly další země. V roce 1997 přestalo homosexualitu považovat za duševní nemoc Japonsko, v roce 1999 Ruská federace a v roce 2001 Čína. Existuje tedy vědecká shoda, že homosexualita není duševní chorobou a že sexuální orientaci jedince nelze změnit. Přesto bohužel dodnes přežívají společnosti a jednotlivci, kteří současné vědecké poznatky odmítají a provozují konverzní terapie. Extrémním příkladem je Národní asociace pro výzkum a terapii homosexuality v USA – NARTH.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13779
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 08. 2019 13:42
Předmět: Re: Logos a blbosti

Děkuji za vaši práci. To ale i tak nevyvrací tu tezi, že vyškrtnutí z nemocí je dílem lobbysmu.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13783
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 15:11
Předmět: Re: Logos a blbosti

Janča: "To ale i tak nevyvrací tu tezi, že vyškrtnutí z nemocí je dílem lobbysmu." Ale vyvrací, samozřejmě, že vyvrací. Že si nedokážete představit, jakým způsobem se vede vědecká diskuze a vzniká vědecký konsenzus, je jedině váš osobní problém.
Už jste schopen nám tu vyjmenovat aspoň několik "seriozních psychologů", kteří tvrdí, že homosexualita je psychická porucha? Pokud ne, omluvte se za svou lež.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13784
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 20. 08. 2019 16:13
Předmět: Re: Logos a blbosti

Jistě, že je to (vyškrtnutí homosexuality z MKN) dílo Lobbyismu, vědecký "konsensus" je mnohdy vynucován vydíráním, ztrátou pozice atd. a to nejen v tomto, ale v takto politicky ožehavých tématech obzvlášť… (To máte podobné, jako s klimatologií, tam je také "konsensus" vyroben umlčením nesouhlasících…) Takže najít "seriózního psychologa", který se nebojí a dosud nepřišel o kariéru a tím pádem o něm víte, bude zřejmě těžké…
A jak tady kde-koho urážíte, těžko byste na svůj Trám upozornil jasněji…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13785
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 20. 08. 2019 16:36
Předmět: Re: Logos a blbosti

asi bych se mezi vás neměl míchat, protože mám sice rád spravedlnost, ale nemám čas, abych to, co napíšu, ozdrojoval. O homosexualitě jako psychickém postižení mluví např. Jeroným Klimeš (to jméno tady uvádím opakovaně - je od něj i zajímavé audio na youtube, které tady nedávno linkoval AR), ale také třeba Guy Corneau, jehož knihu jsem nedávno četl. Seznamy si nevedu, určitě je takových psychologů více, k podobně smýšlejícím byste se asi dostali skrz odkazy v článcích a knihách těchto dvou. A co si myslí tito dva, tak to si prosím vygúglujte sami, pokud vás to zajímá.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13786
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 20. 08. 2019 16:42
Předmět: Re: Logos a blbosti

odkaz jediný k tomu, co tu diskutujete: J. Klimeš: "především jako POLITIKUM se vyřadila homosexualita z ICD a DSM (různé mezinárodní klasifikace nemocí)" http://www.klimes.us/media/jeronym_klimes_homosexualita_cvut_2013-12-04_presentace.pdf
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13787
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 16:52
Předmět: Re: Logos a blbosti

A ještě bychom se mohli zabývat počtem psychologů a lékařů, kteří považují náboženskou víru za psychickou poruchu. - Možná máme proti sobě více odborných žalobců než homosexuálové, bratře Wrano.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13788
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 20. 08. 2019 17:26
Předmět: Re: Logos a blbosti

Přečtěte si prosím, co jste sám předtím napsal. Jen na to jsem reagoval. Myslím, že jsem vás usvědčil z křivého napadání Janči, a že to teď hloupě zamlouváte
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13789
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 18:29
Předmět: Re: Logos a blbosti

A. Wrana: Co si to, prosím vás, dovolujete, se ke mně chovat podobným způsobem? Kde berete tu drzost?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13790
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 20. 08. 2019 19:11
Předmět: Re: Logos a blbosti

.. nechávám na posouzení dalším, kdo budou toto číst. Ať si přečtou vaše dvojí jedovaté obvinění Janči ze lži, jestli je má reakce přehnaná
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13791
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 08. 2019 19:55
Předmět: Re: Logos a blbosti

Tak. A třetím psychologem do žádaného počtu je můj pan psycholog, který mne z homosexuality vyléčil.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
ID: 13781
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 20. 08. 2019 13:51
Předmět: Re: Logos a blbosti

Ladislave cením si věrné citace článku z uvedených stránek. Jak je tedy možné, že jsou prokazatelné úspěchy léčby gayů a leseb? Jak je možné že žijeme mezi homosexuály, kteří dříve žili spořádaný rodinný život? Odpověď je zřejmá- nejedná se o 100% homosexuály, kterých je mnoho, podle mně všichni. Toto dále znamená, že sexuální myšlení a jednání lze usměrňovat a podléhá výchově a návykům. Každý z nás MUSÍ své sexuální bažení usměrňovat, ovládat a formovat. Jak svoji sexualitu asi budou formovat děti ze stejnopohlavních svazků? Snadno domyslet..

Navigace: link |
Od: A.R.8017362e75921a1f785b43b04ff609b0 )
Kdy: 30. 08. 2019 18:46
Předmět: jediný zájem

Po čase jsem se sem opět podíval a drtivá většina příspěvků se tady točí okolo homosexuality. ...
...
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Jiří Tengler
Kdy: 31. 08. 2019 13:48
Předmět: Re: jediný zájem

Je mi líto, že z křesťanství je tady ponejvíce vidět bezduché šermování veršíky. Pane A.R., jste racionální člověk, takže se zřejmě domyslíte, že to není všechno. Z Bible lze vyčíst i jiné věci – kupříkladu jak Ježíš oponoval právě těm, kteří na základě přesné znalosti Bible dovozovali, kdo nemá přístup k Bohu a podíl na milosti. Jenže Kristus s těmi odsouvanými lidmi na just vysedával u stolu a dopřával jim prostor, který jim druzí ve své zbožnosti upírali.
Shirley Erena Murray z Nového Zélandu napsala píseň „For everyone born“ o tom, že místo u Božího stolu je pro každého – pro muže i ženy, pro mladé i staré, pro spravedlivé i nespravedlivé, zkrátka pro každého zrozeného člověka. https://www.youtube.com/watch?v=hmUlJvzRal4 (Text je v klipu.)
K písni časem někdo připsal další sloku, kterou autorka uvítala jako patřičné doplnění.
For gay and for straight, / a place at the table, / a covenant shared, / a welcoming space, / a rainbow of race / and gender and colour, / for gay and for straight, / the chalice of grace
Proč se nemůžu zbavit dojmu, že tohle přejné pojetí má k Ježíšovi blíže než odmítavost, zabalená do Bible?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 31. 08. 2019 13:58
Předmět: Re: jediný zájem

Kazatel ČCE Jiří Tengler napsal(a):
>  Je mi líto, ….
Kdy se tu naposled šermovalo veršíky o homosexualitě?
A když jste v nicku podepsán jako kazatel, tak proč vytrháváte z Bible jen co se vám hodí? Co třeba "jdi a už nehřeš"? A teď to nemyslím na homosexuály.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 31. 08. 2019 20:52
Předmět: Re: jediný zájem

Martin Janča napsal(a):
>     Kazatel ČCE Jiří Tengler napsal(a):  > Je mi líto, ….      Kdy se tu naposled šermovalo veršíky o homosexualitě?    A když jste v nicku podepsán jako kazatel, tak proč vytrháváte z Bible jen  co se vám hodí? Co třeba "jdi a už nehřeš"? A teď to nemyslím na  homosexuály.
Dobrá, jančo. Když je to tak, zmizte odsud a už se sem nikdy nevracejte. A už nehřešte! "Jdi a už nehřeš".
Máte už na evangnetu na svědomí tak obludný objem zla, krystalicky čistého zla a pohoršení, že vám ta paní cizoložnice z 8. kap. Janova evangelia nesahá v hříšnosti ani po kotníky. Tolik koncentrovaného zla, které je za vámi, jsem dost možná ještě nikdy a nikde nepotkal.
Moje (P.A.S.) poznámka, do fóra jsem to radši neposílal:

Je to váš Trám ! Touhle optikou hledíte...
Takhle "čisté zlo" jako tenhle pan Cajthaml tu další není... Janča je možná naivní a prostořeký mladík, A.Rothröckel se tu několikrát ukázal jako buzna a provokant (nechápu, co na evangelickém fóru jako ateista děláte?) (http://pialpha.cz/Evangnet_Talk1809.html viz A.R., dokonce na něj mám ve scriptech vyjímku na jiný "class"...), ale tenhle pan Cajthaml je čisté zlo a jed...
Když píšete, že jste takové zlo nepotkal, zkuste se ráno podívat do zrcadla v koupelně...
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 31. 08. 2019 21:50
Předmět: Re: jediný zájem

Ladislav Cajthaml napsal(a):
 > Dobrá, jančo. Když je to tak, zmizte odsud a už se sem nikdy nevracejte. A  už nehřešte! "Jdi a už nehřeš". Máte už na evangnetu na svědomí tak obludný objem zla, krystalicky čistého  zla a pohoršení, že vám ta paní cizoložnice z 8. kap. Janova evangelia  nesahá v hříšnosti ani po kotníky. Tolik koncentrovaného zla, které je za  vámi, jsem dost možná ještě nikdy a nikde nepotkal.  
Vy jste můj zpovědník?
"Nesuďte, abyste nebyli souzeni."
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 31. 08. 2019 22:01
Předmět: Re: pro všechny

Četl jsem dnes tento článek:
Je homosexuální chování hřích?
Asi si o mně myslíte, že bych to napsal stejně. Když jsem vstupoval na toto fórum před asi 13 lety, tak ano. Za ta léta jsem mnoho studoval jak o homosexualitě, tak o Bibli. Seznámil se s homosexuály a jejich svědectvími. Chci vám říct, že dnes už bych takový článek nepodepsal. I když stále se považuji v této otázce za křesťana konzervativního.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 01. 09. 2019 13:49
Předmět: Re: jediný zájem

V lecčems bratr Martin pravdu neměl, ale cením si jeho upřímnosti a hledání pravdy. U Vás člověk vůbec přesně neví co cítíte, čím žijete a jaké jsou vaše pohnutky. Akorát samá masivní kritika… Odhalte nám také trochu své nitro…- nebo nemáte odvahu bratře?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 01. 09. 2019 13:52
Předmět: Re: jediný zájem

Zdůrazňuji že oslovuji bratra Ladislava Captchami
...
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 01. 09. 2019 23:55
Předmět: Re: jediný zájem

> Shirley Erena Murray z Nového Zélandu napsala píseň „For everyone born“ … K písni časem někdo připsal další sloku, kterou autorka uvítala … For gay and for straight …
Vaše všeobjímající láska je ve skutečnosti velmi odporná. Máte i lásku k vrahům? Proč ne ?! Vyloučil byste ze své všelásky třeba pedofila, co zrovna znásilnil nějaké pětileté dítě? K tomu… … Ale vaši lásku by si třeba zasloužil i ten vrah, nebo ne? (Když prý Ježíš sedal s hříšníky…)
Povím vám, kde má ta láska mít hranice. Má mít hranice tam, kde to neubližuje vašim bližním. Lze sice i milovat nepřítele svého, ale milovat nepřátele svých bližních je zrada, ten nejhorší zločin.
Takže tyhle a podobné levičácké coury z Nového Zélandu (ve videu ale píšou Nebraska?) nebo odkudkoliv se svou všeobjímající láskou bez rozdílu ve skutečnosti ubližují tím, že přijímají a ospravedlňují nepřátele a ničitele našich bližních.
Pokud nechápete, kde a čím ubližují gayové, nerozhlédl jste se po světě dost. A protože na Západě jednají kolektivně a sjednoceně proti přímým lidem a křesťanům obzvlášť, mají za to kolektivní vinu - tohle hnutí je třeba odmítat, kdekoliv se vyskytne, je to velmi zlý plevel… Diskutovalo se to tu nedávno, za mnohé viz tenhle odkaz: https://russian-faith.com/culture-trends/homosexuals-persecuting-christians-in-america-do-you-feel-the-walls-closing-in
Ale je otázka, jestli když se to zahrnutí gayů do téhle písně levičandě z Nového Zélandu nepříčí, jestli by se to nepříčilo také tomuto sboru z Nebrasky? Ony totiž občas dělají, že dají Lidu nějaké cukrátko, a když je dobře přijmuto, tak za ním plivnou ještě nějaký jed jako dovětek, jako zkusila autorka Harry Pottera s "teplým" Brumbálem (dost trapná a zlá lež), nebo leccos dalšího…
...
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 01. 09. 2019 23:59
Předmět: Re: jediný zájem

...

Navíc v tom "For everyone born" mají různý další jed: "For woman and man … revising the roles". A tahle sloka končí "a system that's fair" - ano, to by bylo správné, ale rovnost není fér (fair)… Fair a dobré jsou přirozené role muže a ženy, a naopak jejich rozbíjení je "unfair, unjust and wrong"… A ovšem mají tam dál "abuser and abused" - a je otázka, jak daleko jde jejich přijímaní těch "abuser", jestli tím i ospravedlňují znásilňování, nebo i třeba znásilňování dětí…? A proč ne, když jsou takoví všeobjímající? Chtějí být "creators of justice and joy", a přitom "for just and unjust a place at the table", tedy tu "justice" chtějí především popírat a ničit, ne tvořit… A nebezpečné je to především tím, že to je snaha stírat všechny rozdíly mezi tím "just and unjust" (spravedlivé a nespravedlivé), tedy je to jejich snaha zničit snahu lidí být spravedlivý a dobrý. A protože být zvrhlý vypadá jako větší sranda, když člověk nedohlíží na důsledky dříve než pozdě, tak když tu mládež nebude nikdo varovat, bude jich čím dál víc padat do bahna různých špatností… (a levičáci (liberálové) si budou mnout ruce a pekelně se chechtat…)
Takhle to dopadá, když ženy dělají filosofii… A když se ďábelská propaganda marxismu (rovnosti) zabalí do hezkého křesťanského chorálu…
(Ale jinak je zajímavé, že "For everyone born" v USA zpívá zcela bílý sbor bez jediného afroameričana nebo asiata, a jak jednou přejede kamera přes diváky, není to dobře rozeznat, ale také vypadají všichni diváci jako evropského původu… I když ale je to Nebraska z bílého midwest severu a afroameričanů tam moc nežije (jen 5%)… Možná proto, když tam mají relativně málo problémů, jsou takoví všeobjímající a naivní? Možná…)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Jiří Tengler
Kdy: 02. 09. 2019 11:08
Předmět: Re: jediný zájem

P.A.Semi napsal(a):
>  Takže tyhle a podobné levičácké coury z Nového Zélandu…
Pro mě se takovými výpověďmi sám diskvalifikujete pro jakoukoli další debatu.
Přemýšlím, co vás nutí psát tímhle způsobem o sestře v Kristu. Je to jen obyčejná nenávist, nebo nějaký nečistý duch, nebo to patří ke kultuře, v níž jste byl vychován? Jak se vám s tím žije? Moc radosti Ducha svatého z toho nejde cítit. Zkoušel jste s tím už něco dělat? Doporučuji modlitbu a půst a četbu evangelia - zejména Matouš 12,33-37 a Matouš 5,21-22 . Bůh vám žehnej.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 02. 09. 2019 18:50
Předmět: Re: jediný zájem ... (levičácký chorál)

> PAS: … tyhle a podobné levičácké coury … (chorál "For everyone born")
> … takovými výpověďmi se sám diskvalifikujete …
Asi byl ten termín příliš silný? (Možná jsem měl spíš na mysli novozélandskou premiérku, která v úřadě porodila nemanželské dítě a je "coura" nejen ale také v klasickém smyslu tohoto slova…)
Jenže i tahle skladatelka, ona smilní s ďábelskou ideologií Marxismu. A nakazila tím od Nového Zélandu, přes Nebrasku někde na zapadlém venkově USA až po Českobratrskou církev na zapadlém venkově Evropy… A je ta píseň o to nebezpečnější, o co je to hezčeji udělané. A i když se to tváří Křesťansky, je to jen zabalený Marxismus. Také se takovým říká SJW (social justice warrior), a páchají tím svým prolhaným bojem mnoho zla (ne zrovna tihle zpěváci, ale sjw kolektivně).
Myslím, že děvka Zj17:1-5 se vztahuje nejen na Talmudisty (Taaluma Babli sefer, mátě smilstva a ohavnosti Země), ale potažmo i na Marxisty. Je to kolektivní fenomén, není to nějaká jedna "děvka" konkrétně… (i když se mocně snažili do téhle pozice dosadit loutku H.R.Clinton a zahrát ji jako individuální roli pro málo chápající, proto tak vřeštěli (proti Trumpovi) všichni ti, kteří jsou tahle děvka, když se jim to divadlo s HRC nepovedlo…) Takže ten termín "coura" nepovažuji za příliš přehnaný.
Jejich (marxistů) hlavní lež je v tom, že by spravedlnost (justice) měla znamenat rovnost (equality). A ještě horší to je - že by to prý mělo znamenat ani ne tak rovnost podmínek, jako spíš rovnost výsledků, takže je potřeba ty podmínky ztěžovat proti dobrým a správným, aby špatní a zlí a "inferior" (podřadní) dosahovali stejných výsledků?!
Je dobré, že jste mi k tomu nahrál Mt12:33
> Vypěstujte krásný strom, a jeho ovoce bude krásné, nebo vypěstujte špatný strom, a jeho ovoce bude špatné. Vždyť strom se pozná podle ovoce.
Takže když zpívají "revising the roles of woman and man", myslí tím ale rozklad Rodiny a jejích vztahů, a jeho ovoce je již vidět, na Západě i u nás. Zkažené a špatné ovoce. (rozpad rodin, výchova dětí samotnými matkami způsobující další šíření lžiberalismu a nemorálnosti, a k tomu nyní gayové a transgender monstra vychovávající perverzní a "queer" děti…)
Jak zpívají "just and unjust … with need to forgive … mindset of mercy", vede mě to k zajímavé úvaze, komu a kdy se dá odpouštět. Je správné odpouštět tomu, kdo lituje svých provinění (hříchů). Můžete odpouštět tomu, kdo se provinil na vás, ale nemůžete mu už slepě důvěřovat, zejména když svých chyb nelituje a bude je pravděpodobně opakovat. (Ale takhle u stolu právě sedáte s lidmi, kterým důvěřujete…) Nevím, jestli můžete odpouštět někomu, kdo neublížil vám ale někomu jinému, protože když vy mu odpustíte ale poškozený ne, tak se stáváte spolupachatelem té křivdy? Nemůžete se ale stavět do role Boha a odpouštět a-priori (předem) všem viníkům, protože ti by se na to mohli spolehnout, že mohou beztrestně páchat zlo. (Jenže oni se v tom chorálu doslova do té role Boha stavějí - "God will delight, when we are creators of justice and joy", kde ale "justice" je jejich zkreslená představa, nespravedlivé odpouštění všeho všem a rovnost špatnosti s dobrem. To není spravedlnost a pokud vede do Úpadku, tak z toho Bůh radost nemá. Milost by měla zmírňovat nepřiměřené tresty, ale jen v takové míře, aby to nevedlo k celkovému úpadku. A leccos prostě trestá Karma, důsledky příčin, a tam nemáte v rukou její odpouštění…)
Viz Žalm 26 , to je přesně o tomhle sedání za stolem se zlými:
> Ps26:4-5 S lidmi marnými nesedám, a s ukrývajícími se nevejdu. V nenávisti mám shromáždění způsobujících zlo, a s nemravnými nebudu sedět.
Myslím, že je podstatný rozdíl mezi tím, kdo je jenom "nemravný" (zejména pokud jste tu definici "nemravnosti" rozšířili přes míru), ale nikomu tím neubližuje nebo nekřivdí, a mezi tím, kdo někomu druhému ubližuje, kdo způsobuje zlo. Jenže tahle levičácká píseň v křesťanském obalu, od N.Zélandu přes Nebrasku až do Čech ospravedlňuje i "abuser", někoho kdo ubližuje druhým…
Spravedlnost (justice) by měla být vyvažována i milostí (mercy), ale na tu se nelze spoléhat předem jakožto na a-priori zrušení a zmrzačení (maim) spravedlnosti a ospravedlnění všech viníků.
A ovšem ke stolu se svými dětmi si neposadíte někoho evidentně nemravného nebo nespravedlivého, protože by je tou svou nemravností nakazil. To, že mu odpustíte a nebudete ho nenávidět ještě neznamená, že dostane volnou ruku k nakažení všech dalších svou špatností. Což ale tahle marxistická píseň v křesťanském obalu požaduje…
Není rovnost mezi zkaženým a zdravým, mezi zlým nebo špatným a mezi dobrým. Je lepší být dobrý než být zlý nebo špatný. Je lepší být přímý (straight) než být zvrhlý (perverse). A není rovnost mezi mužem a ženou, ti se doplňují v páru (jsou komplementární), mají leckteré vlastnosti, které ta druhá polovina nemá dostatečné… Tady nelze říct lepší-horší celkově, i když by šlo hodnotit silnější-slabší v různých kategoriích na jednotlivých případech.
Ohledně vaší výtky z Mt5:22 - tam je specificky o tom, kdo říká o "bratrovi" , že je "Zbytečný" - ρακα (http://bible.pialpha.cz/dict?find=ρακα&iddict=4) od ריק H7386 "empty,vain,worthless". Já jsem ani neříkal ani si nemyslím, že by tihle neo-marxisti a sjw byli zbyteční a zanedbatelní. Jsou škodliví a je potřeba před nimi varovat, a je potřeba i opravovat ty, kdo do toho bludu padají nevědomky… Nemůžete tyhle verše z Mt5 zneužívat na umlčení kritiky a varujících hlasů!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 02. 09. 2019 19:40
Předmět: Re: jediný zájem ... (levičácký smetí)     (administrátorem odstraněno)

Co máš proti talmudu? Myslíš ten židovský?
Neřekl bych, že marxisti chtějí rovnost. Co třeba rovnost 50. let.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 02. 09. 2019 23:24
Předmět: Re: jediný zájem ... (smetí - marxismus a talmud)     (administrátorem odstraněno) (archivováno)

> Co máš proti talmudu?
To ale není všechno. Speciálně asi knihy Sanhedrin a Avodah_Zarah ( http://halakhah.com/pdf/nezikin/Avodah_Zarah.pdf ) jsou namířené proti křesťanům, jsou tam označováni jako "Minim"… A obzvlášť jak to pak vtělený syn Ďábla (ben Mamon, Maimonides) dotáhl ve svém díle Mishneh Torah (změnění Tóry, kapitola se také jmenuje Avodah Zarah). https://web.archive.org/web/20090620004600/http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/912369/jewish/Chapter-Ten.htm https://web.archive.org/web/20090818172105/http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/912363/jewish/Chapter-Five.htm – že třeba toho, kdo někoho obrací na víru (proselytize) v Idoly (včetně víry v Ježíše Krista), je třeba bez varování a bez soucitu zabít. Řeknete si, "fuj temný středověk, ještě že je to pryč". To je ale omyl, tohle je jejich nejpřednější autorita, zkuste hledat třeba "Daily Rambam", tohoto Maimonidese dodnes kážou a jen čekají na dobu, kdy to budou moci beztrestně naplňovat… A jejich "Noahide laws", které se aktivně snaží prosadit, mají jako první položku zákaz "Idolatrie" včetně křesťanství pod trestem smrti. ( http://pialpha.cz/Diskuse_L169_Marked.pdf)
Ale překroutili to, v originálu tam nebyla Idolatrie ve smyslu Křesťanství, ale bylo tam "Avodah Kokavim" doslova "Služba Hvězdám", židovské komunistické islámské nato belgickému svazu a dalším, a cenzor to opravil na "Avodah Zarah" doslova "Cizí služba", myšleno především jako zrada globalistů proti národům… To až Maimonides a anglické překlady a komentáře Talmudu to namířili proti křesťanům, ale přijde čas to narovnat zpátky…
Tohle zastává ale jen jedna část Židů, ta ultra-Konzervativní (Saducees, צדוקים), naštěstí je to ta méně mocná, zatím… (možná jsou uváděni jako αμαρτιας Amartias Bezsvědectví v 2θεσσ2:3 od G3144 μαρτυς "witness", υιος της απωλειας Syn Zhouby ? Nebo jsou jako "Bez-svědectví" spíš myšleny tajné konspirace? Nevím jistě… Spíš je tam Syn Bezobchodu od πωλεω G4453 "to sell", takže spíš také myšleni "komunisté", viz dále…)

> Neřekl bych, že marxisti chtějí rovnost. ?
Myslím, že se mi to podařilo dobře zobecnit, co je hlavní chyba Marxismu, především v jeho moderní variantě neo-Marxismus nebo "Cultural Marxism" podle Frankfurtské školy.
Že totiž hlavní chyba Marxismu je vyznávání Rovnosti. Rovnosti špatného s dobrým, rovnosti podřadného s vynikajícím, rovnost pohlaví, rovnost všech národů a ras, rovnost všeho se vším. Jenže rovnost (equality) znamená nulový rozdíl, a tedy naprostá zbytečnost. Ale především v tom, v čem se lišíte od ostatních, v čem jste jedineční, je vaše hodnota, individuálně i kolektivně (etnikum, národ). Ti rovní jsou ale libovolně nahraditelní, když mezi nimi není rozdíl, tedy jsou zbyteční, a jejich případné rozdíly jsou také zbytečné…?
A když je stejné být dobrý jako být špatný a zkažený, tak ale být špatný vypadá jako lepší sranda, alespoň ze začátku, a leckdo tam spadne, když nejsou předem varováni, že je podstatný rozdíl mezi dobrým a špatným… Morálka a Vkus (které jsou především dané výchovou a obdivem správného, dobrého a krásného, o dost méně jsou dané pomocí zákazů špatného), by měly lidi chránit před Úpadkem…
Nebo to vypadá, že jejich hlavní snaha je boj za utlačované, a postupně se vyvíjí, koho chtějí chránit? Původně chránili dělníky (a tedy Lid) před kapitalisty (vykořisťovateli), dnes ale (poté, co si je kapitalisti koupili!) spíš chrání různé "menšiny" včetně těch zvrhlých a horších před "většinou", tedy proti Lidu… Ale proč je chrání? Protože jsou podle nich ti "menšinoví" rovnocenní, ale ta rovnocennost a rovnost příležitostí a výsledků je jim prý upírána… (ale ve skutečnosti "chrání" ty Menšiny proti Lidu především proto, že jsou v žoldu oligarchů, kteří je potřebovali někam obrátit, aby jim neškodili! Levice, probuď se a viz, komu tím sloužíš…)
Tohle (neo-marxismus) tu zasadila ta druhá část Židů, ta Liberální (Farizeové asi od slova פרש "Rozprostřít", a ανομιας Anomias Bezzákonný z 2θεσσ2:7)… Pokud to chcete rozporovat, tak Karl Mordechaj Levi Marx nebo Bronstein Trocký jsou evidentní, a Frankfurtská škola je také evidentní. A viz http://pialpha.cz/DalsiList/540.html kdo se v tom "Cultural Marxism" a jeho plodech angažuje dodnes především, to jaksi už není náhoda, vypadá to dost systematické… (tu info-grafiku DL540 jsem nedělal, tu jsem stáhnul, i jsem sledoval, jak se postupně vyvíjí, jen jsem tam doplnil pár detailů v rohu a pak na okrajích stránky)
V Evangeliu se to zmiňuje jako "Kvas Farizeů" Mk8:15 Mt16:6 , tohle zejména… (Ale posunuli vám mezitím význam slova "farizej", abyste nechápali, ale ten kvas vedoucí ke zkysnutí a zkažení společnosti se pozná, i když se zrovna jmenuje jinak). A do tohoto Kvasu Farizeů a neo-Marxismu spadá i to LGBTQ hnutí nebo Feminismus…
A ovšem podle leckoho ten Marxismus také vyplývá z Talmudu resp. z Judaismu, asi nejeden židovský filosof prohlašoval, že marxismus je jen aplikovaný judaismus… https://duckduckgo.com/html?q=marxism+judaism https://duckduckgo.com/html?q=communism+judaism Zejména třeba Rabbi Stephen Wise - https://duckduckgo.com/html?q=Rabbi+Stephen+Wise+marxism+judaism Třeba viz http://esau.today/communism-is-judaism/ soubor různých citátů… (Nejsem si tím ale příliš jistý, možná to je zavádějící…?)
Řekl bych ale, že obě ty "části Židů" jak tu zmiňuji jsou ale snad jen povlak na okrajích, že mezi tím mají Židé nějaké zdravé jádro… (které odvrhlo Jidáše - Judaismus jako falešnou vyvolenost a neoprávněný rasismus, a které odvrhlo i Marxismus jako falešnou rovnost a jeho plody…) Ti zbylí jsou zmiňováni v Zj3:4-5
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 03. 09. 2019 10:42
Předmět: Re: jediný zájem ... (levičácký problém, abstract)     (administrátorem odstraněno) (archivováno 2019-09-03 08:44:07 UTC)

Rozbor důležitějšího tématu, které bylo ale jen poněkud off-topic, ale ne zcela protože důležitá souvislost i s lgbtqp jakožto jedním z "kvasů farizeů" tam byla a je, je archivována https://web.archive.org/web/20190902212711/http://www.evangnet.cz/diskuze/vlakno/forum/cce/otazka_zvenci//13827#13865 a případně barevně označená v http://pialpha.cz/Diskuse_GayPride_13537.html#13865 - máte mimořádný cit pro to, abyste tu smazali to, co je opravdu důležité, nebo to smažete jen proto, že jsem to archivoval ve Wayback machine?
Důležité v tom příspěvku bylo:
1. vysvětlení "Avodah Kokavim", že původně ta "Idolatrie" v Talmudu i v Maimonidesovi znamenala něco jiného, než je v komentářích dnes. (dnes tam v komentářích mají, že Idolatrie jakožto hrdelní zločin je třeba i Křesťanství, ale to je jen jejich podvod a překroucení)
2. Vysvětlení, kdo jsou Saducees, protože jsem si včera všiml, že Saducees se píše צדוקים Cadokim "Spravedliví" (je to třeba v Sanhedrin 38a poznámka 24, na straně 160 dole – dík M.J. že mě tam poslal podívat se), tedy jsou to ti ultra-konzervativní, co se sami zdánlivě ospravedlňují svým dodržováním zákonů. Vy to chápete pod pojmem "farizeové", ale ten znamená něco jiného,
3. Že Amartias z 2Tes2:3 jsou zřejmě komunisté (Syn Apoleias - není "syn zhouby" ale "syn bez-obchodu"),
4. že Anomias (bez-zákonu) z 2Tes2:7n jsou marxističtí liberálové (lžiberálové) - a Já Jsem ten, kdo je má odhalením odstranit!,
5. Že neo-marxismus včetně LGBTQ a Feminismu je ten kvas farizeů Mk8:15 Mt16:6 , před kterým se máte chránit a je to zvlášť zdůrazněno,
6. vysvětlení, proč Západní Levice přestala sloužit Lidu proti Oligarchům ale dnes slouží Oligarchům (a jen zdánlivě "Menšinám") proti Lidu,
7. a vysvětlení, že hlavní chybou Marxismu je falešná Rovnost, což tu píšu častěji, a že hlavní chybou Judaismu je falešná vyvolenost a neoprávněný rasismus, protože původem jsou Ž jedni z nás a jen se liší zděděnou ďábelskou vírou, ale pak následně i falešná rovnost všech "goim"…
({Ta víra možná byla založená Bohem ve starozákonních dobách, ale když ji pak Bůh odložil, tak ji zvedl a použil Ďábel J8:44 . Jako jich Bůh přivedl 600,000 s Mojžíšem do země zaslíbené, tak když odmítli pokračovat s Bohem v Křesťanství, tak jich přesně těchto 600,000, tedy všechny co tam byli, Bůh rukou Římanů zase vybil v Bar Koziba revoltě při zakládání Talmudu a tím symbolicky ukončil jakoukoliv předchozí vyvolenost - což se samozřejmě ještě nepíše v Evangeliích, když ty jsou o století starší… A obzvlášť křesťané to potřebují pochopit, že tu žádná vyvolenost Židů už dávno není, nebo přesněji není to Bůh, kdo si je vyvolil, ale Ďábel… - tohle vysvětlení doplněno původně třeba z #13570})

({K tomu "goim" - "goim" znamená také "pyšní" od H1466 a jsou to především židé, pyšní na svou zdánlivou vyvolenost, a nebo tyhle "pride" pochody a akce… I tohle vám i sami sobě překroutili…})
Na to, kolik v tom bylo důležitých informací, ten text na dvě stránky v úzkém fóru nebyl nepřiměřeně dlouhý…
(Nebo ještě jinak - protože jsem tak nějak čekal, že to tu asi zmizí, tak jsem si to včas zálohoval… Ale původně jsem jen stručně odpovídal na otázku, nějak se to rozvinulo až v průběhu psaní.)
([Jen technická poznámka - když mi tady tu "Wayback machine" zablokujete, musel bych s tím strávit asi tak hodinu, abych si na to adaptoval php-tunel přes nějaký jiný web-server, ale takhle jak to zatím je to je asi lepší. Když mi tu zablokujete přístup úplně, asi bych to musel dopsat třeba na Frabato u čarodějů nebo kdekoliv jinde, ale přišlo mi to lepší psát pro křesťany u křesťanů…])
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 03. 09. 2019 12:26
Předmět: Re: jediný zájem ... (levičácký problém, marxisté)

Zase zmizel můj komentář, psal jsem to podobně. Blbý je, že ČCE ty dnešní marxisty podporuje.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Marta--- )
Kdy: 03. 09. 2019 18:42
Předmět: Re: jediný zájem

> Takhle to dopadá, když ženy dělají filosofii
Když žena dělá filozofii, může dopadnout jako Hypatia, ubitá křesťany https://cs.wikipedia.org/wiki/Hypatia_z_Alexandrie a kdo se jí zastane jako Sebastiana Castellio, co se vymezil vůči odsouzení Michaela Serveta https://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Castellio
Jiřímu Tenglerovi děkuji za zastání.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 03. 09. 2019 22:28
Předmět: Re: jediný zájem

Sestro Marto, samozřejmě takovéto velmi ojedinělé případy z historie nás opravdu vybízí více přemýšlet a dávat si pozor, abychom zahleděností do správnosti svého jednání dnes například nikoho neurazili nebo nedemotivovali. Využívat však tento případ pro nařčení křesťanů z fanatismu jen proto že věří poselství Ježíše Krista je stejně ostudné, je stejným "umlčováním Hypatie" byť z jiného úhlu pohledu.
Už si také začínám vážit a se zálibou čtu příspěvky, které nejsou o homosexualitě. Mám toho plné zuby, už mně to nebaví stále řešit! Bylo toho napsáno dost, správný křesťanský náhled na věc je naprosto jasný. Je vyjádřen Kristovým "neodsuzuji Tě, jdi a už nehřeš!" Tečka, konec. On totiž Boží "recept" na život opravdu není jednoduchý a když jej opravdu Pánu dáme, tak jsm e jím proměňováni a formováni. Většinou to není nic příjemného a přichází spousta "Hypatií" se kterými si nevíme rady, ale víme že "zabít je " je špatné. Co třeba:
kde našel Kain ženu?- Kolik tedy bylo Adamů a Ev? Který z nich tedy zhřešil? jak to bylo se dny stvoření? jak je přesné Danielovo proroctví o "téhodnech" - světových epochách? jak doslovné je Janovo Zjevení? Co Noe a Fu-Si-Či- Jao? Kde tedy přešli Izraelci moře? Bylo to v Aqabském zálivu? Co Etiopský dvořan a koptská Církev? Má mít skutečný křesťan alespoň jeden z darů Ducha? Mohou mít nějaký duchovní význam katolické relikvie? co křest nemluvňat, je plnohodnotný? co ponoření vs. pokropení? sobota nebo neděle? chrám z cihel vs. chrám srdce
a další….
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 04. 09. 2019 00:44
Předmět: Re: jediný zájem

Hypatia dopadla jako mnoho dalších v té době, ne, že bych to schvaloval, ale doba byla prostě taková. Co za filosofii a politiku ta Hypatia učila a hlásala se prý nedochovalo ani trochu, takže je i otázka, jestli byla reálnější, než česká Libuše? A jakou filosofii to vlastně hlásala? Což mě nepřimělo nijak změnit povzdech, že "takhle to dopadá, když ženy dělají filosofii" - a dodám: "nebo politiku", je to obvykle levicové, láska nad rozumem, ale poněkud zaslepená v konečných dopadech, soucit s tím co vidím ale bez rozmýšlení nad tím, co vidět ještě není. A u političek neschopnost nést tíhu zodpovědnosti a volit menší zlo v konečných důsledcích, nedostatek cti a periodická náladovost…

Adam a Eva, Kain a Abel, nejsou historie, jsou to Archetypy a Podobenství.
> A byl Duch (dech) pastýř oveček (vycházejících), a Vlastnictví bylo sloužící půdě (lidskosti?). A bylo z konce dnů a přineslo Vlastnictví z plodů půdy dar pro Hospodina. A Duch přinesl také on z prvorozených svých oveček a z jejich vybraných částí (tuků), a _pohlédl_Hospodin_na_Ducha_a_na_jeho_dar_, ale na Vlastnictví a na jeho dar nepohlédl a rozlobil se (pro?) Vlastnictví velmi a padly jeho tváře. A řekl Hospodin Vlastnictví: Proč ses rozlobil a proč padly tvoje tváře? Zdalipak ne (tedy ano), když zlepšíš pozvednutí (způsobíš dobro pozvednout) a když nezlepšíš (nezpůsobíš dobro) otevřít hříchy ležícího a k tobě jeho touha a ty budeš vládnout v něm? A mluvil Vlastnictví k Duchu, svému bratru, a bylo v jejich bytí na poli a povstalo Vlastnictví k Duchu, svému bratru, a zabilo jej. A řekl Hospodin k Vlastnictví: kde Duch, tvůj bratr? A řekl: nevěděl jsem ten strážce mého bratra já… … A odešel Vlastnictví od před Hospodinem a usadil se v zemi Vytrácení, původně až dosud.
Určitě to poznáte… A není to historie, je to Archetyp a děje se to neustále…
Všechna následující jména toho rodokmenu dávají dohromady větu, oba rodokmeny Ježíše dávají smysl jako věta, jedna od historie k Ježíšovi, jedna od Ježíše do budoucnosti, proto jsou oba různým směrem, a jsou tam dva, abyste nemohli tvrdit, že to je skutečný rodokmen. (znám ty výmluvy, jak je jeden k matce a jeden k otcovi, není to pravda…)
Ohledně dnů stvoření, prostě "období". Den "iom" je od slova "horký" a je to jakákoliv teplá perioda, nejen den, třeba rok, nebo cokoliv. A ovšem jsou doložené lidské pozůstatky v 2 miliony let starých vrstvách, a jsou doložené kosti ještěrů z 60 milionů let zpátky. Bůh není o nic menší proto, že to tady vypěstoval postupně a trpělivě, než že by to nějakým nemožným podvodem uplácal z hlíny. ("Z prachu země" myšleno z chemických prvků, nepřímo to ukazuje, že mohou být i bytosti jen z Energií? Nevím…) V Genetickém kódu DNA máte asi 10 miliard písmen a to se neudělá tak, že fouknete do chmýří a seskládá to tlustou knihu, to někdo postupně napsal a doplňoval, a je na tom vidět, do jaké míry to je stejné s opicí nebo s prasetem a s myší. Je Hmota, Energie a Informace. A taková Informace nevznikne jen tak z ničeho. Když vezmete text na papíru a všechnu čerň seškrábete do jedné skvrny uprostřed, má to stejnou hmotu, stejnou energii, ale už tam chybí Informace, která tam původně byla, a zpátky ji nelze obnovit ani zdaleka tak jednoduše, jako ji šlo zničit… Někde jsem četl, že komorové oko savců nemohlo vzniknout postupně vývojem, že to tam (do DNA) někdo nahrál najednou už funkční. A je celkem prokazatelné, že původní DNA se nemohlo vyvinout tady na Zemi za těch pár milionů let poté, co sem asteroidy přinesly vodu, protože kdyby to šlo, mohlo se tu kdykoliv potom vyvinout takhle rychle další a další, ale to se nestalo (s vyjímkou eukaryotické a prokaryotické buňky), a kdyby se to vyvíjelo postupně tady, zbyly by z toho potomci různých meziverzí, jako tu jsou potomci bakterií přesliček ještěrů atd, ale žádní potomci mezi-verzí DNA tu nejsou. Navíc ten mechanismus DNA na výrobu bílkovin už potřebuje hotové membrány. Od Pasteura víme, že život vzniká ze života, že nevzniká z neživého bláta. Tak to vědci posunuli o oktávu dál, že prý život vznikl z neživého bláta jednou kdysi dávno, ale je to stejný blud, jako měli vědci ve středověku, že prý žížaly a mouchy vznikají z bláta samovolně… Někdo sem ten život zasadil, a někdo ho tu celou dobu postupně pěstoval, Bůh prostřednictvím Andělů, nebo nějaké Ufo?
Daniel je zmatený a slepený z více nesourodých částí (část aramejsky, část hebrejsky), a nějak to prý bylo namapováno na tehdejší říše. Zjevení není doslovné, a naopak na porozumění leckterým částem je třeba si je přeložit zpátky do hebrejštiny, v jaké to Jan uvažoval, třeba názvy těch círvkí na začátku (DL517), třeba ty drahokamy Nového Jeruzaléma (DL519). Značná část těch pohrom se už stala, je to myšleno obrazně a jako podobenství. Třeba Hvězda Pelyněk byl Černobyl. Třeba koně ze Zj9 jsou dnešní migranti, a jsou tam popsané tanky na Eufratu. Myslel jsem a myslím dosud, že ty kobylky z první části Zj9 jsou mobilní telefony.
Noe možná ještě bude, nevím jistě. Sodom a Amera také ještě nebyly, je to varování. Izraelci moře nepřešli a nikdy v Egyptě nebyli, je to podobenství, ty knihy Mojžíšovy až do Králů byly napsány v Babylonu Jeremiášovci jako podobenství a jinotaj o svržení nadvlády zlého Babylonu, ale je to ve skutečnosti návod pro nás dnes: V Egyptě (v Tísních) jsme teď my (a leckteré ty Egyptské rány se podle mě již dějí) a vydáme se brzy na cestu do Království Božího, i když při tom asi zůstaneme, kde jsme nyní… Israel je stav (doslova "bude vládnout Bůh"), který může být jednou všude, není to území někde v pustině v Levantu…
Katolické relikvie? V kostech ta svatost rozhodně není, když Duch už odešel. Ale má smysl si připomínat svaté a jiné hrdiny jako vzory hodné následování… Ve středověku to mohlo mít význam, že to snižovalo pýchu vládců, když i kus kosti z nějakého chudého světce byl důležitější a cennější, než mocný monarcha… Zlato v chrámech je jen obrazem duchovního světla a je třeba ho tak chápat. A není tam nijak nutné, ale asi ani nijak nepřekáží, když ho chápeme jen jako výzdobu k oslavení Boha a Duchovního světa, ale to světlo tam může být naznačené i lecjak jinak…
Křest nemluvňat? Já děkuji Bohu i rodičům, že mě nechali pokřtít jako dítě, takže jsem nemusel v dospělosti projít církevní indoktrinací, ale mám přesto přístup ke svátostem, třeba přijímání. Máte tam pro dospělé velmi vysoký práh, přes který leckdo neprojde, nebo se musí přetvařovat a lhát, jak souhlasí se všemi nesprávnými dogmaty?
U nás jsou mše v neděli, sobota je posvátná jen pro židy? V sobotu neváhám pomoci bratrovi nebo sousedům, a zejména fyzickou prací… Ostatně i v neděli, kdyby to bylo potřeba. Nelze pracovat bez přestání, je třeba mít dny odpočinku a změnu… (takže pokud pracuji v sedě mozkem, tak odpočívám ve stoje nebo třeba fyzickou prací)
Chrám z cihel nebo chrám srdce? Je potřeba místo, kde se lidé scházejí, a místo a třeba i čas, které jsou jim něčím posvátné. Vy se leckdo neumíte modlit a zpívat běžnou prací, nebo jen tak v kuchyni. A ovšem duchovní rituály člověka očišťují a oduševňují jej a nelze je odložit jako nepotřebný středověk, staly by se z vás (z vašich dětí) postupně bio-roboti…
Ale jak ten starý zákon je většinou jen podobenství, tak ale Ježíš Kristus skutečně byl, alespoň Betlémská hvězda se dá vědecky dokázat (DL485-7) a je také důkazem, že to nemají ti autoři ze své hlavy, že jim to nějací andělé (nebo Ufo) museli prozradit. A především odkaz a virtuální bytost Ježíše Krista a Civilizace, která na tom vyrostla, je vskutku gigantický. A podle mě především je odkaz Ježíše Krista v tom, že došlo k zásadní změně Paradigmatu Hrdiny - již to nebyl válečník, který pobije co nejvíc nepřátel (jako bylo za fašistické antiky řeků a římanů), ale od té doby se stal hrdinou ten, kdo se obětuje za druhé. A mnoho dalších následovalo tento příklad, a především asi řádové sestry se svou péčí o nemocné a potřebné, ale nejen … Svět by dnes vypadal o hodně jinak, kdyby k této změně nedošlo…
Omlouvám se, že je to dlouhý text, měl jste hodně otázek najednou…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 05. 09. 2019 22:16
Předmět: Re: jediný zájem

Děkuji za odpovědi, Pasemi. Velmi mě některé Vaše myšlenky zaujaly, např. to stovření, hmota, energie a informace- to byly velmi krásně napsané řádky, které byly oslavou Boha a krásně harmonicky zněly, když jsem je četl. Díky! S jinými názory nemohu souhlasit, hlavně s těmi "archetypy" , nebo s tvrzením, že Daniel je Daniel je zmatený a našroubovaný na soudobé události jen proto, že je slepený za dvou jazyků. Je přece jasné, že byl předáván hlavně ústně, popřípadě třeba napůl, což by toto přesně objasňovalo. Nijak to neubírá na autenticitě- to bychom pak celé Písmo mohli takto relativizovat. Klíčové je zde Boží působení, které je napříč celou knihou. Kéž by bylo patrné i napříč našimi celými životy.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 06. 09. 2019 01:44
Předmět: Re: jediný zájem

Archetypy jsou třeba Esau (Pracující, doslova "Pracovali", "byl Pracovali muž znající lov, muž pole") a Jákob (doslova "Náhradník, Zákeřný", archetyp Oligarcha: "a Náhradník byl muž jemný (bezúhonný) a sídlil ve stanech") . Nejsou Historie, celé to je Podobenství… A ovšem, my jsme Esau, pracující… (nevím, jak vy, ale já jsem pracující osvč). Když se to dobře přeloží, je z toho jasné, že Jákob je od začátku až do konce Lump zlej… http://bible.pialpha.cz/doc/Genesis_pialpha_min.pdf http://bible.pialpha.cz/?Gn25:25 http://bible.pialpha.cz/b?Index
A zaslíbení, dané nám pracujícím, se také teprve naplní, jak věřím:
> Gn27:39-40 … hle síla (~tuk) té země bude tvé obydlí a z rosy (~a svrhávající) těch nebes (~ta nebesa) zvrchu (~věrolomnost). A na svém meči přežiješ (~budeš žít) a svému bratru budeš sloužit a bude, jako což svrhneš a rozlomíš jeho jho z nad šíje své.
Jak slouží Jákob u Bílého (Lábana), a svou magií a proklínáním získá samé poskvrněné ovce, kdežto ty čisté zůstanou tomu Bílému (myšleno Ježíšovi a Křesťanství), je opět podobenství… Těch dvanáct jmen Jákobových synů dává dohromady větu (DL015-DL016 http://pialpha.cz/DalsiList/?015 ), jsou tam vždy použité jako věta a ve starých rukopisech leckde zvlášť zvýrazněné… Jenže na pár místech těch starých rukopisů, kde je takhle použitá věta ze jmen (např. v hranicích v knize Josue), je přes celou stránku vytvarován text v kodexu do hebresjkého slova "Mlč!" ( DL103 http://pialpha.cz/DalsiList/?103 dole). A v Talmudu farizeové zakázali vysvětlovat jména ne-židům… Protože skutečný význam těch knih je pravdivý a tedy anti-semitský a to se farizeům příliš nelíbilo a nelíbí dosud… (kromě jiného, viz závěr 2K25 , stejný jako závěr Jeremiáše, obojí napsáno v Babylonu s celými těmi "Mojžíšovými" knihami předtím, je to psané stejným jazykem stejnými autory, a je to podobenství a proroctví, není to historie…)
Leckteré další pasáže Genesis, zejména dvojí cesta do Egypta, jsou podobenství, které se teprve naplní… A pak třeba pochopíte, proč byli ti synové požehnáni zkříženýma rukama, napřed ten mladší "Betlémský", a pak ten starší Zbavitel až teď (nakonec? spíš napodruhé…), až budou ty pečetě otevřeny všechny…
Je třeba zajímavé, že ta první kniha obsahuje 11 knih Genesis, označených v septuagintě (řecký překlad) αυται δε αι γενεσεις , dvě z nich jsou v LXX označené βιβλος γενεσεως "Biblos geneseos" ( Gn2:4 a Gn5:1 , ale v hebrejštině tam "kniha" je jen v 5:1 u synů člověka ale není v 2:4 )… Možná je tohle και αυται αι γενεσεις ααρων και μωυση ještě v knize Nu3:1 ? Ale především je to pak v začátku Matoušova evangelia βιβλος γενεσεως ιησου χριστου (Biblos geneseos Jesou Christou), které je tak dvanáctou (nebo spíš třináctou) knihou Genesis…
Daniel zejména tím aramejským doplňkem zřejmě předpovídal nebo popisoval tehdejší historické události: https://en.wikipedia.org/wiki/Book_of_Daniel#Meaning%2c_symbolism_and_chronology ?? - narozdíl od knihy Zjevení, která popisuje současnou dobu… (mimochodem, těch sedm církví ve Zjevení jsou na mapě jak šipka, jsou dost přesně na spojnici z Jeruzaléma do Prahy a ukazují sem… leckterá ta města (už nevím přesně) tehdy vznikla těsně před tím a zase brzy zanikla, Bůh to zařídil jen proto, aby byly v tom Zjevení takto použity… http://pialpha.cz/7_churches_arrow_8b.png )
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 04. 09. 2019 11:00
Předmět: Re: jediný zájem

A ještě jste se nezeptal ale mohl jste: na vzkříšení mrtvých…
Většina toho, co máte jako osobnost, zanedlouho po smrti prostě zhasne a je pryč. A já vám ten zbytek nechci ani potvrzovat ani vyvracet, ale logicky z toho vyplývá: Nějaké jádro nevím jak velké se zřejmě odlepí od tohoto 3D světa a buďto cestuje (zřejmě věčně) do světla k Bohu ven nebo do temnoty vevnitř, nebo je možné, že se po čase re-inkarnuje zpět? Nebo prostě zmizí vše? Nevím. Rozhodně se všechny ty miliardy spravedlivých lidí, co tu za historii Lidstva byly, nemohou najednou vtělit zpátky na Zemi, byli by tu jak sardinky v krabičkách a žádný Ráj by to rozhodně nebyl. Navíc tedy lidské tělo je nejen miliardy písmen DNA v každé buňce, ale jsou to tisíce miliard buněk a to nevznikne jen tak, to se musí postupně počít, narodit a vyrůst, a při tom růstu to získá zase vlastní osobnost, nemohou se ty původní osobnosti takhle vrátit zpět v původním stavu. Jestli se mohou re-inkarnovat postupně? Pravděpodobně ano, jisté to není… Když ale někdo tvrdí, že je re-inkarnovaná třeba princezna Diana (nedávno takový byl) a zná spoustu osobních detailů, tak je to sice možné, ale pravděpodobnější je, že nějaký duch nebo anděl, který ji tehdy znal, ho nyní posedl a ovlivňuje jej… Nevím, jak to nebo ono vyloučit nebo s jistotou potvrdit?
Ale je jisté, že vaše děti tu pokračují na Zemi. Národ je nesmrtelná bytost, stará tisíce let a doufejme mající tisíce let před sebou, a my jsme jak jednotlivá vlákna v tom dlouhém provaze, jen odněkud někam, ale neseme tíhu toho provazu v přítomnosti, od předků k potomkům. A svými činy a volbami, a pečlivostí své duchovnosti jim připravujeme svět, do kterého se za třeba sto let narodí. Takže do Ráje na Zemi nebo do Pekla na Zemi zcela reálně posíláme své děti svými volbami, a je kolektivní a dědičná Karma, Důsledky Příčin, co si zasejete, to vaše děti sklidí, zcela racionálně myšleno. Je to ještě větší zodpovědnost, než kdybyste určovali jen svůj vlastní osud, jestli jdete do ráje nebo do pekla, ale vy místo toho kolektivně určujete, kam dojdou vaše a jejich děti skutečně, a o to je to zodpovědnější… A ovšem Království Boží bude dost pravděpodobně jednou tady na Zemi a budou v něm žít vaše děti… Takže má smysl pěstovat dobré duchovno, má smysl zastávat a vychovávat čest a spravedlnost, pokoru a lásku atd…
Čímž vám nevyvracím ani nepotvrzuji, jestli po smrti je nějaké peklo nebo ráj mimo tento 3D svět. Náš vesmír je 3D povrch 4D hyper-koule, takže je nějaký prostor vně a nějaký prostor uvnitř. Peklo není v podzemí a ráj není na obloze, ale je možné, že to je v tom 4D rozměru? Nevím…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 05. 09. 2019 22:28
Předmět: Re: jediný zájem

"Ale je jisté, že vaše děti tu pokračují na Zemi. Národ je nesmrtelná bytost, stará tisíce let a doufejme mající tisíce let před sebou, a my jsme jak jednotlivá vlákna v tom dlouhém provaze, jen odněkud někam, ale neseme tíhu toho provazu v přítomnosti, od předků k potomkům. A svými činy a volbami, a pečlivostí své duchovnosti jim připravujeme svět, do kterého se za třeba sto let narodí. Takže do Ráje na Zemi nebo do Pekla na Zemi zcela reálně posíláme své děti svými volbami, a je kolektivní a dědičná Karma, Důsledky Příčin, co si zasejete, to vaše děti sklidí, zcela racionálně myšleno. Je to ještě větší zodpovědnost, než kdybyste určovali jen svůj vlastní osud, jestli jdete do ráje nebo do pekla, ale vy místo toho kolektivně určujete, kam dojdou vaše a jejich děti skutečně, a o to je to zodpovědnější… A ovšem Království Boží bude dost pravděpodobně jednou tady na Zemi a budou v něm žít vaše děti… Takže má smysl pěstovat dobré duchovno, má smysl zastávat a vychovávat čest a spravedlnost, pokoru a lásku atd…"
tohle mně zaujalo, přemýšlím o tom poslední dobou. Opravdu mi připadá jako kdyby dcera tíhla k podobným pokleskům, jako já před dvaceti lety. Jako kdyby se ty hloupé nápady, sklony a skutky někde nahromadily a pak se začaly odrážet zpátky. POdle Bible to není nic nového.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 06. 09. 2019 01:55
Předmět: Re: jediný zájem (technická poznámka)

Technická poznámka: když mě nebo někoho zde ve fóru citujete (delší kus), použijte znak > (větší) na začátku řádky, je to přehlednější… (jsem se podíval i v jiném vláknu a nikde jste tenhle styl citace nepoužíval, ale používali to vaši oponenti)
A když mě oslovujete, asi radši jen Semi, používám to jako jméno i mezi přáteli, (kromě těch, co spíš znají mého bratra než mě), kdežto "Pasemi" mě tu komolí Martin Janča, jak libo, ale…
> dcera tíhla k podobným pokleskům
Tomu se také říká, že jablko nepadá daleko od stromu… Anebo jak píšete, "nahromadily a začaly odrážet zpátky"…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Marta--- )
Kdy: 04. 09. 2019 17:58
Předmět: Re: jediný zájem

Reagovala jsem na shazující poznámku:
> Takhle to dopadá, když ženy dělají filosofii…
Takové poznámky bohužel u křesťanů nejsou ojedinělé, Jiří Tengler reagoval na další podobnou:
> Takže tyhle a podobné levičácké coury z Nového Zélandu…
K Vašemu:
> Využívat však tento případ pro nařčení křesťanů z fanatismu jen proto že věří poselství Ježíše Krista je stejně ostudné, je stejným "umlčováním Hypatie" byť z jiného úhlu pohledu.
To není o víře v Krista, ale o zneužívání moci. Proto jsem také zmiňovala Michaela Serveta, mohu dodat Marguerite Porete, Jana Husa a Jeronýma Pražského, Giordana Bruna. Teď neštěstí není církev u moci, takže umlčování směřuje především dovnitř, např. na arcibiskupa Bezáka či oběti zneužívání https://videacesky.cz/video/jen-to-nikomu-nerikej .
V ČCE jsou (snad) případy zneužívání moci opravdu ojedinělé.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 04. 09. 2019 20:18
Předmět: Re: jediný zájem

Marto, měla byste studovat historii. Napsat např. Husa jako ukázku o zneužití moci v církvi, to může jenom protestantskej trouba.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 04. 09. 2019 21:08
Předmět: Re: jediný zájem

Martine, neobviňujte tu nikoho, že je trouba ! (mně to přijde jako podobná tříska a trám, jako když o vás pan Cajthaml (Zeithaml) tvrdí, že jste "krystalicky čisté zlo" #13841, to je jen jeho vlastní trám a optika, kterou hledí na svět…)
Samozřejmě osud Jana Husa byl ukázkou zneužití moci a politikaření v tehdejší církvi. A bylo to definitivním důkazem omylnosti koncilů, protože tehdy ďábelský koncil (a handrkující se o politickou moc) popravil svatého mučedníka.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 09. 2019 17:13
Předmět: Re: jediný zájem, Hus, omluva

Omlouvám se. Omlouvám se i za tu kritiku studentů hudby. Bylo to přehnané, hloupé, provokoval jsem.
Jan Hus je světec, ale odsouzen byl platně podle zákonů doby. Šířil bludy, např. učení o predestinaci, o neplatnosti úřadu, když jeho nositel je v hříchu, a jiné… Naopak koncil vzhledem k pravidlům zacházel s Husem mírně a dával mu privilégia. Kdybys chtěl v rychlosti vstřebat celkem solidní informace o Husově procesu, doporučuju knížečku profesora Jiřího Kejře (evangelíka): Hus známý i neznámý.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Marta--- )
Kdy: 06. 09. 2019 18:43
Předmět: Re: jediný zájem, Hus, omluva

„…nestačí jen konstatovat formální správnost procesu. Rozpor mezi soudci, poměřujícími jeho činy a osobnost právními normami a Husem, který hledá pro sebe spravedlnost v právu Božím je v podstatě rozpor mezi pouhou aplikací práva a hledáním jeho obsahu a smyslu uplatněním požadavku, aby právo bylo syntézou správného a dobrého.“
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 04. 09. 2019 20:55
Předmět: Re: jediný zájem (feministická filosofie)

> … na shazující poznámku:
> PAS: Takhle to dopadá, když ženy dělají filosofii…
Pan Lhoták v článku "Apologetika pravého muže" uvádí a vysvětluje čtyři pilíře ctností a mužnosti (zřejmě je to převzaté od stoiků): rozumnost, uměřenost, statečnost, spravedlivost… Pokud nechápe, v čem _také_ je ženská filosofie špatná, přečtěte si třeba toto - online jsem to našel http://virtually.cz/archiv.php?art=14689 - akorát že v knize "Totalitní ideologie Feminismu" to vyšlo bez toho posledního odstavce v online článku, který dává špatnou radu… Pokud to nechcete číst celé, přečtěte si tři odstavce od toho začínajícího "Čtyři pilíře lidské ctnosti"…
Jenže to není všechno…
Viz třeba tohle, je to bezpečně v historii, aby to nešlo propagandou umlčet: Aristophanes Assemblywomen en.wikipedia.org/w/index.php?title=Assemblywomen&oldid=750249200#Plot "The women then institute a communist-like government in which the state feeds, houses, and generally takes care of every Athenian. They enforce an idea of equality … Private property is abolished and all money and property are to go into a common fund. All expenses and purchases by each individual are to come out of the common fund. Any individual with personal property is considered to have stolen from the community."
Je to satyra, ale je dost trefná…
Třeba v USA, kde mají lepší volební statistiky, je vidět, že ženy volí systematicky mnohem víc levicově (tj. liberálně) než muži, kteří volí víc pravicově (tj. konzervativně). Tímhle rozdělením populace na dvě stejné poloviny se ( ( (manipulátorům)) ) podařilo demokracii ztísnit na poměr 51:49, který se jim snadno vychyluje tam, kam zrovna potřebují… A k tomu navíc se ( ( (jim)) ) ženy u moci mnohem snáze ovládají, než muži… (I o tom je mimo jiné to, že to byla Eva, která vzala jablko od Hada, ne Adam… Tento příběh má ale samozřejmě víc rovin, v jakých ho lze chápat…)
A ovšem pokud to chcete slyšet z křesťanského hlediska, tak viz Ef5 a 1Kor11 , a zejména 1Kor14:34-35 … Něco z toho je možná už zastaralé, ale svůj důvod to mělo a má…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 04. 09. 2019 20:21
Předmět: Re: jediný zájem

Ještě dál přemýšlím o té písni "For everyone born" a o tom, s kým vším sedíme u Božího stolu.
Mají pravdu v tom, že s obojími "just and unjust" a s obojími "abuser and abused" sedíme u Božího stolu, kterým je tahle Země, ale radost z toho nemáme, ani Bůh z toho radost nemá, a nelze to považovat za dokonalou a konečnou Spravedlnost, ale za Problém, který je třeba řešit lépe než dosud. A ovšem především nenásilně, nejlépe správnou výukou.
V tom je totiž asi nejzávažnější problém dneška, ve značném vychýlení výuky do špatného směru, ke Lži, k falešné Rovnosti, k politické propagandě. Závažné to je proto, že takhle zdeformovaná generace bude problém ještě za desítky let, Školy jsou Média s velmi dalekosáhlým dopadem. ({Proto je třeba nejhorší zločin v téhle republice, jak Člověk v Tísni obchází zákon o zákazu politické propagandy na školách a otravuje generace studentů politickým (prolhaná rusofobie, fake-news a boj proti alt-médiím) a občansko-neprávním (zrada podporou migrantů *1) jedem. Že vám někdo rozkradl průmysl, no a co? To není ani zdaleka takový problém, jako že vám někdo otrávil mysl celé generace dětí.})
Je třeba vyučovat na školách Čest, vštěpovat dětem Morálku a Vkus. Vkus se pěstuje obdivem krásného a správného, Morálka se vštěpuje zhnusením a štítěním se špatného. A na to je především potřeba je smět správně pojmenovat a dělat to. A neomlouvat šmejdy jenom kvůli barvě kůže nebo zvrhlé sexuální orientaci, a neuvolňovat pravidla tak, aby všem špatným nepřekážela v kažení zbytku společnosti. A ne jako dosud ve jménu falešné lásky a tolerance zakazovat pojmenovávat a odsuzovat špatné, pokřivené a zlé, nebo to dokonce ještě obdivovat nebo i jen prohlašovat za rovnocenné jako dobré, přímé a správné - tahle cesta vede vaše děti do bahna a rozkladu. Váš soucit a slitování se špatným vede do toho špatného i původně zdravé děti, je krátkozraký, hloupý a špatný. ({Čímž neříkám, že byste měli třeba gaye popravovat, jako to dělají muslimové v Arábii, ale říkám, že byste jimi měli otevřeně a nahlas opovrhovat, je to hnus a hanba a rozhodně to není rovnocenné jako zdravé a prospěšné vztahy. Aby dorůstající mládeži bylo dost jasné, která cesta není správná. I když pokud budou dost schovaní a nebudou se vystavovat na odiv, tak je lépe je před malými dětmi ani nezmiňovat… Protože to je nakažlivé špatnou výchovou a různými traumaty, není to vrozené.})
O tomhle (Výuka, Morálka a Vkus) by se dalo a mělo napsat ještě dost… Aby vaše děti už nemusely u toho Božího stolu sedět s "unjust" a s "abusers", protože teprve tím by se vytvořila ta spravedlnost, o které tam zpívají…
Svědci (Watchtower society) v časopise "Probuďte se" uvádějí šest věcí, které se děti potřebují naučit především: Sebeovládání, Pokora, Houževnatost, Zodpovědnost, Rozumnost, Poctivost. Já k nim přidám sedmou: Soucit, schopnost cítit pocity druhého.
Pan Lhoták v článku "Apologetika pravého muže" uvádí a vysvětluje čtyři pilíře ctností (zřejmě je to převzaté od stoiků): rozumnost, uměřenost, statečnost, spravedlivost, v podstatě jsou obsažené v těch sedmi předchozích… (to ještě uvažuji, jak velkou část z toho článku citovat paní Martě, která nechápe, v čem je ženská filosofie špatná?)
A ještě k odpuštění - odpouštět lze minulé křivdy, ale nelze odpouštět budoucí křivdy, nebo to odpuštění a-priori slibovat, to je jak navádění k páchání nespravedlnosti a přivolávání dalších křivd.

*1 - (Zdaleka nejhorší zločin ale páchají loďaři ve středozemním moři, jako organizovaná skupina jsou spolupachatelé stovek vražd a znásilnění, které spáchají migranti, které sem zlovolně vozí, a jejich potomci. Anebo politici, kteří na to chtějí organizovat "hotspoty" a vozit je sem letecky. Za tuhle vlastizradu … je přiměřený trest deportace do střední Afriky bez práva návratu sem, to je asi humánnější než trest smrti nebo dlouhé vězení, které by za vlastizradu tohoto rozměru zasloužili také.)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: jentakf832a8b28d9cf621e2af2aa7d06bd510 )
Kdy: 06. 09. 2019 21:13
Předmět: Re: jediný zájem

Odkud jsou boje a hádky mezi vámi? Zdali ne odtud – z vašich rozkoší, které bojují ve vašich údech? Dychtíte, ale nemáte. Zabijíte a žárlíte, ale nemůžete ničeho dosáhnout. Hádáte se a bojujete, a nic nemáte, protože nežádáte. Žádáte, a nedostáváte, protože žádáte špatně, abyste to vynaložili na své rozkoše. [ Cizoložníci a ] cizoložnice! Nevíte, že přátelství se světem je nepřátelství s Bohem? Kdo tedy chce být přítelem světa, stává se nepřítelem Božím. Či myslíte, že nadarmo praví Písmo: ‚Žárlivě touží ( Duch, který v nás přebývá ) ‘? Ještě větší je však milost, kterou dává. Proto Písmo praví: ‚Bůh se staví proti pyšným, ale pokorným dává milost.‘ Poddejte se tedy Bohu. Postavte se proti Ďáblu, a uteče od vás. Přibližte se k Bohu, a přiblíží se k vám. Očisťte ruce, hříšníci, a očisťte srdce, lidé ( dvojí mysli ). Pociťte svou ubohost, naříkejte a plačte. Váš smích ať se obrátí v nářek a vaše radost v sklíčenost. Pokořte se před Pánem, a povýší vás. Bratři, nemluvte jeden proti druhému. Kdo mluví proti bratru nebo soudí svého bratra, mluví proti Zákonu a soudí Zákon. Jestliže však soudíš Zákon, nejsi činitelem Zákona, nýbrž soudcem. Jeden je zákonodárce a soudce, ten, který může zachránit i zahubit. Ale kdo jsi ty, jenž soudíš bližního? Nuže nyní vy, kteří říkáte: ‚Dnes nebo zítra půjdeme do toho a toho města a zůstaneme tam rok a budeme obchodovat a vydělávat‘ – nevíte, co bude zítra! Co je váš život? Vždyť jste pára, která se na chvilku ukazuje a potom mizí. Místo toho byste měli říkat: „Bude-li Pán ( chtít, budeme naživu a uděláme ) to nebo ono.“ Vy se však chlubíte ve ( své chvástavosti ). Každé takové chlubení je zlé. Kdo tedy umí činit dobré, ale nečiní, má hřích. (CSP Jakubův 4:1-17)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: A.R.cda5dee411a5e18c02d26d689e98db1d )
Kdy: 08. 09. 2019 21:21
Předmět: Re: jediný zájem

jentak napsal(a):
>  Odkud jsou boje a hádky mezi vámi? Zdali ne odtud – z vašich rozkoší, které  bojují ve vašich údech? Dychtíte, ale nemáte. Zabijíte a žárlíte, ale  nemůžete ničeho dosáhnout. Hádáte se a bojujete, a nic nemáte, protože  nežádáte. Žádáte, a nedostáváte, protože žádáte špatně, abyste to vynaložili  na své rozkoše. [ Cizoložníci a ] cizoložnice! Nevíte, že přátelství se  světem je nepřátelství s Bohem? Kdo tedy chce být přítelem světa, stává se  nepřítelem Božím. Či myslíte, že nadarmo praví Písmo: ‚Žárlivě touží (  Duch, který v nás přebývá ) ‘? Ještě větší je však milost, kterou  dává. Proto Písmo praví: ‚Bůh se staví proti pyšným, ale pokorným dává  milost.‘ Poddejte se tedy Bohu. Postavte se proti Ďáblu, a uteče od  vás. Přibližte se k Bohu, a přiblíží se k vám. Očisťte ruce, hříšníci, a  očisťte srdce, lidé ( dvojí mysli ). Pociťte svou ubohost, naříkejte a  plačte. Váš smích ať se obrátí v nářek a vaše radost v sklíčenost. Pokořte  se před Pánem, a povýší vás. Bratři, nemluvte jeden proti druhému. Kdo mluví  proti bratru nebo soudí svého bratra, mluví proti Zákonu a soudí Zákon.  Jestliže však soudíš Zákon, nejsi činitelem Zákona, nýbrž soudcem. Jeden je  zákonodárce a soudce, ten, který může zachránit i zahubit. Ale kdo jsi ty,  jenž soudíš bližního? Nuže nyní vy, kteří říkáte: ‚Dnes nebo zítra  půjdeme do toho a toho města a zůstaneme tam rok a budeme obchodovat a  vydělávat‘ – nevíte, co bude zítra! Co je váš život? Vždyť jste pára,  která se na chvilku ukazuje a potom mizí. Místo toho byste měli říkat:  „Bude-li Pán ( chtít, budeme naživu a uděláme ) to nebo ono.“ Vy  se však chlubíte ve ( své chvástavosti ). Každé takové chlubení je zlé. Kdo  tedy umí činit dobré, ale nečiní, má hřích. (CSP Jakubův 4:1-17)
No tak to fakt nevím, co na tuhle kardinální hovadinu napsat. Jsem v koncích. :-D
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 08. 09. 2019 22:33
Předmět: Re: jediný zájem

Když mu odpovídáte, nemusíte ho kopírovat celého…
Jak "kardinální hovadinu"? Je to citát z Bible, Jk4 … Chápu, že jako ateistovi vám to nic neříká, ale tohle je křesťanské fórum, víte…?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Anonym--- )
Kdy: 09. 09. 2019 00:22
Předmět: Re: jediný zájem

P.A.Semi napsal(a):
>  Když mu odpovídáte, nemusíte ho kopírovat celého…    Jak "kardinální hovadinu"? Je to citát z Bible, Jk4 … Chápu, že  jako ateistovi vám to nic neříká, ale tohle je křesťanské fórum, víte…?
Já mezi takovými jako jsi ty vyrostl. Větší blázinec už jsem v životě nezažil.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: jeden evangelík--- )
Kdy: 10. 09. 2019 17:43
Předmět: Re: jediný zájem

čti Bibli a rozlišíš co je blázinec a co ne
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Anonym--- )
Kdy: 11. 09. 2019 11:45
Předmět: Re: jediný zájem

Blázinec je tady stejný jako v tom sboru, kam mě rodiče vodili.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Anonym--- )
Kdy: 09. 09. 2019 00:20
Předmět: Re: jediný zájem

jentak napsal(a):
>  Odkud jsou boje a hádky mezi vámi? Zdali ne odtud – z vašich rozkoší, které  bojují ve vašich údech? Dychtíte, ale nemáte. Zabijíte a žárlíte, ale  nemůžete ničeho dosáhnout. Hádáte se a bojujete, a nic nemáte, protože  nežádáte. Žádáte, a nedostáváte, protože žádáte špatně, abyste to vynaložili  na své rozkoše. [ Cizoložníci a ] cizoložnice! Nevíte, že přátelství se  světem je nepřátelství s Bohem? Kdo tedy chce být přítelem světa, stává se  nepřítelem Božím. Či myslíte, že nadarmo praví Písmo: ‚Žárlivě touží (  Duch, který v nás přebývá ) ‘? Ještě větší je však milost, kterou  dává. Proto Písmo praví: ‚Bůh se staví proti pyšným, ale pokorným dává  milost.‘ Poddejte se tedy Bohu. Postavte se proti Ďáblu, a uteče od  vás. Přibližte se k Bohu, a přiblíží se k vám. Očisťte ruce, hříšníci, a  očisťte srdce, lidé ( dvojí mysli ). Pociťte svou ubohost, naříkejte a  plačte. Váš smích ať se obrátí v nářek a vaše radost v sklíčenost. Pokořte  se před Pánem, a povýší vás. Bratři, nemluvte jeden proti druhému. Kdo mluví  proti bratru nebo soudí svého bratra, mluví proti Zákonu a soudí Zákon.  Jestliže však soudíš Zákon, nejsi činitelem Zákona, nýbrž soudcem. Jeden je  zákonodárce a soudce, ten, který může zachránit i zahubit. Ale kdo jsi ty,  jenž soudíš bližního? Nuže nyní vy, kteří říkáte: ‚Dnes nebo zítra  půjdeme do toho a toho města a zůstaneme tam rok a budeme obchodovat a  vydělávat‘ – nevíte, co bude zítra! Co je váš život? Vždyť jste pára,  která se na chvilku ukazuje a potom mizí. Místo toho byste měli říkat:  „Bude-li Pán ( chtít, budeme naživu a uděláme ) to nebo ono.“ Vy  se však chlubíte ve ( své chvástavosti ). Každé takové chlubení je zlé. Kdo  tedy umí činit dobré, ale nečiní, má hřích. (CSP Jakubův 4:1-17)
My možná myslíme alespoň údem, ty ani tím údem.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 15. 09. 2019 20:05
Předmět: Re: Homosexualita - tak která církev má pravdu?

ČCE vydala svůj známý elaborát o homosexualitě. Zde je jiný, z jiné církve, postupuje stejnou metodikou, ale jeho výsledek je opačný:
Tak která církev má pravdu?

Navigace: link |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 28. 09. 2019 14:01
Předmět: Istanbulská úmluva

Přečetl jsem si tzv. Istanbulskou úmluvu, a skoro každý její bod je nějaký jed nebo podraz. Definice genderu a jeho přednost před biologickým pohlavím (3.c, 3.d), trestný čin psychické újmy (33, 46.h), a narozdíl od lhaní Evropských představitelů, že to prý nezanáší pojem stejnosti mezi muži a ženami, je tam doslova, že ano (Preamble, 1.1.b, …). Muži a ženy ale nejsme stejní, jsme komplementární, doplňující se. Když nám ze všech žen takhle pomocí "empowerment" (1.1.b, 6, 12.6) udělají průměrné muže, kde budeme mít dobré ženy?
Tzv "Stereotypní" genderové role jsou správné a dobré a ti, kdo se je snaží potírat, jsou ďábelští a snaží se o naše vyhubení. Když nám eradicate vykoření všechny tradice a zvyky, vykoření a zničí do uschnutí celou naši kulturu. Pokud by tuhle Úmluvu chtěli prosazovat (jak z ní jasně vyplývá) i proti tzv. "násilí" na dětech, které je nedílnou a potřebnou součástí dobré výchovy ( Př13:24 , Př29:17 ), zamezí tím výchově dobré a přímé následující generace. Zkombinováno s otrávením výuky povinným jedem genderismu (14) a equaliety.
Nepotřebujeme žádnou úmluvu nebo změnu legislativy v otázkách násilí, to je řešené již dostatečně stávajícími zákony. Tahle úmluva sem ale vnáší spoustu dalšího jedu. Požadavkem cenzury (17.2) mimo jiné to odporuje naší ústavě. Zakazováním přirozeného namlouvání (40) se snaží o naše vyhubení dalším snižováním porodnosti.
Úmluvu podepsali v symetrickém datumu II05 20II na vyjádření té zrcadlené stejnosti pohlaví, která je jen zlou lží.
A pojmenovali ji po městě Instanbul proto, že to je původně Konstantinopol, jádro a kolébka křesťanství. Schválně tento hnus umístili pojmově takhle anti-křesťansky. (Je poněkud škoda, že to je dost anonymní dílo a nepůjde snadno zjistit, kdo za těmito formulacemi stojí konkrétně…?)
A ovšem když čtu, kdo tuhle zradu naší Evropské Kultury v Čechách podporuje, proč je tam ČCE jako jediná církev? ( https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Amluva_Rady_Evropy_o_prevenci_a_pot%C3%ADr%C3%A1n%C3%AD_n%C3%A1sil%C3%AD_v%C5%AF%C4%8Di_%C5%BEen%C3%A1m_a_dom%C3%A1c%C3%ADho_n%C3%A1sil%C3%AD#C%C3%ADrkevn%C3%AD_kruhy ) Myslíte, že jsou všechny naše církve pomýlené, nebo je zrovna tahle jedna anti-křesťanská ?!
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Velký pes--- )
Kdy: 28. 09. 2019 15:24
Předmět: Re: Istanbulská úmluva     (administrátorem odstraněno)

cekas cl odpadlé CČE ?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: jeden evangelík--- )
Kdy: 28. 09. 2019 17:52
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Je vůbec ve vedoucích orgánech čce někdo, kdo zná Bibli? Já o tom pochybuji.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 28. 09. 2019 19:25
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

@ Evangelík: Je a mnoho, ale neberou ji vážně.
@ Pasemi: Ještě CČSH se nepřipojila k protestu církví proti istanbulské úmluvě, ale ani ji nepodpořila. Za to ČCE ji přímo podpořila a ještě se drze ohradila proti ostatním církvím! A kdo má pravdu - zda ČCE nebo všechny ostatní církve? V ČCE by se tě zeptali "a co je to pravda?" Chce se mi zvracet. 
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 28. 09. 2019 19:26
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Istanbulská úmluva je protibiblická a POŽADUJEME NEGATIVNÍ STANOVISKO OD OFICIÁLNÍCH MÍST!!
Za 14 dní k nám má přijet v rámci Erasmu skupina tureckých učitelů z Istanbulu, vtipné, že? Požadují samozřejmě vynechat vepřové a při exkurzi zdejšího pivovaru budou ochutnávat lahvové nealko Birell :-)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 29. 09. 2019 16:04
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

1./ "Istanbulská úmluva je protibiblická" - vy jste si přečetl Istanbulskou úmluvu? Vy jste si přečetl s porozuměním Bibli a můžete tak Istanbulskou smlouvu s Biblí komparovat? To z vás, Jiří Poláku, přímo čiší. :-)
2./ " POŽADUJEME NEGATIVNÍ STANOVISKO OD OFICIÁLNÍCH MÍST!!" A ještě CapsLockem, ať je to větší! Už jste tu byl, J. Poláku, vícekrát upozorněn, že vzhledem k vaší funkci presbytera toho víte o komunikaci v církvi a požadování různých věcí žalostně málo. V tomto jste se nikterak a nikam neposunul.
3./ " Za 14 dní k nám má přijet v rámci Erasmu skupina tureckých učitelů z Istanbulu, vtipné, že?" Co je na tom vtipného? Žijete v propojeném, kosmopolitním světě, ve kterém se setkávají různé národy, konfese a identity. Pokud se vám to nelíbí nebo vám to připadá vtipné, skočte do zdi. S podobnými (mimochodem velice nebiblickými) rasovými a nacionálními předsudky moc daleko v dnešním světě nedojdete.
4./ "Požadují samozřejmě vynechat vepřové a při exkurzi zdejšího pivovaru budou ochutnávat lahvové nealko Birell :-)" - kdo jste, abyste se vměšoval druhému do toho, co jíst chce a co jíst nechce? Vy jíte všechno? Co je vám do toho, co bude dlabat cizí akademik na návštěvě vašeho města?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 29. 09. 2019 19:11
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

1. Pro ty, kdo to ještě nečetli:
Závazný originál Istanbulské úmluvy je ke stažení zde https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/treaty/210 u položky "Official Texts"
A Bibli jsem si přečetl s porozuměním dostatečným na to, abych viděl, že to je nejenom proti-lidské, ale i proti-biblické.
2. Demokracie ve vaší církvi způsobuje zkostnatělost a nemožnost vyrovnat se s negativními vlivy, čehož zneužili leckteří "synové ďábla" ve vašich řadách… A ovšem, vy jste o vašem kolektivním stanovisku k té Istanbulské úmluvě hlasovali?

3. Učitelé z Istanbulu nevadí. Jen ať se přijedou poučit. (Bylo by sice lepší vytlačit Turky na druhou stranu Bosporu, ale nemyslím, že se to někdy podaří… Třetí Řím křesťanství je nyní v Moskvě, místo předchozí Konstantinopole.)
3b. Rasový a národní patriotismus není proti-biblický. To naopak anti-rasismus je ďábelský a je to nástroj zrady, otevírající brány invazi nepřátel.
Mt15:24-26 Ježíš přišel především ke svému národu, ne k tehdejším obyvatelům Izraele.
> Zj14:6 Tu jsem uviděl jiného anděla, majícího věčné evangelium, jak letí prostředkem nebe, aby je zvěstoval těm, kteří přebývají na Zemi, každému etniku ( εθνος ), národu (kmenu "tribe", listu φυλην ), jazyku (γλωσσαν) a shromáždění (lidu, λαον).
Tahle věta bude brzy velmi důležitá… Na to je ale potřebné všechna ta etnika (česky "rasy") a národy zachovat dobře odlišené a nenechat je zničit globalisty, co hlásají "kosmopolitní svět", šedou břečku bez rozdílů. Tihle "globalisté", co zevnitř otevírají brány nepřátelům a cizákům se odedávna jmenují "zrádci". A samozřejmě je rovina Ideologická důležitější než rovina Fyzická, zejména když skutečné hmatatelné Hradby už tam na hranicích nejsou.
A měli bychom především znát svého Otce, svou Patria. Ježíš byl Synem Božím, ale my jsme synové svého Národa, česky nesprávným rodem Vlast, ale mezinárodně správně Patria, Otčina. J8:55
3c. A na protiklad bych citoval z druhé strany Satanic Temple of Chicago, oni to zmiňovali v souvislosti s LGBT, ale platí to dost obecně: "Remember, Satan was the first to demand equal rights."
Rovnost je hlavní blud Marxismu. Mezi národy a rasami a vírami, a stejně tak mezi pohlavími. Rovnost jakožto nulový rozdíl popírá veškerou jedinečnost, je anihilací všeho, co má smysl.

4. V tom máte pravdu, je to jejich věc, co jedí, čím se nechají znečišťovat a čím se nenechají znečišťovat. Každý máme své volby… Třeba oni se sice neznečišťují alkoholem a vepřovým, ale znečišťují si duši Islámem. Co z toho je horší? (Viz ale též Mt15:11 , duši víc znečišťuje to, co z člověka vychází. Jenže vychází z vás to, čím jste se předtím naplnili…) Muslimové jsou skoro tak pyšní goim, jako Židé. Protože "goim" znamená "pyšní" (od גוה H1466 "pride") a dnes to jsou především zastánci Judaismu, toho téměř nejméně oprávněného a nejpyšnějšího rasismu. Ale duchovně jsou to též Muslimové, protože i oni si myslí, že jsou svou špatnou středověkou vírou nadřazení ostatním nevěřícím.
Je něco jiného vědět, kdo jsou naši a kdo jsou cizí, a správně následovat Ježíše a milovat bližního svého, ale cizák není náš bližní 1J2:15 , ale i ty bychom měli respektovat, pokud našim bližním neubližují. Je také oprávněné nepopírat kolektivní rozdíly, který jsou až příliš evidentní. Není ale oprávněné tvrdit, že téměř rovnocenní jsou něčím vyvolení a nadřazení, třeba vírou nebo původem. Rasismus Židů a Muslimů jsou neoprávněné. Ale zejména je neoprávněný rasismus Černochů nad Bělochy, a i ten existuje tam, kde se Černoši v hojné míře vyskytují… (viz takovou "chuťovku" na ukázku http://www.informationliberation.com/?id=60703 abyste měli představu, jak odporné to občas bývá z druhé strany, zespoda duchovně…)
4b. Jenže zde u protestu proti Istanbulské úmluvě šlo o ideologii genderismu a rozbíjení rodin.
Zrada anti-rasismu je problém spíš Marakéšské deklarace (doslova "černo-černé", viz etymologie názvu Marrakésh μαύρος כוש Mauros Kush, černý černý). Tu vaše církev také podporuje? (Tu naštěstí naši představitelé pod tlakem opozice nepodepsali, protože se o ní naštěstí začalo veřejně diskutovat včas, narozdíl od té Istanbulské předtím, co si upeklyi v tichosti jen s feministickými lobby.)
4c. Jádrem obou těchto Úmluv je Lež rovnostářství nerovného… Pokud to nechápete dost u té Marrakéšské, tam se jedná především o Lež rovnosti cizích s vlastními, a to _i_ nehledě na rasu. Jádrem Lži Istanbulské úmluvy je rovnost mezi muži a ženami, která vylučuje to, co je správné a co je podmínkou našeho přežití, tedy že ženy a muži jsou navzájem doplňující se, protože jsme nestejní… Kde pak budou naše ženy a matky, kdyby ze všech žen byly mužatky?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 29. 09. 2019 20:07
Předmět: Re: čecháčkovský rasista Semi se nás snaží přesvědčit o své psychopatické pravdě

Pane Semi, Vy jste jen takový malý čecháčkovský rasista-fašista. Hrajete si zde na teologa a přitom jste Bibli četl jen v rychlíku. Upozorňuji Vás, že jste na hraně zákona - trestný čin: Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob - § 355 trestního zákoníku, hlava X. (trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných) Pokud zde budete v těchto svých názorech i nadále pokračovat, nahlásím to policii jako podezření ze spáchání trestněho činu dle trestního zákoníku viz výše. Tím si buďte jist. Však oni si Vás už najdou, ikdyž zde vystupujete anonymně. Běžte si prosím ty Vaše zvrácené rasisticko-teologické bláboly hlásat někde jinde. I tam určitě brzy pochopí, že jste jen psychopat, nic víc, nic míň.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 29. 09. 2019 20:16
Předmět: Re: o psychopatické pravdě

Uživatel Evangnetu Roman Skála napsal(a):
>  Pane Semi, Vy jste jen takový malý čecháčkovský rasista-fašista. Hrajete si …
Nevyhrožuj tady. Nemusíš sem chodit. Na tebe by zase mohl sednout nějakej ten paragraf o podněcování nenávisti, urážky na cti… A taky bys mohl dostat po čumáku.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 29. 09. 2019 20:23
Předmět: Re: o psychopatické pravdě     (administrátorem odstraněno)

Janča: "A taky bys mohl dostat po čumáku."
Ale ale? Copak to tady máme za psychopatické vyhrožováníčko?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 29. 09. 2019 20:39
Předmět: Re: trol na mne vytáhl devítku

Nikdo si nemůže být svou anonymitou až tak moc jistý a nikdy nemůžeme vědet, kdy a kde na nás vystartuje nějaký blbec. Já jsem člověk mírumilovný, však mne tady znají dlouho, mě se bát nemusíš.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 29. 09. 2019 20:35
Předmět: Re: o anonymním Jančovi     (administrátorem odstraněno)

Chudáčku, my si tykáme? Tak na mě podejte trestní oznámení, budu jen rád. Já že bych mohl dostat po čumáku? Ale prosím pěkně, dělal jsem dost let závodně karate. Budu se těšit na Vaše určení místa a času, kdy se tak stane. A budou to z mé strany přesně ty výchovné rodičovské facky, které Vám rodiče zapomněli kdysi uštědřit. Proto se zde chováte tak, jak se chováte.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 29. 09. 2019 20:48
Předmět: Re: o anonymním Skalkovi     (administrátorem odstraněno)

Já dělám karate dosud. Mám 2. kyu. Jak jsi na tom ty? Můžeme dát kumite, nebojím se tě.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 29. 09. 2019 20:54
Předmět: Re: o anonymním Jančovi     (administrátorem odstraněno)

Chudáčku, já mám 2.dan. Tak čekám na ten čas a místo, kdy od tebe dostanu po čumáku. Pro jistotu ti uvádím i svůj osobní mail: . Bojuji zásadně bez jakýchkoli chráničů. Dělám totiž kontaktní kyokushinkai a tam se to nenosí. Těším se, že se mi brzo ozveš, pokud tedy nejsi srab, jak se mi dosud jevíš.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 29. 09. 2019 21:25
Předmět: Re: o anonymním Skalkovi     (administrátorem odstraněno)

Zase kecáš, nemáš druhej dan, to bych tě znal ze závodů a na druhý dan takový hovado nedojde. Karate není jen rvačka, jak si myslíš. Tebe by pustili tak po oranžovej pásek, pak by tě vyprovodili z dojo. Kdybych tě brnknul po nose, pustí se ti slzy a bude po "rvačce". Ale setkat se můžeme a třeba i zápasit. Když tak, napiš, kde by se ti to hodilo.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 29. 09. 2019 20:59
Předmět: Re: čecháčkovský rasista Semi se nás snaží přesvědčit o své psychopatické pravdě

Uživatel Evangnetu Roman Skála napsal(a):
>  Pane Semi, Vy jste jen takový malý čecháčkovský rasista-fašista. Hrajete si  zde na teologa a přitom jste Bibli četl jen v rychlíku. Upozorňuji Vás, že  jste na hraně zákona - trestný čin: Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné  skupiny osob - § 355 trestního zákoníku, hlava X. (trestné činy proti  pořádku ve věcech veřejných)  Pokud zde budete v těchto svých názorech i nadále pokračovat, nahlásím to  policii jako podezření ze spáchání trestněho činu dle trestního zákoníku viz  výše. Tím si buďte jist. Však oni si Vás už najdou, ikdyž zde vystupujete  anonymně. Běžte si prosím ty Vaše zvrácené rasisticko-teologické bláboly  hlásat někde jinde. I tam určitě brzy pochopí, že jste jen psychopat, nic  víc, nic míň.
Lidé jako Vy napáchali za minulých režimů nejvíc škody- vyhrožujete udavačstvím, zamyslete se! Tohle je asi nejhorší způsob, jak jste se mohl prezentovat. Ach jo..
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 29. 09. 2019 21:16
Předmět: Re: čecháčkovský rasista Semi se nás snaží přesvědčit o své psychopatické pravdě

Pane Polák, a Vy se raději zamyslete raději nad úrovni vašich sborových stránek: http://zatec.evangnet.cz/. Je to tak úroveň konce 20. století. Smutné. Jste hodně zaspali. Tohle je asi nejhorší způsob, jak jste se mohl jako presbyter sboru prezentovat. Hlavně, že máte dostatek času zde ostatní "vychovávat". To je nějaký Váš učitelský komplex? O jakých minulých režimech to tu blábolíte? Já jsem zažil jen jeden. Doufám, že snad nevyučujete dějepis. To by byla další pohroma.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 29. 09. 2019 21:39
Předmět: Re: čecháčkovský rasista Skalka se nás snaží přesvědčit o své psychopatické pravdě

 
Stránky se mi líbí.
Útočit na internetový stránky sboru názorového oponenta - ubohé. Ale aspoň něco, když dojdou argumenty k věci.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 29. 09. 2019 21:20
Předmět: Re: čecháčkovský rasista Semi se nás snaží přesvědčit o své psychopatické pravdě

J. Polák: "Lidé jako Vy napáchali za minulých režimů nejvíc škody- vyhrožujete udavačstvím, zamyslete se! Tohle je asi nejhorší způsob, jak jste se mohl prezentovat. Ach jo.."
Vy máte něco proti platným zákonům naší republiky a jejich dodržování? A s takovou vás vážně nechávají dělat presbytera a učitele??????
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 30. 09. 2019 19:18
Předmět: Re: čecháčkovský rasista Semi se nás snaží přesvědčit o své psychopatické pravdě

někdy "dodržování zákonů" spíš záleží na interpretaci, protože je rozdíl někoho napomenout a naprášit, čímž vyhrožujete. Víte například, že naši Turci by byli na Slovensku zavřeni, protože úmyslně nepřiznávají arménskou genocidu? Je tam na to paragraf… To ale neznamená, že jim budu vyhrožovat, prostě o tom debatujeme a když to připustit nechtějí a stále zapírají, tak s tím nic neudělám, křesťan prostě nebude udávat, ani udavačstvím hrozit. K tomuto bodu docházíme ostatně s lidmi velmi často. Pokud není ten člověk přímo nebezpečný, tak by se to na oficiální místa, nebo kamkoliv kde ho to může poškodit nemělo dostat.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 05. 10. 2019 01:11
Předmět: Re: čecháčkovský rasista...

Ž. provokatér pan ( ( (Cajthaml)) ) píše:
> Vy máte něco proti platným zákonům naší republiky a jejich dodržování?
Víte, Němečtí nacisté také zavírali Židy a stříleli odbojáře podle tehdy platných zákonů, a Bolševici rozháněli a zavírali Chuligány, rozvracející republiku na Václaváku, také podle tehdy platných zákonů… Že zrovna ( ( (vy)) ) se oháníte platnými zákony ? (A ještě přitom skrytě vyhrožujete svým kolegům v církvi, jako že by ho mohli zbavit funkcí??!)
To, že je nějaký zákon, dnes třeba ten o "hanobení rasy", dřív za socialismu "výtržnictví", ještě neznamená, že ten zákon je správný a že jeho dodržování je správné, zejména pokud ten zákon odporuje Ústavě, a že jeho používání proti lidem nebude třeba po změně režimu náležitě oceněno, jak už to obvykle bývá…
Ale nutno uznat, že dnes se zatím dodržování těchto totalitních náhubkových zákonů příliš nevyžaduje a jsou u nás víc na papíře než v praxi, což je dobře, narozdíl od různých Totalit Západu (USA,Anglie,Švédsko,Německo,…), pokud ovšem šmejdi jako pán výše, co s tím vyhrožuje, ten státní aparát nedonutí tahle totalitní pravidla uvádět v život…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála
Kdy: 05. 10. 2019 06:40
Předmět: Re: čecháčkovský rasista...

Pane Semi, Vaše noční myšlenkové poluce jsou opět velmi výživné. Jste neuvěřitelný manípulátor a pragmatik ve stylu: co je dobré pro Semiho, musí být přece dobré pro všechny. Ve svých úvahách nad zákonem o "hanobení rasy" jaksi vědomě zapomínáte na to, že to není zákon platný jen u nás. Obdobné zákony naleznete i v dalších vyspělých zemích. Dle Vás tedy tento zákon odporuje ústavám těchto zemí? A všechny se v něm mýlí? Zapomínáte na to, že tento zákon vznikl na základě nedobrých a krvavých historických zkušeností lidstva. Měl byste se dovzdělat v historii. Země jako USA, Anglie, Švédsko a Německo že jsou totalitní? Doporučoval bych Vám někdy vyjet z těch svých zaprděných končin trochu do světa. Otevře Vám to nové obzory a takové kraviny již jistě nenapíšete. Je-li Vaším jediným zdrojem poznání (a tak to na mě působí)pouze internet a v něm hlavně ty různé konspirační teorie, pak je to více než smutné. Prohlašování o někom, že je šmejd jen na základě jeho odlišných názorů, jen svědčí o Vaší lidské ubohosti. Je vidět, že totalitní myšlení Vám není cizí.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Velký pes--- )
Kdy: 05. 10. 2019 12:11
Předmět: Re: čecháčkovský rasista...

mi romove titi zákoni potrebujeme,,rasysty by nas najradči vzaly dáfkki poslaly dopráce a kto sa o nas postara??
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 05. 10. 2019 12:49
Předmět: Re: čecháčkovský rasista...

Tyhle řádky napsal bílý Čech, neRom, tím jsem si jistý teď už na 100 %. A na 80 % vím, který z místních trolů za tím je. Obraz Roma, který je zde vykreslen, je sám rasistický - Romové si prý myslí, že je nespravedlnost, kdyby měli chodit do práce a nedostávat peníze jen tak. Takhle začínal např. nacismus v Německu, že se Žid znázorňoval jako karikatura muže, hrabajícího hromady peněz do svého pytle.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 05. 10. 2019 12:53
Předmět: Re: čecháčkovský rasista...

.. prosím webmastera, aby se podíval, je-li to možné, zda příspěvky "Velkého psa" přicházejí ze stejné adresy jako příspěvky jiné. Je to nechutnost, které bychom se tady asi zbavit měli, bílý rasismus skrývající se v tom, že na bílý rasismus nadává
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Anonym--- )
Kdy: 05. 10. 2019 13:15
Předmět: Re: čecháčkovský rasista...

Já s tím souhlasím, žádný Rom by se takto nevyjadřoval, diskredituje Romy, za které tu vystupuje.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 08. 10. 2019 04:44
Předmět: Re: rasista nebo totalita...

> Ve svých úvahách nad zákonem o "hanobení rasy" jaksi vědomě zapomínáte na to, že to není zákon platný jen u nás. Obdobné zákony naleznete i v dalších vyspělých zemích. Dle Vás tedy tento zákon odporuje ústavám těchto zemí? A všechny se v něm mýlí?
Zákony o výtržnictví a o rozvracení socialistické vlasti byly také ve všech spřízněných vyspělých okolních zemích, a byly dokonce oprávněnější a správnější, než tenhle novodobý západní Zákaz Pravdy.
Pro mě není argument, jestli to je "hanobení" nebo ne. Pro mě je argument, jestli to je Pravda… A že Ústava zaručuje svobodu slova. A naše národní heslo je "Pravda Vítězí", tihle cenzoři, lháři a zrádci tu nebudou věčně, my už tu zkušenost máme a opakovanou…
> USA, Anglie, Švédsko a Německo že jsou totalitní?
Najděte si něco o kampani nebo události "It's Okay to be White". ( https://knowyourmeme.com/memes/its-okay-to-be-white ) Pokud je problém tohle takhle říct nebo napsat, tak ta země má problém s anti-white totalitou ! Nebo https://www.foxnews.com/politics/steve-king-will-face-disciplinary-action-for-white-supremacy-comments-gop-leader-mccarthy-says Tohle když řekl poslanec v USA: « "White nationalist, white supremacist, Western civilization — how did that language become offensive?" King told The New York Times. "Why did I sit in classes teaching me about the merits of our history and our civilization?" » , tak byl za to disciplinární komisí zbaven poslaneckých funkcí a (skoro?) vyhozen z Partaje. To je odporná totalita, protože v té zemi nyní vládnou Synové Ďábla pomocí Lží … (Dnes se židi v Médiích a v bussinessu a jimi poštvaní hnědí lidé v USA chovají proti "White people" podobně a někdy i hůř, než se chovali začátkem 30-tých let němci k židům, a ovšem s nemalým rozdílem v oprávněnosti. Pokud to odsud nevidíte, zřejmě nesledujete ta správná západní média…)
Najděte si "BustedWench" (Káťa Scottowá) - třeba https://www.dailymail.co.uk/news/article-6687123/Mother-arrested-children-calling-transgender-woman-man.html . Pokud v Anglii zavřou na policejní stanici k výslechu kojící matku za to, že transgenderovému monstru na twitteru používá špatné zájmeno, tak ta země má problém s totalitou, ubližující ženám ! A porovnejte si to s "targetted harassment" a "stalking", které proti jedné křesťanské ženě provozovali dva buznové na webu přes půl roku https://web.archive.org/web/20190216012548/https://tombstoneteeth.uk/ a žádné stížnosti nepomáhaly, ještě se jí vysmívali, jak je nemůže zastavit a jak to policii nezajímá, zveřejňovali fotografie jejích dětí a adresy, kudy chodí ze školy a kde její manžel káže atd… A ovšem ona je poněkud hloupá ženská, když je aktivistka proti buznám a má přitom na facebooku fotky dětí, tak se nemůže divit… Ale o značném vykolejení britské policie to svědčí dost! (Tyhle dva případy měly spolu souvislost, na tom blogu se ty dva buznové posmívali i té zbité Kátě BustedWench…) [ (K tomu poznámka, někde to vysvětluji podrobněji, stačí ve zkratce: pokud vám vadí termín "Buzna", ten je podle mě z hebrejštiny a znamená to, že to je "Hanba", a tohle hanobení je nejmírnější způsob obrany a pro některé může být cestou k nápravě a pro jiné zábrana tam spadnout, kdežto termín "Homosexuál" používaný pro teplé chlapy je podle mě misogynní, protože se snaží naznačit, že žena není "Homo" člověk…?! )]
Ve Švédsku nesmíte protestovat proti milionu migrantů, okupujících zemi. A jejich socialistická vláda tak Lže svým občanům, že nevede žádné etnické statistiky obyvatel ani kriminality - to je zločin Informační Temnoty. (Ještě, že aspoň vedou statistiky obyvatel podle země původu…) Naštěstí třeba v USA vedou pečlivé statistiky zločinnosti, kategorizované podle rasy pachatele a obětí, a není žádný důvod se domnívat, že jinde je to lepší, ba naopak, v USA totiž mají černošskou elitu relativně oproti tomu, co sem do Evropy proudí z Afriky nyní - viz co o tom píše jeden náš lékař na svém blogu: http://petr-kubac.blog.cz/1808/rasisticke-uvahy-nad-polygenni-dedicnosti … Tohle je vědecky a statisticky dokázaná pravda a pokud říkat nebo psát Pravdu je problém, tak ta země není dost svobodná… A ovšem znásilnění a násilí proti ženám je problém především u černochů (2.7x víc znásilnění celkově, ale u mezi-rasových znásilnění je ten nepoměr extrémní), jak z těch statistik v USA dost zřejmě vyplývá, takže to okrajově souvisí i s tou Istanbulskou úmluvou…
V Německu to nebudu dohledávat, ale co tam dělá policie a další orgány proti členům a sympatizantům AfD, ty různé razie a zatýkání a zabavování počítačů, to je velmi analogické jako bolševická totalita u nás kdysi…
> Doporučoval bych Vám někdy vyjet … trochu do světa
Takhle si prohlédnete jednu pěknou Oázu v dané zemi. Nebo deset pěkných Oáz… A získáte zkreslený dojem, že to je Země Pěkných Oáz…
Ve statistikách si ale tu zemi a její obyvatele prohlédnu v jejich celosti, v tom je rozdíl.
A jestli je režim totalitní se nepozná podle toho, jak se chová k 90% líných ovcí… Tady se reálný socialismus k 90% líných ovcí choval celkem pěkně, neměli jsme žádný vážný problém, bydleli jsme, chodili do školy a do práce a jediný problém se zdála být fronta na banány a toaletní papír… (A jestli někdo poměřujete kvalitu života dostatkem banánů, tak nejste člověk, ale opičák…) (Ale ovšem problém byl v tom, že jsme ani nevěděli, co nám vlastně schází, třeba že nám schází křesťanství…)
Jestli je režim totalitní se ale pozná podle toho, jak zachází s těmi 10% probuzených aktivistů…
Takže když tam přijedete na výlet a navštívíte zástupce těch 90% líných spokojených ovcí, co z toho uvidíte? Že mají šťavnatější nebo vyschlejší pastvu než u nás, podle toho kam pojedete… Na to, jak se tam skutečně žije, byste tam musel nějakou dobu pobývat, a pokud možno mezi místními aktivisty, a pokud možno si vybrat zástupce levice, a pak zase zástupce pravice, abyste měl plasticky vyrovnaný pohled a nemít to zkreslené jen z jedné perpektivy…

> že je šmejd jen na základě jeho odlišných názorů
Ne jen "odlišných názorů". S lidmi s odlišnými názory rád diskutuji…
Ale přečtěte si ještě #14132 z 29. 09. 2019 20:07 - spustil jste několikanásobným urážením a vyhrožováním policejním udáním. Tomu říkám šmejd, co se snaží rozumně argumentujícího oponenta urážet a zastrašovat udáním, a navíc jste odvedl pozornost od Istanbulské úmluvy jinam… (nedávno mě někde poučili, že se to jmenuje "whataboutism")
A přečtěte si ještě, na co jste mi odpovídal #14130 z 29. 09. 2019 19:11 a zkuste mi třeba věcně vysvětlit, co vás tolik popudilo k urážkám a vyhrožování? Já jsem si dal dost pozor, aby to nebylo "za hranou" nebo nějak napadnutelné… Asi jste četl mezi řádkami, na co jsem při psaní myslel, to bych pochopil ten váš křik…
> Vaše noční myšlenkové …
Když to píšete v 06:40 zdejšího času, to mám zase noc já… Ale nevyčítám vám kvůli tomu vaši časovou zónu… A ovšem jsem zvyklý diskutovat s lidmi všech časových zón, někde je potřeba se kvůli tomu přeřídit, někde si stačí zvyknout na delší odezvy…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Marta--- )
Kdy: 05. 10. 2019 11:54
Předmět: Volání o pomoc nebo udavačství?

Jsem ráda, že se někdo odvážil zveřejnit video šikany v Sedlčanech:
> vyhrožujete udavačstvím
Kdyby dotyčný místo zveřejnění videa podal podnět policii, je pro Vás udavač?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 05. 10. 2019 13:54
Předmět: Re: Volání o pomoc nebo udavačství?

Marta napsal(a):
>  Jsem ráda, že se někdo odvážil zveřejnit video šikany v Sedlčanech:     https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sikana-sedlcany-napadeni-chlapce-na-hrist  i-starosta-zastupitelstvo.A191001_083601_praha-zpravy_rsr    > vyhrožujete udavačstvím    Kdyby dotyčný místo zveřejnění videa podal podnět policii, je pro Vás  udavač?
Psal jsem že udávání nepřichází v úvahu, pokud není dotyčný přímo nebezpečný, což je zde evidentní. Bavili jsme se o názorech, pokud vím, tak tu nikdo nikoho do hlavy nekope. Takže trochu mimo mísu Marto.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Marta--- )
Kdy: 05. 10. 2019 20:06
Předmět: Re: Volání o pomoc nebo udavačství?

Šikana není jen o fyzickém násilí. Často začíná systematickým slovním shazováním. Je dobře jí brzdit hned v začátku, ne až když dojde na fyzické násilí.
Slovního napadání je na můj vkus v těchto diskusích příliš.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 05. 10. 2019 21:49
Předmět: Re: Volání o pomoc nebo udavačství?

Marta napsal(a):
>  Šikana není jen o fyzickém násilí. Často začíná systematickým slovním  shazováním. Je dobře jí brzdit hned v začátku, ne až když dojde na fyzické  násilí.    Slovního napadání je na můj vkus v těchto diskusích příliš.  
Asi právě proto že není možné to fyzické :) Ne, chápu Vás a souhlasím s Vámi. Chodí sem různí lidé, nekřesťané atd.. navíc dost polarizovaní. Takže je jasné že to skřípe. Měla by ale být dodržena úcta k druhému diskutujícímu, který má odlišný názor, to máte pravdu. Pro začátek doporučuji, abychom si my kteří se známe méně, (obzvlášť diskutující opačných názorů) vykali.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 30. 09. 2019 14:09
Předmět: Re: plané urážky ...

> Hrajete si zde na teologa a přitom jste Bibli četl jen v rychlíku.
Mýlíte se. Přeložil jsem třetinu Bible z hebrejštiny, bylo to několik let práce. Překlad bude ještě potřeba znovu opravit, je na tom ještě asi tak rok práce. Indexoval jsem si Evangelia na srovnávacím překladu http://bible.pialpha.cz/b?Index#b_Mt (to si čtete sekvenčně "tam", a pak zase hledáte "zpátky", odkud daná sekce začíná), ale Epištoly, Proroky a Žalmy vskutku nemám nijak důkladně přečtené, ty čtu jen namátkou… Taky jsem tu psal, že Řecky moc neumím, no ale postupně se učím, naposled jsem třeba v kodexech (Alexandrijský, Sinajský, Vatikánský) dohledával, jestli tam byl Trojiční dodatek 1J5:7-8 již v Řeckém znění - nebyl, je tam jen ten verš 8… Ale aspoň jsem se při tom přiučil, že když se dělá Krev Beránkova, že tam nesmí chybět duch v té vodě s krví…
Ale tu Istanbulskou úmluvu jsem četl v rychlíku, a pak ještě v osobním motoráčku, vytisknul jsem si ji na cestu vlakem a podtrhával a dopisoval tam poznámky a průběžně to fotil… Někdy snad brzy to podle toho okomentuji i do PDF, aby to bylo někde ke stažení…
> malý čecháčkovský rasista-fašista
Jsem Čech a jsem hrdý Patriot. Je správné být si vědom toho, kdo jsem, odkud a kam jdu. Každý patříme ke svému Národu, kromě zběhů a Kosmopolitů… A jsem rasista a i na to jsem hrdý, protože to je Láska k mým Bližním. A nejen to, viz http://pialpha.cz/DalsiList/?565 .
Vy nerozumíte pojmu "fašista" a nemyslím, že by tu byl prostor a že byste měl kapacitu to pochopit, ve vašich ústech to je jen pustá a hloupá urážka, běžně používané klišé na urážení oponentů… Viz třeba zde http://pialpha.cz/Covington/#Lincoln a vlevo nebo vpravo odkaz "Fašismus", co o tomto vysvětluje oficiální Americká "National Park Service" https://web.archive.org/web/20170529184906/https://www.nps.gov/nama/blogs/secret-symbol-of-the-lincoln-memorial.htm Nemyslím, že byste tomu rozuměl dost, když to používáte takhle jako hloupou urážku - to jsou jiní, kdo tu jsou dodnes fašisté, to se projevuje jinak…
> nahlásím to policii jako podezření ze spáchání trestněho činu
To si poslužte… Klidně mi dělejte Jidáše Udavače, já to narozdíl od mnohých jiných obětí podobných a jiných šmejdů jako jste vy snesu dobře… (Viz #14141 , pan Polák 29. 09. 2019 20:59 vám na tohle odpověděl dobře… Akorát že to nebylo jen za minulých režimů, tihle škodí lidem za všech režimů…)
Pokud tím myslíte, co jsem napsal o Afričanech:
Tenhle zákoník je špatný a zlý. Kdo ho používá jako zbraň proti pravdě je také špatný a zlý, ještě horší… V době invaze cizáků je to vlastizrada. Tady v Čechách se nám vyhnuli, zatím jen Západní Evropa čelí tomuto útoku, takže zde v Čechách nedoceňujete dost závažnost téhle hrozby. Kdybyste věděli, proč se nám vyhnuli, bylo by vám k vzteku nebo smutno. (Není to zdaleka jen proto, že by byli Afričané líní pracovat, nebo že je naše vláda nepřijímá podle těch lživých kvót…) (A pokud nejste zaslepený spící jako většina a víte o tom (proč se nám zatím vyhnuli), tak ale v tomhle případě o tom stejně ještě nevíte dost, to má víc úrovní, dobrých i špatných… "If only you knew, how bad things really are"…)
Pokud tím myslíte, co jsem napsal o Judaismu a Muslimech, to není žádná rasa a národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob se na to nevztahuje, a pokud píšu, že Muslimové nebo Židé (ve smyslu zastánci Judaismu jakožto víry ve svou vlastní vyvolenost, Židé nehledě na rasu, יהודה "Jehuda" Ιουδας ve smyslu "Vychvalovaný" H3063 G2455) jsou Goim, což znamená Pyšní, a jen jim to rabíni překroutili naopak - to jsou všechny tři jen religionistické termíny a není to zřejmě hanobení. A že to oni především jsou neoprávnění rasisté, protože jejich samo-vyvolenost je jen lživá a nelze ji nijak objektivně dokázat (třeba vědou jménem Statistika) a leckdy lze naopak ukázat její opak…
> Však oni si Vás už najdou
Nepochybuji, že Státní Správa ví, kde mě má hledat… Kromě jiného to P.A.Semi mám napsané i v občance… Kromě jiného sem píšu ze stabilní IP adresy, to jde dohledat… Používám to jméno v tomto formátu již dlouhodobě https://tallbloke.wordpress.com/2009/12/30/ https://tallbloke.wordpress.com/2014/03/21/ http://www.zvedavec.org/showname/343646/6744/1/d/ (tam ale starší mé texty byly ještě poněkud naivní) Běžte se zeptat Petra Bezruče nebo Lucie Bílé, co si myslí o používání autorského pseudonymu… ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_pseudonym%C5%AF - tady ještě nejsem…) Jenže vy to u mě chápete jako Pseudonym, ale já si myslím, že to je mé pravé jméno, nehledě na to, co mi nalepili rodiče a úřady po porodu…
Na druhou stranu, viz GDPR, Státní Správa nebo správci webu by mě neměli prozradit šmejdům a žurnalistům nebo komukoliv nelegálnímu, ale před Policií mě chránit nikdo nemusí a jistě nebude…
(K tomu podotýkám, že cokoliv sem nebo jinam píšu, tu mám uložené v náhledech, taky leccos z toho rovnou průběžně publikuji na své web-stránce (se spožděním a po případných gramatických korekturách, které jsou v HTML zdrojáku obvykle dokumentované), takže kdyby se někde objevilo něco, co jsem tam nepsal, tak to teoreticky mohl být hacker přes moji IP adresu (mám to tu poměrně zabezpečené) nebo podvod nějakého web-serveru nebo se za mě může vydávat nějaký jiný uživatel (což správce webu pozná) a v případě sporu bude důkazní převaha na straně Pravdy…)
> jste jen psychopat, nic víc, nic míň
Dost poslední dobou pozoruji, jak na mně lidé vidí samé Třísky… (Možná to bude tím, že občas pomáhám truhlářům a jejich synům…?)
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 30. 09. 2019 15:31
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Pane Semi, vy dovedete bez zardění převrátit pravdu o 180 stupňů. Oddíl Mt 15, 24-26 , kde Ježíš říká, že přišel především ke ztraceným ovcím Izraele, ALE je přesvědčen kananejskou ženou, aby pomohl jí, vy vyložíte, že je Ježíš partiot, a že jiný postoj by "otevřel brány invazi nepřátel". A to se tu kdesi holedbáte, že jste přečetl a pochopil Bibli dostatečně…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Marta--- )
Kdy: 29. 09. 2019 20:03
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Stanovisko Daniela Bartoně, právníka z ETF:
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 29. 09. 2019 20:19
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Anotace toho moc neříká, stahovat soubor nebudu. Je vhodné k linku vždy připojit krátký komentář, vysvětleni. Jenom co mě napadá - autor je teolog nebo právník?
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Marta--- )
Kdy: 29. 09. 2019 23:33
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Komentář nepotřebujete, i tak zvládnete v mém textu najít slovo, které můžete zpochybnit. (Je právník.)
Odkaz nemusíte stahovat, byl na podporu snahy Ladislava Cajthamla zkulturnit zdejší diskusi.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: P.A.Semif007143f729c26b2162422a47e4be110 )
Kdy: 30. 09. 2019 14:24
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Děkuji za věcný odkaz…
Podle abstraktu se pan Právník Zákoník mýlí, nebo účelově lže a zamlžuje… Což u Právníků není nijak neobvyklé, kde se sejdou dva právníci, jsou tři až deset právních názorů na stejnou věc… Třeba tady mluví i právníci, kteří mají na věc odlišný názor: youtu.be/N0h2_89WoGU
Podrobněji bych probral tenhle právníkův názor, až bych si ho přečetl celý, což asi dnes ani zítra nebude… Když jsem nahlédl, ale jen ve zkratce, tenhle právník je dost "mimo" a mně se na té úmluvě nelíbilo mnohem víc věcí, než on popisuje… Tohle jeho přesvědčování, že to nebude tak horké, jak to vypadá, že se to dá vykládat i zcela rozumně, po leckterých zkušenostech s různými Unijními předpisy a smlouvami neberu, ono se to totiž dá vykládat i rozumně a přehlížet, co tam je opravdu napsané, nebo se to dá vykládat důsledně a bude zle, a ujišťování právníka, že se daný dokument dá vykládat i neškodně není relevantní, to je jen právnická lest…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 29. 09. 2019 20:50
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Do těchto věcí je mi , Ladislave, hodně-když je organizuji :) pokud bych Turky nepozval každého jménem (včetně háčků nad "g"), vůbec by jim nedali víza a sem do Čech nepustili, Vy chudáku! Věřím ale , že zoufalá úroveň tureckého školství se může díky zmíněným projektům trochu zlepšit, když Turci přivezou domů "nové móresy" z EU. Jeden učitel tam má 50 dětí!! Hrůza!! No, to asi nepochopíte, omlouvám se, nestál jste nikdy před třídou. Předpokládám, že můj humor pochopili aspoň ostatní, je namístě švejkovsky brát zemi, ve které utrácí čeští turisté miliony, přestože na začátku 20. století vyvraždila statisíce arménských bratří a sester a stále to nechce přiznat a omluvit se. Už jsme o tom s Turky mluvili…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Jiří Polák--- )
Kdy: 29. 09. 2019 21:02
Předmět: Re: Istanbulská úmluva

Ladislav Cajthaml napsal(a):
>  1./ "Istanbulská úmluva je protibiblická" - vy jste si přečetl  Istanbulskou úmluvu? Vy jste si přečetl s porozuměním Bibli a můžete tak  Istanbulskou smlouvu s Biblí komparovat? To z vás, Jiří Poláku, přímo čiší.  :-)    2./ " POŽADUJEME NEGATIVNÍ STANOVISKO OD OFICIÁLNÍCH MÍST!!" A  ještě CapsLockem, ať je to větší! Už jste tu byl, J. Poláku, vícekrát  upozorněn, že vzhledem k vaší funkci presbytera toho víte o komunikaci v  církvi a požadování různých věcí žalostně málo. V tomto jste se nikterak a  nikam neposunul.    3./ " Za 14 dní k nám má přijet v rámci Erasmu skupina tureckých učitelů  z Istanbulu, vtipné, že?" Co je na tom vtipného? Žijete v propojeném,  kosmopolitním světě, ve kterém se setkávají různé národy, konfese a  identity. Pokud se vám to nelíbí nebo vám to připadá vtipné, skočte do zdi.  S podobnými (mimochodem velice nebiblickými) rasovými a nacionálními  předsudky moc daleko v dnešním světě nedojdete.    4./ "Požadují samozřejmě vynechat vepřové a při exkurzi zdejšího  pivovaru budou ochutnávat lahvové nealko Birell :-)" - kdo jste, abyste  se vměšoval druhému do toho, co jíst chce a co jíst nechce? Vy jíte všechno?  Co je vám do toho, co bude dlabat cizí akademik na návštěvě vašeho města?
Do těchto věcí je mi , Ladislave, hodně-když je organizuji :) pokud bych Turky nepozval každého jménem (včetně háčků nad "g"), vůbec by jim nedali víza a sem do Čech nepustili, Vy chudáku! Věřím ale , že zoufalá úroveň tureckého školství se může díky zmíněným projektům trochu zlepšit, když Turci přivezou domů "nové móresy" z EU. Jeden učitel tam má 50 dětí!! Hrůza!! No, to asi nepochopíte, omlouvám se, nestál jste nikdy před třídou. Předpokládám, že můj humor pochopili aspoň ostatní, je namístě švejkovsky brát zemi, ve které utrácí čeští turisté miliony, přestože na začátku 20. století vyvraždila statisíce arménských bratří a sester a stále to nechce přiznat a omluvit se. Už jsme o tom s Turky mluvili…
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Martin Janča--- )
Kdy: 30. 09. 2019 22:34
Předmět: omluva

Omlouvám se všem diskutujícím i adminům za moje včerejší hádání s panem Skalkou. Nadávání kdo dostane po čumáku atd. Kritizuju tady ČCE, a potom sám udělám křesťanství ostudu. Omlouvám se i panu Skalkovi.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 01. 10. 2019 06:15
Předmět: Re: omluva

Jančo, napsat poté, co tu roky tropíte za bezpříkladné a do nebe volající hříšné svinstvo, jedno "omlouvám se" - to není ani malé bezvýznamné plus. Už se sem nikdy nevracejte a daleko intenzivněji než dosud řešte svou osobnostní situaci s psychiatrem, dříve, než někomu opravdu ublížíte nebo než spácháte jiný závažný trestný čin. Tomu bych říkal účinné pokání. Jste poslední na světě, kdo se má zabývat řešením situace církve a její morálnosti. - Kdybych mohl doufat, že se obracím na zodpovědné a soudné bytosti, apeloval bych zároveň na to, ať vám tak blbecky jako dosud nepomáhají a vaši nezměrnou hříšnost ještě neprohlubují admin tohoto webu Filip Keller a farář Wrana. První tím, že vám to tady bez většího zásahu půjčuje pro vaše úchylné předvádění, církvi ke kosmické ostudě, druhý tím, že vás tu nevkusně moderuje a zapřádá s vámi všemožné hloupé dialogy. Nedělám si však žádné iluze o sebereflexi těch, které oslovuji.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 01. 10. 2019 06:38
Předmět: Re: omluva

Pane Cajthamle, slibuji, že se budu vážně zamýšlet, co vás vede k používání takových výrazů jako "nezměrná hříšnost" a "kosmická ostuda". A vy mi, prosím, napište, jestli to fakt myslíte vážně? Zatím mi připadá, že je to ujetost přinejmenším tak zarážející jako ta občasná Jančova.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 01. 10. 2019 07:00
Předmět: Re: omluva

A. Wrana: Jistěže to myslím vážně, jak můžete pochybovat? Musí být ve hře mimořádná profesní zaslepenost, okoralost nebo nesmírně zvláštní vztah k realitě, pokud si počínáte tak, jak si počínáte. To, co tu průběžně předvádíte, je lehce šokující.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 01. 10. 2019 08:17
Předmět: mezibilance

Ok. Takže nám posílila ta trolí divize, kterou si pro sebe nazývám "Jediná myšlenka". Patří do ní: "Velký pes", který tady vykřikuje, že " ČCE je zpropadená", nic víc, jen takovéto krátké štěky. "Jeden evangelík", který nás pravidelně kárá svou jedinou myšlenkou, že "máme číst Bibli, tam to vše je". A teď tedy další člen, Ladislav Cajthaml. Jeho slovník je bohatší, ale myšlenka zase jediná - "tohle diskusní fórum je ostudou církve".
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 01. 10. 2019 08:24
Předmět: Re: mezibilance

A. Wrana: Já od vaší sebereflexe opravdu nikdy neočekával vůbec nic, Aleši Wrano. Mě můžete překvapit leda příznivě.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 01. 10. 2019 13:56
Předmět: Re: mezibilance

Kousek mé (sebe)reflexe např. zde: http://www.evangnet.cz/diskuze/vlakno/forum/cce/otazka_zvenci//13827#14108 Zřejmě jste ji přhlédl, protože končila otázkou na vás, ať taky vy povíte, jak by to zde mohlo být lepší.
Navigace: link | odpověď na… | začátek |
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana
Kdy: 01. 10. 2019 06:31
Předmět: Re: omluva

OK, Jančo, dobře, že vám to došlo a že jste to napsal